Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Με Ντε Ρόσι και… άλλον «αέρα» η Ρόμα

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζουν ασταμάτητα οι εμβόλιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις για Κύπελλο και Σούπερ Καπ, παρά την παύση των ευρωπαϊκών τριημέρων, εν μέσω Αφρικανικού και Ασιατικού Κυπέλλου που αναμφίβολα επηρεάζουν τις ομάδες στα κλασικά Σαββατοκύριακα των πρωταθλημάτων.

Πρώτη επιλογή από την Ιταλία αποτελεί η Ρόμα. Σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των Τζαλορόσι με τη λύση της συνεργασίας με τον Μουρίνιο (που από καιρό «έπαιζε» ως σενάριο) και δη την έλευση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ένας από τους αγαπημένους της κερκίδας των Ρωμαίων, εμβληματικός αρχηγός μετά τον Φραντσέσκο Τότι στον πάγκο, περιμένω να φέρει άλλον «αέρα» εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Η Ρόμα «τρέχει» να προλάβει τις ευρωπαϊκές θέσεις, χρειαζόταν ένα ταρακούνημα και ο Ντε Ρόσι μπορεί να φέρει ενθουσιασμό. Η Βερόνα είναι «καλός αντίπαλος» (0-1-5 μετράει εκτός έδρας) για να συνδυάσει την πρώτη του παρουσία στην άκρη του πάγκου, η Ρόμα στο Ολίμπικο δείχνει αποτελεσματικότητα (6-3-1) και το όλο κλίμα (συν την ανάγκη για βαθμούς) «δείχνουν» έδρα.

Δεύτερη (όχι ιεραρχικά απαραίτητα) επιλογή είναι η Γιουβέντους. Το σερί της είναι εντυπωσιακό σε πρωτάθλημα και κύπελλο (6 σερί νίκες), σκοράρει ικανοποιητικά, έχει χάσει μόνο από τη Σασουόλο μετρώντας ελάχιστες απώλειες βαθμολογικά και συνεχίζει στο κυνήγι της Ίντερ από την οποία βρίσκεται στο -2. Η Λέτσε δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην έδρα της, ίσως ζορίσει τη Γιουβέντους, αλλά δεν πιστεύω πως θα αφήσουν βαθμούς στην Απουλία οι Μπιανκονέρι.

Οι καλές ομάδες σίγουρα θα έχουν στιγμές στη διάρκεια της σεζόν που δεν θα της βγαίνουν τα αποτελέσματα. Η Χιρόνα έχει αποδείξει σ’ όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη πως φέτος είναι πραγματικά καλή ομάδα, αποδοτική, με ωραίο ποδόσφαιρο και αποτελεσματικότητα. Μετά την ισοπαλία στην Αλμερία (και το μεσοβδόμαδο 3-1 επί της Ράγιο στο Κύπελλο) επιστρέφει στο Μοντιλίβι υποδεχόμενη τη Σεβίλλη, την οποία κερδίζει σε 4 σερί ματς που τη βρίσκει εντός ή εκτός έδρας με το φετινό 1-2 του πρώτου γύρου. Οι Ανδαλουσιάνοι έκαναν σπουδαίο διπλό (1-3) στη Μαδρίτη επί της Χετάφε μεσοβδόμαδα αν και μακριά από το Πιθχουάν φέτος δυσκολεύονται να πάρουν βαθμούς. Περιμένω να επιστρέψει στα στάνταρ της η Χιρόνα.

Σπουδαίο και με μεγάλο ενδιαφέρον το ματς στο Βιγιαμαρίν όπου η Μπέτις συνεχίζει αήττητη και υποδέχεται την αήττητη εκτός έδρας Μπαρτσελόνα. Οι Μπλαουγκράνα μετά τη βαριά ήττα με 4-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σούπερ Καπ (και την ανατροπή 3-1 στο Κύπελλο με την Ουνιονίστας) επιστρέφουν στο Πρωτάθλημα όπου με τίποτα δε θέλουν να βγουν από τώρα εκτός μάχης. Πολύ ισορροπημένο δείχνει το «ζευγάρι», πιστεύω πως θα δούμε εκατέρωθεν γκολ, σκέφτομαι πως είναι ίσως νωρίς να μεγαλώσει τόσο πολύ η διαφορά της Μπάρτσα από την κορυφή.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΡΟΜΑ – ΒΕΡΟΝΑ 1 & OVER 1,5

ΛΕΤΣΕ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2 & UNDER 3,5

ΧΙΡΟΝΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ 1 & OVER 1,5

ΜΠΕΤΙΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Χ2 & G/G

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.