Μεταγραφές: Οι κινήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη την τελευταία μέρα

Metrosport Team31 Αυγούστου 2021

Η τελευταία μέρα (31/8) των μεταγραφικών κινήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και το Metrosport.gr σας ενημερώνει με τις τελευταίες εξελίξεις και τις μεταγραφές των ομάδων για να συμπληρώσουν το ρόστερ τους.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με την New York City FC για τον δανεισμό του Αλεξάντρου Ιονούτ Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 28.



Ο ΟΦΗ επισημοποίησε τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για τον Λάζαρο Λάμπρου. Ο 23χρονος εξτρέμ είναι και τυπικά παίκτης των Κρητικών για μία σεζόν ως δανεικός, με τον ΟΦΗ να έχει επιλογή αγοράς το καλοκαίρι του 2022


- Η Μονακό πήρε τον Κεϊτά Μπαλντέ το 2017 αλλά δεν κατάφερε να τον αξιοποιήσει. Ύστερα από δύο δανεισμούς σε Ίντερ και Σαμπντόρια, ο 26χρονος εξτρέμ από τη Σενεγάλη επιστρέφει στη Serie A, αυτήν τη φορά για την Κάλιαρι

Η Ατλέτικο θα παραχωρήσει τον Σαούλ στην Τσέλσι με μορφή δανεισμού ενός έτους για 5.000.000 ευρώ. Ο παίκτης βρίσκεται καθ' οδόν για το Λονδίνο για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Η Μπαρτσελόνα πλέον δύσκολα θα ξεφορτωθεί τον Αντουάν Γκριεζμάν, αφού ήλπιζε σε ανταλλαγή με τον διεθνή Ισπανό

Οι Σκοτσέζοι ανακοίνωσαν την απόκτησή του Γιακουμάκη από τη Φένλο, η οποία θα κοστίσει 2.900.000 ευρώ. Ο 26χρονος Έλληνας διεθνής επιθετικός μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο Εντουαρντό Καμαβινγκά ανήκει στη Ρεάλ μέχρι το 2027, όπως υπέγραψε την Τρίτη. Ο 18χρονος μέσος κόστισε 31.000.000 στους Ισπανούς, παρότι το συμβόλαιό του με τη Ρεν ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2022. Ο διεθνής Γάλλος έμοιαζε βέβαιο ότι θα καταλήξει στην Παρί ως ελεύθερος του χρόνου, όμως η Ρεάλ χάλασε τα πλάνα των Παριζιάνων, ίσως και ως αντίποινα για το θέμα Εμπαπέ

Τέλος o Ανδρέας Σάμαρης από την Μπενφίκα. Ο σύλλογος και ο 32χρονος μέσος αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους, που άρχισε το 2014 και οδήγησε σε 195 συμμετοχές, τέσσερα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο

- Το όνομά του ακούστηκε στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ως ο παίκτης που θα καλύψει το κενό στη θέση «10», ωστόσο τελικά δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Πορτογάλο Τσικίνιο, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπράγκα.


Η Λιντς ανακοίνωσε επίσημα τη μεταγραφή του Νταν Τζέιμς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι φαίνεται πως θα μείνει ελεύθερος από την Έμπολι και αναμένεται να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, με τον ιταλικό σύλλογο να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης για τον 30χρονο Ιταλό τερματοφύλακα.

 Ξάνθη ανακοίνωσε τη μεταγραφή του 29χρονου διεθνή Μολδαβού μεσοεπιθετικού, Ράντου Γκινσάρι, οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Μιλσάμι.



«Η πίεση των μέσων ενημέρωσης ... δεν λειτουργεί με τον πλουσιότερο σύλλογο στον πλανήτη ...» έγραψε στο Twitter ο Khalifa Bin Hamad Al Thani, οποίος είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, στέλνοντας μήνυμα σε όσους ασκούν πίεση για τη μεταγραφή του Κίλιαν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

 


Ο Φρανκ Ριμπερί παραμένει ελεύθερος, με τη Βερόνα και την Καραγκιουμρούκ να ενδιαφέρονται, με τον Γάλλο να εξετάζει τις επιλογές του.



