Μετακομίζουν τα... «κόκκινα φανάρια» στο Άμστερνταμ - Γιατί δεν θέλουν στη γειτονιά τους τις εργάτριες του σεξ

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2022

Στις 4 το απόγευμα, τα κόκκινα φώτα ανάβουν, οι εργάτριες του σεξ παίρνουν θέση στα περιβόητα παράθυρα-βιτρίνες και οι πρώτοι πελάτες ή περαστικοί που απλώς θέλουν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους καταφθάνουν στη γειτονιά των «Κόκκινων Φαναριών» στο Άμστερνταμ. Η περιοχή στο ιστορικό κέντρο του Αμστερνταμ αποτελεί τουριστική ατραξιόν. Ομως, για τους ντόπιους της ολλανδικής πόλης οι οίκοι ανοχής δεν είναι τίποτα περισσότερο από πόλο έλξης της εγκληματικότητας και επίκεντρο θορύβου και κίνησης.

Οι προσπάθειες της δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου να μετεγκαταστήσουν τα «κόκκινα φανάρια» σε ένα νέο συγκρότημα, σε διαφορετικό σημείο, έχουν πέσει στο κενό, αφού οι κάτοικοι της εκάστοτε περιοχής αντιδρούν στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τέτοιας γειτονιάς του αγοραίου έρωτα. Ο επανασχεδιασμός του αναβαθμισμένου «ερωτικού κέντρου» περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συγκροτήματος με μπαρ, εστιατόρια, θέατρα, κτίριο με δωμάτια για τους εργαζομένους του σεξ, καθώς και ένα Κέντρο Υγείας.

Η πρωτοβουλία έχει προχωρήσει ήδη στα σχέδια, αφού οι τοπικές Αρχές έχουν αναθέσει σε έναν αρχιτέκτονα να σχεδιάσει ένα πολυώροφο κτίριο με 100 δωμάτια, στα οποία θα μπορούν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον τομέα του σεξ. Οι προτάσεις για την κατασκευή του σε οκτώ πιθανές τοποθεσίες έπεσαν στο κενό μετά την αντίδραση των κατοίκων, όμως η δήμαρχος, Φέμκε Χαλσέμα, σκοπεύει να προχωρήσει, προτείνοντας τρεις νέες εναλλακτικές γειτονιές.

Σε δηλώσεις της στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» σημειώνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τη σεξουαλική εργασία με το έγκλημα, την υποβάθμιση της γυναίκας και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να εναντιώνονται σε ένα τέτοιο σχέδιο. Το κόστος κατασκευής του «ερωτικού κέντρου» θα καλυφθεί από ιδιωτική πρωτοβουλία, με τη δήμαρχο να σημειώνει πως «η ανοχή (σ.σ.: στις αντιδράσεις) έχει τα όριά της».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.