Μετά την μάχη της πρόκρισης ο κόσμος απαιτεί φως και αλήθειες για την σκοτεινή «ακινησία»

Δημήτρης Μπούζας24 Αυγούστου 2021

Η ασυγχώρητη ανεπάρκεια του «όλου οργανισμού ΠΑΟΚ», οι ανακολουθίες και η ακατανόητη και αυτοκτονική μεταγραφική δραστηριότητα, προκαλούν τριγμούς και ανήσυχες σκέψεις. Στην επιστροφή μας θα ξεκινήσουμε με μια ευχή. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να περάσει ο δικέφαλος στη επόμενη φάση. Κάτι που θεωρούμε αναγκαίο, ώστε να βρει το βηματισμό και τη δύναμη να πατήσει γερά σε ένα έδαφος στέρεο και να απομακρυνθεί από την κινούμενη άμμο, που προφανώς θα τον απειλήσει αν δεν καταφέρει να διασφαλίσει την συνέχεια της ευρωπαϊκής του προσπάθειας. 

Δυστυχώς οι κυπελλούχοι είχαν και έχουν την ατυχία να αντιμετωπίζουν συνεχώς δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της διαχρονικής δυσλειτουργίας του «όλου οργανισμού», του οποίου οι επιτελείς αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, με συνέπεια η συσσωρευμένη ανεπάρκεια τους να προκαλεί επώδυνη φθορά σε όλα σχεδόν τα επίπεδα (κύρους και αγωνιστικής ισχύος).

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια δια γυμνού οφθαλμού σχεδόν, διαπιστώνει κανείς μια σειρά απίστευτων, ανεκδιήγητων και αλλοπρόσαλων, συγχρόνως όμως και αυτοκτονικών, συμπεριφορών από πλευράς εκπροσώπων του επίσημου ΠΑΟΚ. Χωρίς αυτό δυστυχώς να αντιμετωπίζεται κάποια στιγμή σοβαρά και υπεύθυνα από κανέναν και σε μεγάλο βάθος χρόνου. 

Η αυτογνωσία, η αυτοκριτική και η ανάληψη ευθυνών αποτελούν είδος προς εξαφάνιση στην Τούμπα για συγκεκριμένους και γαντζωμένους στις καρέκλες τους, αλλά και παχυλά αμειβόμενους διοικητικούς παράγοντες. Σιγά – σιγά λοιπόν δυστυχώς όμως και πολύ σταθερά, φτάσαμε εδώ που είμαστε με ενδεχόμενο τον κίνδυνο μιας μεγάλης εκτροπής αν δεν συμβεί κάτι το εντυπωσιακό που θα αφορά την ενίσχυση του ρόστερ, να χαθεί και αυτή η χρονιά. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες και να αναφερθούμε στα τόσα και όσα ντροπιαστικά για το σύλλογο συνέβησαν μέχρι τώρα στην τελευταία μεταγραφική περίοδο. 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ασφαλώς και υπέστη ένα απρόσμενο λούσιμο (τάισμα σανού) από τους πρόθυμους της ενημέρωσης (σιτιζόμενους, ελεγχόμενους και... αφελείς) που σε μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να σπρώχνουν τις μεταγραφικές ήττες και γκάφες κάτω από το χαλάκι, που ήδη έχει διαμορφωθεί σε ένα τεράστιο Περσικό του είδους του. 

Οι ΠΑΟΚτσήδες ζουν δύσκολες καταστάσεις. Πως να νιώθουν άλλωστε όταν την μια μέρα διαβάζουν για μεγάλες εξορμήσεις, επαφές και προσυμφωνίες με συγκεκριμένους στόχους και την επόμενη μαθαίνουν από κάποιους θαρραλέους και αχειραγώγητους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ (υπάρχουν έστω και λίγοι) ότι οι εκπρόσωποι των ομάδων με τις οποίες υποτίθεται πως συζητούσαν οι αντίστοιχοι του ΠΑΟΚ, δεν είχαν ιδέα και δεν είχαν καμία πρόταση από Θεσσαλονίκη! 

Διαβάζει λοιπόν ο ανύποπτος και καλοπροαίρετος φίλος του ΠΑΟΚ την μια και μόνη ανακοίνωση της διοίκησης η οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά στο γεγονός ότι δεν είχε καμία πρόταση από τη Νόριτς για τον Τζόλη. Κι αυτό τη στιγμή που αποδεδειγμένα όχι μονο είχαν προτάσεις αλλά και οι συζητήσεις ήταν προς το τέλος τους. Απλά υπήρχε μια διαφωνία μόνο για το ποσοστό μεταπώλησης. Τι να σκεφτεί ο κακόμοιρος; Οτι έχει σοβαρή διοίκηση; Οτι δεν τον σέβονται καθόλου; Οτι κάποιοι δεν γνωρίζουν ποιον σύλλογο διοικούν; Διαβάζει... σήμερα πως πλησίασαν την ομάδα του ευρωπαϊκές ομάδες για τον Κούτσια. 

