«Μεγαλώνει» ο ΠΑΟΚ! Ιστορική ευθύνη αλλά και χρέος η «νέα Τούμπα»

Δημήτρης Μπούζας04 Δεκεμβρίου 2023


Θα μου επιτρέψετε στο σημερινό μου σχόλιο να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα στο προηγούμενο. Κι αυτό γιατί κατά την προσωπική μου άποψη, αυτή τη στιγμή εκείνο που ενδιαφέρει απόλυτα και νομοτελειακά τον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» είναι η μεγάλη ευκαιρία (ίσως η μεγαλύτερη της ιστορίας του) που έχει, για να κινηθεί με ταχύτητα προς τον βατήρα, ο οποίος τον περιμένει και είναι μπροστά του, για ένα άλμα που σίγουρα θα του δώσει ένα υπερπολύτιμο χρυσό μετάλλιο. 


Συνεχίζοντας λοιπόν με επιμονή να αναφέρομαι στην συγκεκριμένη ευκαιρία, χαρακτηρίζοντας την ιδανική και την σιγουριά με την ομάδα να δείχνει πως είναι σε θέση να βοηθήσει και μάλιστα σημαντικά (ήδη το έχει κάνει) σε αυτό το ιστορικό άλμα, καλώ τους καθ ύλην αρμόδιους και κατά κύριο λόγο τον μεγαλομέτοχο, να επιδείξουν έξυπνα αντανακλαστικά. Ναι, οι συνθήκες είναι κατάλληλες – θα προσθέταμε ιδανικές – να αλλάξει ο ΠΑΟΚ επίπεδο και να ανέβει πιο ψηλά από εκεί που είναι σήμερα, με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο. 

Οι κινήσεις που θεωρούνται αναγκαίες και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι λίγες, απλές, αλλά ουσιώδεις. Σε ότι έχει σχέση με την ομάδα, χρειάζεται ενίσχυση του ρόστερ, περιορισμένη ως ένα σημείο αλλά σε μεγάλο βαθμό ποιοτική. Ήδη όπως αποδείχθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, το τρένο κινείται σταθερά πάνω στις ίδιες σταθερές ράγες. Στα υπόλοιπα; Μάλλον στο εξής ένα και πάνω από όλα; Εκεί απαιτείται πλέον όχι ένας απλός ανασχεδιασμός και μια ανασύνταξη, αλλά μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Μονοδιάστατος στόχος; Η αναζωπύρωση και το ξεμπλοκάρισμα της κατασκευής του νέου γηπέδου. Ο Ιβάν έχει τον πρώτο λόγο. Επιβάλλεται να ζητήσει ή και να δώσει εξηγήσεις (αν πρέπει) γιατί σκάλωσαν κάπου τα πράγματα, σε αντίθεση με ότι γίνεται στις άλλες μεγάλες ομάδες του λεκανοπεδίου. Κι αυτό γιατί έχει και την δύναμη που του δίνει ο τεράστιος λαός ο οποίος τον στηρίζει και το δίκιο με το μέρος του. Δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Ο ΠΑΟΚ όπως όλα δείχνουν μεγαλώνει. 

Το νέο γήπεδο προβάλει σαν ιστορική ευθύνη αλλά και χρέος, όχι βέβαια μόνο για τους ΠΑΟΚτσήδες, αλλά και για την όποια Κυβέρνηση. Ας μην ξεχνούν εκεί κάτω στο λεκανοπέδιο που οι Περιφερειάρχες και οι Υπουργοί σκορπάνε τα εκατομμύρια σαν μαρουλόφυλλα για να χτίσουν γήπεδο στους μεγάλους και εκλεκτούς πελάτες τους, ότι εδώ πάνω κάποιοι προκομένοι πρόσφυγες έστησαν δύο δικά τους, με τις δυνάμεις τους (σοφή οικονομική τακτική και δωρεές). Τέρμα λοιπόν το παραμύθι, όπως τέρμα οι επιπολαιότητες συγκεκριμένων ανόητων που πήγαν να μπλέξουν τον καλοπροαίρετο και μεγαλόθυμο Ιβάν σε βρώμικα πολιτικά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χρώματα και κόμματα. Για όλους τους οαπδούς του πάνω από όλα είναι τα τέσσερα γράμματα. Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε ότι η ομάδα με τις επιτυχίες της δημιούργησε αυτές τις ευνοϊκές προοπτικές για ένα μεγάλο άλμα, σε όλα τα επίπεδα. Θεωρούμε σίγουρο ότι σήμερα στην Τούμπα θα απολαύσουμε ξεχωριστές στιγμές.

