Μέσι: Γιατί οι Άραβες τού φόρεσαν τον χρυσό μανδία

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2022

Η Αργεντινή θριάμβευσε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, επικρατώντας της Γαλλίας στα πέναλτι σε μια μάχη επικών διαστάσεων. Τα highlights από την ιστορική αυτή βραδιά είναι δεκάδες, το καθένα προκαλώντας ξεχωριστά συναισθήματα.

Ένα από αυτά έλαβε χώρα μερικά δευτερόλεπτα πριν ο Λιονέλ Μέσι χαρίσει την πιο όμορφη εικόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τη στιγμή δηλαδή που θα υψώσει στα ουράνια του Κατάρ τη χρυσή κούπα. Πριν όμως συμβεί αυτό, οι Άραβες φρόντισαν να προσδώσουν μια ακόμη επισημότητα στη σκηνή αυτή.

Πράγμα το οποίο πέτυχαν, φορώντας του το παραδοσιακό πανωφόρι μαύρου χρώματος με «χρυσές» λεπτομέρειες, γνωστό και ως το Bisht. Αυτή είναι η ονομασία της συγκεκριμένης ενδυμασίας και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μια από τις ιστορικότερες φωτογραφίες του 21ου αιώνα στο ποδόσφαιρο, θα συνδεθεί και με τη συγκεκριμένη ενδυμασία.

Το Bisht είναι μια ενδυμασία που υπάρχει χιλιάδες χρόνια στον αραβικό κόσμο και είναι μανδύας τον οποίο φορούσαν οι βασιλιάδες αλλά και οι πολεμιστές μετά από νίκες σε μεγάλες μάχες.

Είναι μια παραδοσιακή φορεσιά στον αραβικό κόσμο και ο Μέσι σήκωσε το τρόπαιο του Μουντιάλ φορώντας το Bisht. Το σίγουρο πάντως είναι ότι έγινε μεγάλος ντόρος για την εικόνα του Αργεντίνου σούπερ σταρ με τον μανδύα στην απονομή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.