Μεγάλη πρόκριση με το «δρεπάνι» του

Γιώργος Καστάνης14 Φεβρουαρίου 2020

Πολύ μεγάλη πρόκριση πήρε χθες ο ΠΑΟΚ επί του αξιόμαχου Παναθηναϊκού. Εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά της διοργάνωσης, για έβδομη φορά την τελευταία οκταετία αποδεικνύοντας πως και την φετινή σεζόν, δικαιωματικά, είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Δικέφαλος “πάγωσε” τους 25.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο με το σεντερφορίσιο γκολ του Σφιντέρσκι, μετά από την καταπληκτική ενέργεια του Πέλκα και αφού είχε προηγηθεί η σωστή αντεπίθεση από τον Λημνιό. Πήρε μεγάλη πρόκριση με το “δρεπάνι” του, καθώς το επίθετο του Σφιντέρσκι, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος στη Metrosport, σημαίνει, δρεπάνι.

Αυτό το γκολ εδραίωσε την πίστη και την αυτοπεποίθηση των παικτών του ΠΑΟΚ για την πρόκριση, καθώς στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα και παρά το γεγονός ότι έδωσαν χώρο στους παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν κινδύνεψαν, εκτός από μία φάση με πρωταγωνιστές τους Χατζηγιοβάννη και Χατζηθεοδωρίδη.

Ο Δικέφαλος έπαιξε ορθολογικά, με έξυπνη τακτική, με τον Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο που ήταν και πάλι κομβικός, με τους Πέλκα – Μπίσεσβαρ μπροστά και τον Σφιντέρσκι να δείχνει την εκτελεστική του δεινότητα στην μία φάση που του στρώθηκε σωστά η μπάλα.

Η πιο αξιόλογη φάση του Παναθηναϊκού καταγράφηκε στο 85ο λεπτό με το σούτ του Μακέντα, ενώ μετά την αναγκαστική αλλαγή του Πέλκα και την είσοδο του Λάμπρου (και λίγο αργότερα του Ακπομ αντί του Σφιντέρσκι), ο ΠΑΟΚ έφθασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η χθεσινή επιτυχία αποδεικνύει πως ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο του, έδειξε και φέτος πως μπορεί να κερδίσει ντέρμπι στην Αθήνα και ειδικά εν όψει των πλέι οφ, αυτή η επιτυχία θα δώσει “αέρα” στην ομάδα για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, αρχικά με αυτό στην έδρα της Λάρισας. Η χθεσινή νίκη ήταν η τρίτη, σε ντέρμπι, από την αρχή της σεζόν.

Ηταν ένας ΠΑΟΚ ορθολογικός, αποτελεσματικός σε μία φάση, δεν κινδύνεψε από τον αντίπαλό του παρά μόνο σε ελάχιστες φάσεις, οι παίκτες του εξουδετέρωσαν τα ατού του Παναθηναϊκού και η πρόκριση ήρθε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.