Μεγαλώνουν οι απαιτήσεις για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης28 Απριλίου 2021

Η επιστροφή των ποδοσφαιριστών του Αρη από σήμερα στο γήπεδο θα σημάνει την έναρξη της προετοιμασίας τους για την τελευταία στροφή της σεζόν η οποία, όπως έχουν εξελιχθεί οι συνθήκες (βαθμολογικά), είναι και η πιο απαιτητική. Στην Τρίπολη, με την ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα, ο Αρης έχασε -ακόμη μία- ευκαιρία να ξεφύγει βαθμολογικά από τους διώκτες της 2ης θέσης και είναι αναγκασμένος στα παιχνίδια που ακολουθούν να παίζει με το… μαχαίρι στα δόντια. Συνεχίζει μεν να διατηρεί το πλεονέκτημα, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο με αποτέλεσμα να βάζει αρχικά δύσκολα στον εαυτό του και κατ’ επέκταση να δίνει το δικαίωμα στους αντιπάλους του να ελπίζουν. Η επανέναρξη των play off βρίσκει την ομάδα αντιμέτωπη με την πρόκληση των τεσσάρων ντέρμπι σε διάστημα 12 ημερών, στο οποίο υποδέχεται τον Ολυμπιακό (04/05), πηγαίνει στην Τούμπα (09/05), υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (12/05) και κλείνει τη σεζόν με παιχνίδι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ (16/05).

Πρόκειται για τέσσερις αγώνες υψηλών απαιτήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν τους κόπους όλης της σεζόν και ασφαλώς στην τελική ευθεία οι απαιτήσεις για την ομάδα μεγαλώνουν.

Στη σημερινή έναρξη της προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων», ο Άκης Μάντζιος αναμένεται να δώσει το… σύνθημα για ένα δυνατό “finish” της ομάδας του συζητώντας με τους ποδοσφαιριστές του την εικόνα τους στην Τρίπολη, καθότι προβληματισμένος και ο ίδιος από το γεγονός ότι ο Αρης στα play off έχει χάσει πολύ από τη δυναμική που είχε στην κανονική διάρκεια. Η αγωνιστική του εικόνα είναι αλλοιωμένη, αυτό δεν χωρά αμφιβολία και μοιάζει να προσπαθεί να διαχειριστεί την σωματική αλλά και πνευματική κούραση η οποία οδηγεί σε λάθη. Η ομάδα δε μετουσιώνει τη δημιουργικότητά της, θέλοντας σχεδόν 12 τελικές για να πετύχει ένα γκολ, της λείπει η ενέργεια στο παιχνίδι κι ενώ ήταν από τις πιο στιβαρές ομάδες στην άμυνα, έγινε ευάλωτη και πληρώνει συνεχώς ατομικά (κυρίως) λάθη, με αποτέλεσμα να έχει δεχτεί γκολ στους πέντε από τους έξι αγώνες. Αριθμοί που αφενός αναδεικνύουν την έλλειψη σταθερότητας και την προβληματική εικόνα του Αρη, αφετέρου όμως η ομάδα καλείται να αλλάξει στην επανέναρξη των play off και να παίξει… τα ρέστα της για να εξασφαλίσει μαθηματικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.