«Μεταγραφές αεροδρομίου» για τον ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης04 Αυγούστου 2020

Δεν είμαστε ειδικοί. Ίσως είμαστε – και τούτο μερικώς – εμπειρικοί. Ίσως… Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε αλλά…

 Ο καθηγητής Περικλής Παπαδόπουλος κι ο αναπληρωτής καθηγητής Ιωάννης Γιγής ως επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της είναι «μεταγραφές αεροδρομίου» για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έχουμε σαφή γνώση περί της επιστημονικής τους κατάρτισης. Καθώς και περί της λαμπρής γενικά, προσωπικότητας τους όπως και της ξεχωριστής υπόστασης τους ως μελών της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου ουδόλως υπερβολικό θεωρούμε τον χαρακτηρισμό μας γι’ αυτούς. Αντίθετα. Θεωρούμε αυτόν τον χαρακτηρισμό κι ελάχιστο κι απλά, πρόδρομη αναφορά για την βαρύτητα της επιλογής τους από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κι εδώ οφείλουμε, να πούμε πως αν και δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα για την τρίτη άριστη επιλογή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Δίτσιο … Είμαστε σίγουροι πως σε ουδέν υπολείπεται τω συναδέλφων του.

Και προς Θεού φυσικά, δε λέμε – και δε θα μπορούσαμε, να πούμε – κουβέντα για όσους του ιατρικού τιμ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφυγαν. Αλίμονο, δηλαδή. Λέμε για όσους ήρθαν δίχως μήτε καν σκέψη για συγκρίσεις. Εξάλλου, ο χρόνος θα δείξει.

Είπαμε: Δεν είμαστε ειδικοί. Δεν δυνάμεθα, να κρίνουμε . Δεν κρίνουμε. Εκφράζουμε απλά, την προσωπική εντύπωση μας για συγκεκριμένες επιλογές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε καίριες θέσεις. Στις πλέον καίριες θέσεις λειτουργίας του ποδοσφαιρικού της τμήματος. Έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ την κορυφαία κάλυψη αυτών των καίριων θέσεων.

Αν και για τον καθηγητή Περικλή Παπαδόπουλο όπως και για τον αναπληρωτή Ιωάννη Γιγή (υιού του σημαντικά μεγάλου – κι ως επιστήμονα κι ως παράγοντα του ΠΑΟΚ – Παναγιώτη Γιγή) οι δικές μας αναφορές είναι ελάχιστες μπροστά στις πλείστες της εξαιρετικής τους πορείας ως γιατρών κι ανθρώπων. Σε μία πόλη ζούμε πολλές δεκαετίες τώρα. Και – κατά κανόνα - γνωριζόμαστε καλά. Πολύ καλά…

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στο θέμα της υγείας και στο θέμα της φυσικής κατάστασης αλλά και στο θέμα ατομικής τεχνικής βελτίωσης των παικτών της προχώρησε σε πρωτοποριακές κινήσεις. Στελέχωσε το ποδοσφαιρικό της τμήμα σε αυτούς τους – πολύπαθους τομείς τα τελευταία χρόνια - τομείς με κορυφαίες επιλογές. Και προσδοκά πλέον, όχι καλύτερα αλλά κάλλιστα αποτελέσματα από την δράση τους.

Τέτοιες θέσεις υφίστανται σε όλους τους ανωτέρου επιπέδου αθλητικούς σχηματισμούς. Τέτοιος σχηματισμός είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κι η κάλυψη αυτών των θέσεων με κορυφαίους επιστήμονες όπως οι εξαιρετικοί επιστήμονες κι άνθρωποι (με βαθιά διαχρονική πίστη στον ΠΑΟΚ) κ. κ. Παπαδόπουλος, Γιγής και Δίτσιος διαμορφώνει αν μη τι άλλο συνθήκες ανάλογης κορυφαίας κάλυψης για τους παίκτες της.

Όπως και να το κάνουμε αυτές οι κινήσεις σε αυτούς του τομείς (υγείας, φυσικής κατάστασης, ατομικής τεχνικής βελτίωσης) πιστώνονται στα υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τούτο δε, καθώς πριν από αυτές καταγραφόταν γτενικά, δυσλειτουργίες τους. Και αναφερόταν δυσεπίλυτα ή κι άλυτα προβλήματα τους για το ποδοσφαιρικό της τμήμα…

Για να είμαστε όμως, σαφείς… Η παταγώδης αποτυχία του ΠΑΟΚ στην μόλις παρελθούσα αγωνιστική περίοδο δεν οφείλεται κατά βάση στις δυσλειτουργίες και σε δυσεπίλυτα κι άλυτα προβλήματα των αναφερομένων τομέων. Οφειλόταν ουσιαστικά – πέραν από καίρια εξωαγωνιστικά πλήγματα – και στην κακή απόδοση προπονητών και παικτών του!

Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε…

ΥΓ : Πιπέρι στο στόμα μας εάν κι εφ’ όσον τούτο δεν εκφέρει καλή κουβέντα για την προσφορά τους ως παικτών στο εθνικό μας σπορ (για την οποία φυσικά αμείφθηκαν ανάλογα…) όσων συμμετέχουν στο υπό τον Παναγιωτη Φασούλα σχήμα διεκδίκησης της διοίκησης της ΕΟΚ. Πως όμως, να εκφέρει και καλή κουβέντα γι’ αυτούς για ανάλογη προσφορά ως παραγόντων; Και γι’ αυτούς φυσικά, ο χρόνος θα δείξει… Αν κι ο γνωστός και μη εξαιρετέος υφυπουργός Αθλητισμού Λευθέρης Αυγενάκης βιάζεται, να τους καταστήσει όχι απλά, ως παράγοντες αλλά κι ως διοικούντες την ΕΟΚ…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.