ΥΓ: Ιδιαίτερα μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται στον Άρη, μέσα στην «OPAP Arena», απέναντι σε μια ΑΕΚ με αρκετές απουσίες. Ο Μάντζιος που πήρε άριστα στη διαχείριση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, θα διεκδικήσει μαζί με τους παίκτες του ένα πολύ σημαντικό αλλά και εφικτό θα το χαρακτηρίζαμε, διπλό.


Ποδοσφαιρικός Μεσαίωνας στο Βόλο από τους «επιστήμονες» και ανέντιμο θέατρο για να μην τιμωρηθεί ο θρύλος

Τι να πρωτoγράψει και τι να πρωτοπεί κανείς για αυτά που συνέβησαν χθες στο Βόλο. Θα μου πείτε το ίδιο θέατρο, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Και δεν έφτασαν τα όσα αφορούν αυτούς τους απίστευτους και αδιόρθωτους οπαδούς της πιο ευνοημένης ομάδας στην Ελλάδα, είχαμε και ένα θλιβερό στην κυριολεξία θέατρο για να αποφευχθεί η καραμπινάτη τιμωρία τους. Αυτό το τελευταίο εμείς το θεωρούμε ακόμη πιο σημαντικό, ακόμη πιο σκληρό, ακόμη πιο εξευτελιστικό. 

Η πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού θα ήταν βάση των όσων έγιναν και χωρίς να τον χαρακτηρίσουμε υπότροπο, πιο σοβαρή εφόσον υπήρχε οριστική εις βάρος του διακοπή. Ωστόσο με την κάθοδο στα αποδυτήρια συνομολογήθηκε εθελούσια παγίδευση της αθλητικής δικαιοσύνης, για να αποφευχθεί πέραν του μηδενισμού και η πιθανή αφαίρεση βαθμών. Η συμφωνία των αποδυτηρίων την οποία ομολόγησε στις δηλώσεις του ο κύριος Μπέος, αλλά και επιβεβαιώθηκε στο γήπεδο με τις πασούλες, έχει σαν αποτέλεσμα σίγουρο, οι κατ΄ επανάληψη υπότροποι για την δυσφήμιση του αθλήματος, να την βγάλουν είτε αθώοι, είτε με ποινές χάδια. 

Ντροπή προκάλεσε και το γεγονός της «απόκρυψης» ή «υποβάθμισης» του «μακελειού» που έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση της διακοπής, εκείνων οι οποίοι πρωτοστάτησαν από το συνδρομητικό κανάλι Cosmote TV και τον υπεύθυνο της μετάδοσης. Έκαναν ότι ήταν δυνατόν να μην περάσει προς τα έξω η νέα καφρίλα των «επιστημόνων». Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη δεν έχει σβήσει ο απόηχος από τα όσα διέπραξαν στο κολαστήριο τους, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια πλέον η απόλυση του Μαρτίνεθ, την οποία έπαιζαν 50-50 οι στρατευμένοι και σιτιζόμενοι ρεπόρτερ των ερυθρόλευκων και η οποία ασφαλώς είχε ως πρόβλημα την αποζημίωση και τίποτε άλλο, σήμερα και μετά και το 2-2 θεωρείται δεδομένη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.