Οι οποίες όμως προτάσεις απορρίφθηκαν από τον επίσημο ΠΑΟΚ, του οποίου οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι «ο Κούτσιας πρέπει πρωτίστως να προσφέρει στον ΠΑΟΚ αυτά που οφείλει και ύστερα να υπάρξει περίπτωση να συζητήσουν την μεταγραφή του». Κι αυτό το έγραψαν οι ίδιοι όταν τους ζήτησαν να τοποθετηθούν για την πρόωρη πώληση του νεαρού Τζόλη, τον οποίο οι ΠΑΟΚτσήδες δεν πρόλαβαν ούτε να τον δουν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνιζόμενο στο γήπεδο τους, έγραφαν και έλεγαν άλλα. Καθοδηγούμενοι βέβαια – ως συνήθως – και χειραγωγούμενοι εκ πεποιθήσεως και χαρακτήρα ή για τους όποιους άλλους δικούς τους λόγους. 

Νομίζουν πως ο κόσμος ξέχασε την άκομψη και υποκριτική πέρα ως πέρα μεθόδευση της πώλησης του νεαρού παίκτη, τον οποίον είχαν κρεμάσει όπως τα αρνάκια στο τσιγκέλι το Πάσχα, πριν ακόμη ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος. Τρελά πράγματα και αδιανόητα. Και να ήταν μόνο αυτά. Αυτοί οι παραλογισμοί και οι ασυνάρτητες ενέργειες έχουν δώσει αφορμή για την σύνθεση και διακίνηση σεναρίων που μπλέκουν τις σχέσεις στελεχών υψηλού επιπέδου. 

Η διασπορά πληροφοριών με υποτιθέμενες ρεμβασιστικές προθέσεις προσώπων του στενού περιβάλλοντος τόσο του μεγαλομετόχου, όσο και του κόουτς, προβληματίζουν και προκαλούν αποσταθεροποιήσεις και εστίες ανάφλεξης απρόβλεπτων καταστάσεων. Σχετικό πρόσφατο δημοσίευμα κατευθυνόμενο και έχοντας πηγή μέσα από τον οργανισμό με υπαινιγματική επίθεση εναντίον στενού συνεργάτη του Ρουμάνου κόουτς, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Θα ήταν λοιπόν ευχής έργο μετά την πρόκριση που πιστεύουμε ότι θα την πετύχουν ο κόουτς και οι παίκτες του, ο μεγαλομέτοχος θα βρει τον χρόνο για να αναζητήσει αιτίες, ευθύνες για όσους έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση τους κυπελλούχους. 

Χρειάζονται εξηγήσεις για αυτήν την θανάσιμη - στην κυριολεξία – ακινησία στο θέμα της αναγκαίας ενίσχυσης της ομάδας, όπως επίσης της εξωφρενικής και ασυγχώρητης ανεπάρκειας συγκεκριμένων επιτελικών στελεχών και συνεργατών του. Και κάτι ακόμη για επίλογο. 

Εκεί στην ΠΑΕ φαίνεται πως δεν μαθαίνουν από τα παθήματα τους. Μετά από το συνοικέσιο που έκαναν στον Ιβάν και του παρουσίασαν σαν πολύτιμο φίλο τον Αλέξη Κούγια, τον οποίο ενίσχυσαν μάλιστα με δύο παίκτες (Ουάρντα και Κάτσε) που έσωσαν την ομάδα της Λάρισας από πτώση, προχθές «έστειλαν» και τον νεαρό Βρακά, που λέτε; Στον Λεβαδειακό, το πλέον πιστό παράρτημα του λιμανιού, ομάδα του υπασπιστή του Μαρινάκη πολυπράγμονα Κομπότη και κόλλητο ενός πρώην προέδρου της ΕΠΟ (ποιος είναι; ψάξτε το θα τον βρείτε). Θα μου πείτε εδώ έφτασαν στο σημείο να βάλουν τον Ιβάν στον κόπο και στα μεγάλα έξοδα να γκρεμίσει την παράγκα. Κάτι που το πέτυχε βέβαια, αλλά που όμως εκείνος που ωφελήθηκε από αυτή την υπόθεση δεν ήταν ούτε ο Ιβάν ούτε ο ΠΑΟΚ. 

Νομίζουμε πως δεν θα έχετε ξεχάσει ότι στην περίοδο των... εξυγιαντών όπως ονομάστηκαν, ωφελημένος ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ στην ίδια περίοδο ο ΠΑΟΚ έχασε ένα πρωτάθλημα και όλες τις υποθέσεις στα όργανα μιας διοίκησης, στην οποία πρόεδρος ήταν αυτός που του υπέδειξαν οι φωστήρες της ΠΑΕ.

ΥΓ: Πιστεύω πως οι ανακοινώσεις των Συνδέσμων ποτέ «δεν φτάνουν» στον Σαββίδη. Ας κοιτάξουν οι οργανωμένοι να βρουν έναν τρόπο να προσεγγίσουν τον μεγαλομέτοχο, γιατί πηγαίνει χαμένος ο κόπος τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.