Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Στηρίζοντας το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος23 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώτο και πολύ γεμάτο ευρωπαϊκό τριήμερο μετά από ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο που πετύχαμε το απόλυτο και επιστροφή με νέο πρόγραμμα με πρόσθετα δεδομένα. Δύο επιλογές σχετιζόμενες με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και ακόμη δύο στηριζόμενος στο εντυπωσιακό ξεκίνημα των ομάδων ξεχώρισα.

Η Γιουβέντους πείθει, το δίδυμο Κιέζα-Βλάχοβιτς αποδίδει εξαιρετικά, το κλίμα έχει διορθωθεί, δυνάμεις δεν ξοδεύει με ένα ματς την εβδομάδα και στην Εμίλια Ρομάνα έχει πάντα καλή εικόνα και θετικά αποτελέσματα απέναντι στη Σασουόλο. Παραδοσιακά είναι και καλές οι σχέσεις τους «νεροβέρντι». Η Σασουόλο έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα φέτος και δείχνει αδυναμίες ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Θα περάσει η Γιουβέντους…

Εντυπωσιακό είναι και το ξεκίνημα της Χιρόνα στην Ισπανία. Μετά την περσινή καλή της εικόνα έχει κάνει εξαιρετική εκκίνηση φέτος «αγγίζοντας» το απόλυτο, χάνοντας βαθμούς μόνο στο Σαν Σεμπαστιάν κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τέσσερις σερί νίκες μετράει, στις δύο στο Μοντιλίβι δε δέχθηκε γκολ και η ίδια σκοράρει με συνέπεια. Δεν έχει ξετρελάνει, αλλά δεν έχει απογοητεύσει κι όλας από την άλλη η Μαγιόρκα η οποία μακριά από την έδρα της βρίσκει επίσης γκολ. Είτε χρειαστεί παραπάνω από ένα, είτε όχι, πιστεύω η Χιρόνα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το εντυπωσιακό της ξεκίνημα και το νικηφόρο σερί της.

Στις… επηρεαζόμενες επιλογές από το ευρωπαϊκό μεσοβδόμαδο μένω αρχικά στη Φιορεντίνα που αγωνίζεται στο Ούντινε. Ξόδεψε δυνάμεις στο «γεμάτο» 3-2 επί της Αταλάντα, ξόδεψε δυνάμεις στο επίσης «γεμάτο» 2-2 με τη Γκενκ στο Europa League. Η αλήθεια είναι πως έριξα ματιές και προς τον 1 της Ουντινέζε, αλλά ως τώρα στην έδρα της η ομάδα του Σοτίλ δεν έχει νίκη, αλλά δεν έχει και… γκολ. Υπερβολικό αφενός, αποτρεπτικό αφετέρου. Πιστεύω πως θα «σπάσει» αυτό το… κουλούρι απέναντι στην Φιορεντίνα που δίνει δικαιώματα με τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού του Ιταλιάνο, αλλά αποφεύγοντας το σημείο έμεινα στο Combo των γκολ.

Κάπως αντίστοιχα προσέγγισα και το παιχνίδι στην Παμπλόνα. Η Σεβίλλη έχει κάνει κακό ξεκίνημα μεν, αλλά σταδιακά δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της, θα παίξει σε δύσκολη έδρα και η Οσασούνα την περιμένει για να βάλει τέλος στο δικό της κακό σερί. Χωράει συζήτηση για την «κόντρα» της Σεβίλλης, ωστόσο προτίμησα να την αποφύγω και να στραφώ στα γκολ και το να πετύχουν έστω από ένα και οι δύο ομάδες, όπως συνέβη στις τρεις σερί μεταξύ τους τελευταίες αναμετρήσεις.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ G/G & Over

ΣΑΣΟΥΟΛΟ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2 & Over 1,5

ΧΙΡΟΝΑ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ 1

ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ G/G

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.