Στήλες The Mediterranean

Meditteranean: Με «αέρα» η Λάτσιο στο στόχο που της έμεινε

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος01 Απριλίου 2023

Τελευταία διακοπή Πρωταθλημάτων και πλέον πιάνουμε τελική ευθεία. Η αγωνιστική-επιστροφή στους «κανονικούς» ρυθμούς έχει φαβορί, έχει και ιδιαιτερότητες. Αρχικά από την Ισπανία η αλλαγή προπονητή (ακόμη μια) στη φετινή Σεβίλλη είναι ένα νέο δεδομένο το οποίο μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα της με τη γειτονική Κάδιθ στην Ανδαλουσία. Πάντα παίζει το ρόλο του ως δεδομένο. Η διαφορά είναι πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που ανέλαβε τα ηνία της Σεβίλλης είχε δύο εβδομάδες να μπει στο κλίμα της ομάδας, αλλά να δουλέψει και να τον καταλάβουν και οι ποδοσφαιριστές. 

Κάθε ντεμπούτο προπονητή είναι έξτρα κίνητρο και δέλεαρ για τον ίδιο και για τους παίκτες για νίκη. Η Σεβίλλη είναι χαμηλά και μάχεται να ξεφύγει από μια βαθμολογική κατάσταση που δεν είναι συνηθισμένη σ' αυτή, έχει ποιότητα, παραδοσιακά τα πηγαίνει εξαιρετικά με την Κάδιθ (11 ματς χωρίς ήττα απέναντί της) και η αντίπαλός της έχει σημαντικές απουσίες για το πιο περιορισμένο ρόστερ της.

Ένα ερωτηματικό που πάντα υπάρχει μετά από κάθε διακοπή, είναι το αν ομάδες που είχαν αποκτήσει ρυθμό πριν από αυτή, θα τον διατηρήσουν. Μια τέτοια είναι η Θέλτα η οποία είχε εξαιρετική παρουσία με νίκες, τριάρες και καλές ισοπαλίες σε δύσκολες έδρες στο αήττητο που «τρέχει» στα τελευταία 5 παιχνίδια της. Η αντίπαλός της, Αλμερία, ψάχνει βαθμούς για την αποφυγή του υποβιβασμού, όμως εκτός έδρας στα 12 παιχνίδια που έδωσε, πήρε μόλις 3 βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες και γνώρισε 9 ήττες. Δεν βλέπω να κάνει την πρώτη της στο Βίγκο, περιμένω από τη Θέλτα να συνεχίσει στον ρυθμό της.

Στην Ιταλία μεσοβδόμαδα έχουμε ημιτελικούς Κυπέλλου, όπου η Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει την Ίντερ (η Φιορεντίνα την Κρεμονέζε στον άλλον ημιτελικό). Οι Μπιανκονέρι παρά το -15 έχουν φτάσει στους 7 βαθμούς πίσω από την 4η Μίλαν και παρουσιάζουν σταθερότητα. Ειδικά στο Τορίνο παιχνίδια όπως αυτό με τη Βερόνα τα κερδίζουν «σβηστά». Το Κύπελλο είναι στόχος και περιμένω ο Αλέγκρι να πάει σε μια λογική εξασφάλισης της νίκης κόντρα στη Βερόνα και διαχείρισης του αγώνα. Σε 13 εξόδους της η Βερόνα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει (0-5-8), δεν πιστεύω πως θα βάλει προβλήματα στη Γιουβέντους που αρκετές φορές έχει πάρει «επαγγελματικές νίκες» φέτος.

Η Λάτσιο μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί της Ρόμα πήγε στη διακοπή με τον ιδανικότερο τρόπο, αν και είχε προηγηθεί ένα κακό δεκαήμερο με τις δύο ήττες από την Αλκμάαρ και τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, όπως και η ισοπαλία στη Μπολόνια. Με νέο «αέρα» και από τη 2η θέση πια, ο μεγάλος της στόχος ήταν και συνεχίζει να είναι το εισιτήριο του Champions League. Πλέον η Λάτσιο θα έχει έναν αγώνα κάθε Σαββατοκύριακο μπροστά της, γεγονός «βολικό» για το ρόστερ της. 

Η Μόντσα που ξεκίνησε εξαιρετικά το 2023, έχει εκπληρώσει και με το παραπάνω το φετινό στόχο της παραμονής βαθμολογιικά με το +15 και αγωνιστικά με την παρουσία της. Ξεκάθαρα το κίνητρο είναι με τους Λατσιάλι που έχουν μόλις 2 ήττες μακριά από το Ολίμπικο στους 13 αγώνες που έδωσαν (7-4-2) και περιμένω να συνεχίσουν την πορεία τους για τη μάχη της 2ης θέσης.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΒΕΡΟΝΑ 1 & UNDER 3,5

ΜΟΝΤΣΑ – ΛΑΤΣΙΟ 2

ΚΑΔΙΘ - ΣΕΒΙΛΛΗ 2

ΘΕΛΤΑ - ΑΛΜΕΡΙΑ 1 & OVER 1,5

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.