Ο Απόλλων Λεμεσού ανακοίνωσε τον δανεισμό του Χρήστου Αλμπάνη από την ΑΕΚ, αναμένεται να περάσει ιατρικές εξετάσεις και υπογράψει με την κυπριακή ομάδα.



Από τον Ολυμπιακό στη Λουκέρνη ο Νίκολα Τσούμιτς, με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2022.

Η περίπτωση του Σαούλ Νίγκεθ απασχολεί εδώ και καιρό τη Τσέσλι, όπως αναφέρει η Athletic, οι «μπλε» δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πληρώσουν τα 60 εκατ. ευρώ που κοστολογείται από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Επίσης, σύμφωνα με την AS, οι Μαδριλένοι θέλουν να φέρουν πίσω τον Γκριεζμάν και προτείνουν ανταλλαγή με τον Σαούλ και όχι με τον Ζοάο Φέλιξ στην Μπαρτσελόνα.


Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, όπως φαίνεται πηγαίνει στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, με μορφή δανεισμού και ρήτρα αγοράς στα 20 εκατ. ευρώ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε συμβόλαιο με τον Εντουαρντό Καμαβινγκά, με τους Μαδριλένους να δίνουν 31 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεν. Ο 19χρονος Γάλλος είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Παρί Σεν Ζερμέν αλλά οι «μέρενχες» κινήθηκαν πιο άμεσα και απέσπασαν την υπογραφή του.



Ο Γιώργος Βαγιαννίδης επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, καθώς δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη Σιντ Τρούιντεν, στην οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός από την Ίντερ. Το καλοκαίρι του 2020 είχε μετακομίσει στο Μιλάνο. Οι τελευταίες πληροφορίες από Αθήνα, κάνουν λόγο για τετραετή συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, με τους «νερατζούρι» να κρατούν ποσοστό μεταπώλησης για τον 19χρονο. Το ποσοστό κυμαίνεται κοντά στο 20-25%.




Ο πρωταθλητής με τη Λέστερ το 2016, Σίντζι Οκαζάκι, αποχώρησε από την Ουέσκα μετά τον υποβιβασμό της από τη LaLiga. Παρέμεινε όμως κάτοικος Ισπανίας, υπογράφοντας στην Καρταχένα, η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.


«Εάν δεν τον υπογράψουν, τότε είναι αποτυχία για τη Ρεάλ Μαδρίτης », δήλωσε ο δημοσιογράφος Javi Amaro στο Radio MARCA, για την μεταγραφή του Κίλιαν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, προσθέτοντας: «Έχουν υποθηκεύσει την ομάδα τους εδώ και δύο χρόνια για αυτήν την υπογραφή και δεν τα κατάφεραν».


Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε τη συμφωνία δανεισμού με την Κηφισιά, για τον Γιάννη Οικονομίδη, παράλληλα έκανε γνωστό την κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας με τον Εμιλιάνο Μπουλάρι.



Σενάριο για ανταλλαγή του Αντουάν Γκριεζμάν με τον Ζοάο Φέλιξ, αναφέρει η Marca. Δεν είναι πρώτη φορά που Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης συζητούν για την επιστροφή του Γάλλου στους Μαδριλένους.



Την απόκτηση του Γιανίς Αμούρ για ένα έτος ανακοίνωσε η ΑΕΚ, για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής στη Β' ομάδα. Ο 22χρονος Γάλλος έμεινε ελεύθερος από τη Μονπελιέ.


O Ολιβιέ Εντσάμ ανακοινώνεται από τη Σουόνσι, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Athletic. Ο παίκτης στις αρχές του καλοκαιριού βρέθηκε κοντά στην ΑΕΚ. Ο Γάλλος έμεινε ελεύθερος από τη Σέλτικ, περνάει ιατρικά και υπογράφει στον αγγλικό σύλλογο.


Η Έλτσε ανακοίνωσε τον Λούκας Πέρεθ, για τον οποίο ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον διεθνή Πορτογάλο μέσο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, σύμφωνα με ΜΜΕ της Πορτογαλίας. Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται και στα μεταγραφικά ραντάρ των Μπέρνλι, Μπεσίκτας και Φούλαμ, με τις δυο τελευταίες να έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μπέτις, αλλά δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις των Ισπανών.

