Μένκα: «Η ζωή στο πρωτάθλημα της Σουηδίας - Παίζαμε στους -15 βαθμούς κελσίου»

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ορέστης Μένκα.

Ο τερματοφύλακας που κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τους τελευταίους μήνες αγωνίστηκε στη Σουηδία με τη φανέλα της Ακρόπολης, μίλησε για την εμπειρία του εξωτερικού, τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά με την Ελλάδα αλλά και την κοινή του παρουσία με τον Πασχαλάκη στον Λεβαδειακό καθώς και το τι πιστεύει για το μέλλον του Τσόλακ στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε στην τοποθέτηση του για την παρουσία του στη Σουηδία: «Ήμουν έξι μήνες στη Σουηδία και επειδή η Ακρόπολη δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, δεν ανανέωσα το συμβόλαιο μου, γιατί είχα επιλέξει και εγώ να έχω ένα συμβόλαιο μόνο 6 μηνών. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία σε μία ωραία πόλη, αλλά υπήρχε πολύ κρύο, θα πρέπει κανείς να σκεφτεί ότι παίζαμε αγώνες στους -15 αλλά πλέον ψάχνουμε τον επόμενο σταθμό της καριέρας μας. Στο εξωτερικό αισθάνεσαι την ασφάλεια τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο οικονομικό κομμάτι, αλλά πολλές φορές και σε απλά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα. Είναι ένα πολύ οργανωμένο κράτος και στην ομάδα υπήρχαν 2-3 Έλληνες, αλλά δεν είχε δυστυχώς τους οπαδούς που περιμέναμε παρά το γεγονός ότι έχει αρκετούς Έλληνες η Στοκχόλμη».

Για τα δικά του βήματα: «Σπουδάζω μουσική για να έχω και ένα μέλλον αν αποφασίσω να μην ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο όταν τελειώσει η επαγγελματική μου καριέρα. Για τα επόμενα χρόνια δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έρθει, δεν μου αρέσει να σχεδιάζω. Υπήρχαν στην ομάδα και τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές γιατί οι Σουηδοί έχουν ιδιαίτερη εκτίμηση στην Ελλάδα»

Αναφορικά με την κοινή του παρουσία με τον Πασχαλάκη αλλά και το μέλλον του Τσόλακ: «Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλοί τερματοφύλακες, με τον Πασχαλάκη είμασταν μαζί στον Λεβαδειακό δύο χρόνια και είχε δεύτερο ρόλο στις ομάδες που αγωνιζόταν και έπρεπε να φτάσει στον ΠΑΣ για να παίξει γεμάτη χρονιά. Ενώ για τον Τσόλακ πιστεύω ότι θα κατατεθεί πρόταση από τη Μάλμε για την αγορά του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.