MEDITERRANEAN: Είναι δύο άλλες, ζουν σε παράνοια

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος08 Φεβρουαρίου 2020

Δικαίως συγκαταλέγεται στα κορυφαία ντέρμπι της υφηλίου. Ίντερ εναντίον Μίλαν ή το αντίστροφο. Ο μύθος θέλει τη μια να ιδρύεται έχοντας μόνο Ιταλούς και Μιλανέζους στο δυναμικό της και την άλλη από αντίδραση να ανοίγει τα αποδυτήριά της για… όλους. Εξ ου και το Internazionale. Στην εξέλιξη των ετών και ιδιαίτερα τότε που το Calcio ήταν μακράν το καλύτερο Πρωτάθλημα όλων, τη φανέλα τους φόρεσαν οι μεγαλύτεροι παικταράδες εκείνης της εποχής. 

Όταν στην Ίντερ έχουν παίξει παίκτες όπως οι Ρονάλντο, Ιμπραΐμοβιτς, Βιέρι, Ζανέτι, Φίγκο, Ρ. Κάρλος και στη Μίλαν Ροναλντίνιο, Σέεντορφ, Σεφτσένκο, Κακά, Πίρλο, Μαλντίνι, η σύγκριση με το τώρα αναπόφευκτα γίνεται. Είναι δύο… άλλες, ζουν σε παράνοια. Με διαφορετικά από εκείνα δεδομένα η Ίντερ με 55.000 (+1) οπαδούς της, κίνητρο για να κυνηγήσει το Πρωτάθλημα, υποδέχεται τη Μίλαν που σταδιακά ανεβαίνει με «Ιμπρα». Το… +1 στους οπαδούς της Ίντερ έχει να κάνει (ΟΚ, επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος) με τον προπονητή της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι που δεν το είχε κρύψει. Η απουσία του Χαντάνοβιτς, φέρνει στην εστία της Ίντερ τον 34χρονο Ντανιέλε Παντέλι που έχει να κάνει γεμάτη σεζόν από το 2016 στην Τορίνο. Από τότε έχει παίξει σε 2 ματς Κυπέλλου… Η Ίντερ είναι σαφώς φαβορί. Η Μίλαν όμως να μην πετύχει ένα γκολ στον ξεχασμένο Παντέλι;

Το ΣΠΑΛ-Σασουόλο είναι ντερμπάκι στην Εμίλια Ρομάνα, με τους γηπεδούχους στα πολύ κάτω τους και τους φιλοξενούμενους να παίζουν εξαιρετικά κερδίζοντας 4-2 τη Ρόμα. Βλέπω να το συνεχίζουν. Η Πάρμα με πολλές απουσίες υποδέχεται την (κουρασμένη και χωρίς βάθος για rotation) Λάτσιο που έχει τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη, το Βερόνα-Γιουβέντους δείχνει να έχει γκολ και για τους δύο (η Βερόνα σκόραρε σε 12 σερί της ματς πριν το προηγούμενό της, η Γιούβε και μόνο που έχει τον Ρονάλτο να σκοράρει σε 9 διαδοχικά ματς αρκεί).

Στην Ισπανία το ντέρμπι των (θριαμβευτών) Βάσκων Ρ. Σοσιεδάδ-Αθλ. Μπιλμπάο ξεχωρίζει αλλά… τι να κρατήσεις ανάμεσα σε δύο ομάδες που «μεθυσμένες» απ’ τη χαρά που άφησαν έξω Ρεάλ και Μπάρτσα, μπορεί να ξαναβρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου; Το Χετάφε-Βαλένθια δείχνει καλό GG με την εικόνα των γηπεδούχων και τη στατιστική (20 ματς σερί σκοράρουν) των φιλοξενούμενων. 

Την ανεβασμένη Εσπανιόλ την… πήρανε χαμπάρι οι μπουκ έχοντάς τη χαμηλά με τη Μαγιόρκα. Μιλώντας για αποδόσεις πήγαινα… δεξιά στο Χ2 (δεν είμαι αρνητικός) της Γρανάδα μέσα στη μισή και απογοητευτική Ατλέτικο Μαδρίτης, ώσπου έπεσε το μάτι στο 2,75 του GG. Πρόκληση αποδεκτή. Στην Μπαρτσελόνα είχαμε: Ένταση Αμπιντάλ και Μέσι για την απόλυση Βαλβέρδε. Αποκλεισμό από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και κωλυσιεργία για απόκτηση φορ (νοκ άουτ και ο Ντεμπελέ)! Ο Σετιέν επιστρέφει στο Βιγιαμαρίν, στο οποίο η γηπεδούχος Μπέτις στο αμέσως πριν (από το 3-0 επί της Σοσιεδάδ) εντός έδρας είχε 17 σερί GG...

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΙΝΤΕΡ – ΜΙΛΑΝ 1 & G/G

ΣΠΑΛ – ΣΑΣΟΥΟΛΟ 2

ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ 1

ΜΠΕΤΙΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ G/G & OVER

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.