Η Αϊντχόφεν συμφώνησε με τη Γιουβέντους για τη μεταγραφή του Μοχάμεντ Ιταχάρεν, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αναφέροντας ότι ο ποδοσφαιριστής θα παραχωρηθεί δανεικός τη φετινή χρονιά, με την Σαμπντόρια να είναι μνηστήρας για την απόκτησή του. 

Η Καλλιθέα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Λεωνίδα Βόκολου, ως πρώτος προπονητής ε διετές συμβόλαιο.


Ο τεχνικός διευθυντής της Σεβίλλη, Μόντσι, επιβεβαίωσε όσα ανέφερε το Sky Sports, για την περίπτωση του Τζουλς Κουντέ, Οι Ανδαλουσιανοί θα παραχωρήσουν τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό με ένα ποσό κοντά στη ρήτρα του ποδοσφαιριστή, η οποία είναι 80 εκατ. ευρώ.


Στην Ισπανία αναφέρουν ότι ο Ζόρζε Μέντες προσπαθεί να συμφωνήσει με την Παρί Σεν Ζερμέν για να μεταγραφεί ο Άντονι Μαρσιάλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λιόν ξεκίνησε τις συζητήσεις με τον Τζερόμ Μπόατενγκ, οποίος είναι ελεύθερος από τις αρχές του καλοκαιριού από την Μπάγερν Μονάχου. 

 

Σύμφωνα με το Sky Sports, η Άρσεναλ συμφώνησε με την Μπολόνια για την μεταγραφή του αμυντικού, Τακεχίρο Τομιάσου . Ο Ιάπωνας διεθνής θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Το ποσό της μεταγραφής έφτασε τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ κατέθεσαν πρόταση στον Βόλο, για τον Φράνκο Φεράρι. Σύμφωνα με πληροφορίες από Αθήνα οι Θεσσαλοί απάντησαν αρνητικά και στις δυο προτάσεις.


Η Μπορούσια Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ συμφώνησαν για το δανεισμό του Μαρίν Πονγκράτσιτς, οποίος θα ενταχθεί στην Ντόρτμουντ για τη σεζόν 2021/22. Ο 23χρονος Κροάτης διεθνής εντάχθηκε στη Βόλφσμπουργκ τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Ανόρθωση ανακοίνωσε τον Αμίρ Ουάρντα, με μονοετή συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Έντισον Καβάνι θα παραμείνει κάτοικος Μάντσεστερ, εκτός αν συμβεί κάποιο απρόοπτο τελευταία στιγμή, Η Mundo Deportivo είχε αναφέρει ότι ο Ουρουγουανός προτάθηκε στην Μπαρτσελόνα.

 

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντάρκο Γέφτιτς μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Σύμφωνα με τη The Mirror, ο Ομπαμεγιάνγκ θα παραμείνει στην Άρσεναλ. το όνομα του είχε συνδεθεί με διάφορους συλλόγους, αλλά οι «κανονιέρηδες» δεν έκαναν δεκτή καμία πρόταση και ο επιθετικός μένει στον αγγλικό σύλλογο.


Η Αϊντχόφεν ήρθε σε συμφωνία με την Μπενφίκα για το δανεισμό του Κάρλος Βινίσιους , λίγες μέρες μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση για τα playoff του Champions League.

H Marca δημιούργησε ένα ευφάνταστο πρωτοσέλιδο για να δείξει σε ποια φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης. Δείχνοντας μια μαργαρίτα και τους δύο συλλόγους να τραβούν από ένα φύλλο, αν ο παίκτης θα μείνει ή θα φύγει.


Η επιστροφή του Κρ.Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρνει αποχωρήσεις, με τον Νταν Τζέιμς να περνάει ιατρικές εξετάσεις, προτού μεταγραφεί στη Λιντς από τους «κόκκινους διαβόλους», έναντι 25 εκατομμύρια.


Ο Βασίλης Μπάρκας φέρεται να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, σύμφωνα με τη Scottish Sun. Επίσης, μαζί με τον Έλληνα γκολκίπερ θα αποχωρήσουν οι Αγέτι και Μπολινγκόλι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.