Μέσι και Αργεντινή σάρωσαν τα βραβεία

Δημήτρης Καλαϊτζής28 Φεβρουαρίου 2023

Στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η FIFA για τα βραβεία The Best καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2022 αναδείχθηκε όπως αναμενόταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κορυφή του κόσμου. 

Αντίθετα στις γυναίκες καλύτερη παίκτρια αναδείχθηκε η Αλεξία Πουτέγιας, η οποία αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα.

Στον Λιονέλ Σκαλόνι απονεμήθηκε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για το 2022! Ο 44χρονος τεχνικός εξαργύρωσε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή στο Κατάρ. 

Το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα του 2022 πήρε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες για την κατάκτηση του Μουντιάλ με τα χρώματα της Αργεντινής.

Οι κορυφαίες ενδεκάδες σε επίπεδο ανδρών και γυναικών για την περασμένη χρονιά παρουσιάστηκαν στα The Best FIFA Football Awards. Οι ενδεκάδες προέκυψαν από ψηφοφορία των ίδιων των ποδοσφαιριστών μέσω της FIFPRO. 

H κορυφαία ενδεκάδα των ανδρών (3-4-4): Κουρτουά - Χακίμι, Κανσέλο, Φαν Ντάικ - Ντε Μπρόινε, Μόντριτς, Κασεμίρο - Μέσι, Μπαπέ, Μπενζεμά, Χάαλαντ

Η κορυφαία ενδεκάδα των γυναικών (4-3-3): Κριστιάν Έντλερ - Λούσι Μπρόν, Λία Γουίλιαμσον, Γουέντι Ρενάρ, Μαπί Λεόν - Κίρα Γουόλς, Αλεξία Πουτέγιας ,Λένα Όμπερντορφ - Άλεξ Μόργκαν, Μπεθ Μιντ, Σαμ Κερ

Το «Puskas Award», το οποίο αποτελεί το βραβείο για το καλύτερο γκολ της χρονιάς κατέληξε στον Μάρτσιν Ολέκσι. Ο ποδοσφαιριστής πέτυχε ένα απίθανο ψαλιδάκι στηριζόμενος στις πατερίτσες του.

Ο Λούκα Λοτσοσβίλι τιμήθηκε με το βραβείο Fair Play στα FIFA Best. Ο διεθνής στόπερ την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στη Βόλσφμπεργκερ και σε αγώνα με την Αούστρια Βιέννης έσωσε τη ζωή ενός αντιπάλου του. Ο Τζορτζ Τιγκλ έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο και ο Λοτσοσβίλι έκανε ένα σπριντ και έβαλε τα δάκτυλά του στο στόμα του, για να τον κρατήσει στη ζωή. Τελικά τα κατάφερε και απέσπασε το χειροκρότημα όλων στο γήπεδο.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την έναρξη των βραβείων της FIFA. Ο Τζάνι Ινφαντίνο έδωσε βραβείο τιμής στη γυναίκα του Πελέ, Μάρσια Αόκι.

«Ο Θεός μας έδωσε τον Πελέ και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες γι' αυτό», ανέφερε η σύζυγος του Πελέ, ενθουσιασμένη με το αφιέρωμα στον Βραζιλιάνο θρύλο. Μάλιστα, μετά το βραβείο που της δόθηκε, o Σέου Ζορζ βρέθηκε στη σκηνή και τραγούδησε ένα κομμάτι αφιερωμένο στον σπουδαίο Βραζιλιάνο. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.