Μέισον Γκρίνγουντ: Ο «μπέμπης» μεγάλωσε

Δημήτρης Μπασμπαρέλας23 Μαρτίου 2020

Από τις new entries στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι πλέον ο πρώτος έφηβος στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με πέντε γκολ σε μία ευρωπαϊκή χρονιά, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών, δίχως μάλιστα η σεζόν να έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη

Στo Εuropa League έπαιξε ήδη σε επτά αναμετρήσεις, έχοντας επιπλέον και μία ασίστ.

Ο 18χρονος δεξιός εξτρέμ, ο οποίος αγωνίζεται και ως εννιάρι, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σόλσκιερ.

Στην Premier League έχει παίξει φέτος σε 22 αναμετρήσεις, έχοντας σκοράρει μάλιστα πέντε φορές!

Στις τέσσερις εξ αυτών ήταν βασικός και στις υπόλοιπες αγωνίστηκε ως αλλαγή. Βέβαια, πήρε το... βάπτισμα του πυρός στην περσινή χρονιά, με τρεις παρουσίες, αλλά φέτος αποδεικνύει το ταλέντο του. Ο Σόλκσιερ τον πίστεψε εξ αρχής.

Από τα «σπλάχνα» του συλλόγου

Τον περασμένο Οκτώβριο υπέγραψε νέο συμβόλαιό με τη Γιουνάιτεντ ως το 2023. "Εχοντας μεγαλώσει ως οπαδός της ομάδας, το να παίζω είναι σαν όνειρο, που έγινε πραγματικότητα.

Ξέρω πως όταν παίζω για τον σύλλογο, εκπροσωπώ την ακαδημία και θέλω να ξεπληρώσω την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου με την απόδοση μου στο γήπεδο", είπε μετά τις ανακοινώσεις.

Ο γεννημένος στις 1 Οκτωβρίου 2001, είναι Αγγλος και προέρχεται από τα «σπλάχνα» της Γιουνάιτεντ, στην οποία άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από έξι μόλις ετών.

Με τους άντρες, αρχή έκανε επί εποχής Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να του κάνει αποχαιρετιστήριο δώρο, αφού τον συμπεριέλαβε στην αποστολή με αντίπαλο τη Βαλένθια στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του περσινού Champions League.

Ονειρική βραδιά

Παρθενική του εμφάνιση; Σε ματς... φωτιά, αλλά και σε βραδιά όνειρο στο Παρίσι, μιας και η Γιουνάιτεντ ανέτρεψε τα δεδομένα και προκρίθηκε έναντι της Παρί με 3-1. Ηταν 6 Μαρτίου 2019.

Ο Σόλσκιερ τον έβαλε στα... βαθιά, έστω και αν αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 87'. Εκανε ντεμπούτο και τεράστια συνάμα πρόκριση για την ομάδα. Τί άλλο να θέλει;

Στο τελευταίο ματς του περσινού Πρωταθλήματος με την Κάρντιφ έκανε ποδαρικό στην Premier ως βασικός.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών και 223 ημερών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας! Φέτος, ακολούθησε την προετοιμασία και άρχισε να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του.

Το πρώτο ιστορικό γκολ

Μετά από το τέλος του αγώνα με την Αστάνα (19/9/19); Πρώτο γκολ και νίκη με 1-0, χάρη στον πιτσιρικά. Εγινε μάλιστα ο νεότερος σκόρερ στην Ευρώπη για τη Γιουνάιτεντ σε ηλικία 17 ετών και 353 ημερών.

Τα λόγια του προπονητή; Σημαντικά. ''Είναι από τους καλύτερους στα τελειώματα των φάσεων, που έχω δει. Αν έχεις τον Μέισον στην περιοχή, ξέρεις ότι κάτι θα γίνει".

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.