Μελίσσας: «Ο Πασχαλάκης είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους»

Metrosport Team19 Μαΐου 2022

Για το πέρασμά του από τον Παναιτωλικό, το μέλλον του, αλλά και για τον άλλοτε συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Πασχαλάκη, μίλησε ο πρώην γκολκίπερ των «καναρινιών», Νίκος Μελίσσας στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5.

«Ήταν δύο σημαντικά χρόνια στο Αγρίνιο. Πέρυσι είχαμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς η ομάδα είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού που είναι πολύ άσχημο για έναν παίκτη να παλεύει να κρατηθεί στην κατηγορία για 3-4 μήνες. Όλη αυτή η κατάσταση σε ρίχνει από κάτω, ψάχνεις κάπου για να πιαστείς και να αναζητήσεις μία ελπίδα. 

Εμείς δεν τα παρατήσαμε και καταφέραμε έστω και στο τελευταίο παιχνίδι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Φέτος, η ομάδα ήταν τελείως διαφορετική, είχε ξεκάθαρο πλάνο που δουλέψαμε όλοι μαζί με τον προπονητή και παρουσιάσαμε μια όμορφη εικόνα αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όσον αφορά το πέρασμά μου από το Αγρίνιο θα έλεγα ότι δεν ήταν πετυχημένο γιατί δεν είχα δύο γεμάτες σεζόν με καλές πορείες. Πέρυσι ειδικά είχα περιορισμένο χρόνο παρόλο που η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Όπως κι να ΄χει η επιλογή μου ήταν σωστή και δεν την μετανιώνω.

Με τον Παναιτωλικό μας τρέφει ένας σεβασμός όμως είδαμε και οι δύο πλευρές δεν υπήρχε επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας μας και έτσι επιλέξαμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας. Δεν τελειώνει το ποδόσφαιρο εδώ. Όταν είσαι σε μια ηλικία 29 ετών έχεις ωριμάσει καλύτερα και διαχειρίζεσαι καλύτερα τις καταστάσεις για μία καλύτερη επιλογή.

Όλοι θέλουν να παίξουν στο εξωτερικό, αλλά να πας σε ένα Πρωτάθλημα χειρότερο από το ελληνικό για να λες ότι έπαιξες στο εξωτερικό, καλύτερα να μην το κάνεις. Εγώ θεωρώ ότι έχουμε ωραίο, δομημένο, ανταγωνιστικό και οικονομικά καλό Πρωτάθλημα. Εκκρεμούν κάποιες αποφάσεις ώστε να επικυρωθεί η βαθμολογία κι αυτό αναγκάζει τις ομάδες να μην κάνουν ακόμα τα πλάνα τους για την επόμενη μέρα. Οπότε κι εμείς περιμένουμε. Αυτό που θα μου λείψει από τα δύο χρόνια παρουσίας μου στο Αγρίνιο είναι η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου. Άλλοι στέκονται στα λεφτά, εγώ κρατάω την αγάπη που πήρα από τον σύλλογο».

Για τον Πασχαλάκη: «Ο Πασχαλάκης είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους γιατί έδειξε ότι με πίστη και σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις πολλά και ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα. Και σε αυτή την ομάδα που έχουν περάσει τόσοι τερματοφύλακες ο Αλέξανδρος είχε τα ψυχικά αποθέματα να αντέξει την πίεση και ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία και να μπει το όνομά του στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Δεν έχω μιλήσει μαζί του και δεν γνωρίζει τι θα κάνει στο μέλλον. Εγώ τον εκτιμώ όπως και ο κόσμος που θα πρέπει να σεβαστεί όποια απόφαση πάρει. Προσωπικά θα ήθελα να τον δω να παραμένει στον ΠΑΟΚ γιατί ταιριάξει στον οργανισμό και έχει ανταποκριθεί στα θέλω του. Ο Αλέξανδρος μαζί με τον Λοντίγκιν και τον Βάτσλικ είναι οι τρεις καλύτεροι τερματοφύλακες που αγωνίζονται στην Ελλάδα.

Οι τερματοφύλακες έχουν περισσότερη πίεση από έναν επιθετικό, ο οποίος θα χάσει την πρώτη, την δεύτερη, αλλά θα βάλει την τρίτη ευκαιρία κι όλοι θα θυμούνται το γκολ του κι όχι τι έχασε. Την ίδια ώρα, στο πρώτο λάθος του τερματοφύλακα όλοι τον περιμένουμε στον τοίχο. Μας αρέσει η ανθρωποφαγία και η θέση του τερματοφύλακα είναι όπως η ηλεκτρική καρέκλα. Ο Κουέστα έχει αποσοβήσει πολλά γκολ αλλά όλοι θυμούνται το λάθος με τον Μπουχαλάκη. 

Για να παίξεις αυτή τη θέση χρειάζεται ψυχική δύναμη και πως θα μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις είτε σε μία γκάφα που θα κάνεις, είτε όταν δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο που θέλεις. Αν έγραφα βιβλίο θα είχε τίτλο - μην το επιχειρήσετε - να παίξετε τη θέση του τερματοφύλακα. Μετά από κάθε αγώνα πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου κι όχι όταν τελειώσει η χρονιά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.