Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Δεν πήρε κανένα μεγάλο ματς στο «Μαραντόνα»

Metrosport Team02 Δεκεμβρίου 2023

Αγωνιστική με ντέρμπι και αγώνες που «χωράνε» συζήτηση για… γκολ έρχεται το Σαββατοκύριακο, μετά από κρίσιμο ευρωπαϊκό μεσοβδόμαδο όπου ξεκαθάρισε αρκετά η εικόνα…

Στην Ισπανία έμεινα σε δύο επιλογές. Αρχικά στο γειτονικό ντέρμπι στην Ανδαλουσία ανάμεσα σε Αλμερία και Μπέτις υπάρχει διαφορά. Διαφορά στην ποιότητα, στα αποτελέσματα, στις δυνατότητες των δύο ομάδων και στο κλίμα. Οι Βερδιμπλάνκος είναι σαφώς ανώτεροι από την Αλμερία που ψάχνει ακόμη την πρώτη της νίκη, είναι σε ανοδική πορεία και από τη μέση και μπροστά έχουν πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που δύσκολα θα σταματήσουν οι (πολύ προβληματικοί στον ανασταλτικό τομέα) γηπεδούχοι. Στο «ζευγάρι» δεδομένου του γεγονότος πως και η Αλμερία σκοράρει στην έδρα της, παρ’ ότι δεν παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, υπάρχει και η σκέψη του goal goal, ωστόσο κράτησα το διπλό για τη Μπέτις.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και με όλα τα «φώτα» στραμμένα πάνω του θα είναι το μεγάλο ματς της αγωνιστικής ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Μπλαουγκράνα από τη μια έχουν «κάνει νερά» δίνοντας δικαιώματα κυρίως με τις ισοπαλίες τους και δη την τελευταία κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο, όμως στο Μονζουίκ έχουν πολύ αξιόπιστη εικόνα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης με τη σταθερότητα που δείχνει σε γενικές γραμμές και πέραν των εξαιρέσεων φέτος, είναι ικανή να απειλήσει την Μπαρτσελόνα με απώλειες. Αμφίρροπο σε κάθε περίπτωση το ντέρμπι, περιμένω ωστόσο να έχει ρυθμό και γκολ.

Στην Ιταλία αναμέτρηση που ξεχωρίζει για γκολ είναι αυτή ανάμεσα στη Σασουόλο και τη Ρόμα. Οι Νεροβέρντι παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα φέτος, είναι ομάδα που βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια έχοντας πουλήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχουν αλλάξει την επιθετική φιλοσοφία τους. Στο ανοικτό τους παιχνίδι η Ρόμα που… έμπλεξε στην Ευρώπη, θα έχει ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ προβληματική είναι και η δική της ανασταλτική λειτουργία. Πέντε σερί goal goal στην παράδοση μεταξύ τους εκ των οποίων τα τέσσερα «έφυγαν» και στο over. Δε βλέπω λόγο να μη συνεχιστεί.

Τελευταία «στάση» το μεγάλο ματς στη Serie A, Νάπολι-Ίντερ. Φέτος η Νάπολι είναι απογοητευτική στο Ντιέγκο Μαραντόνα όπου έχει κερδίσει μόνο τις Σασουόλο και Ουντινέζε. Η εποχή Ρούντι Γκαρσία τελείωσε μεν, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, όμως σε κάποια κομμάτια δείχνει ακόμη επηρεασμένη από το… μπέρδεμα που της προξένησε ο Γάλλος. Ο Ματσάρι προσπαθεί να τη βάλει στις «ράγες» που ήδη είχε χτίσει ο Σπαλέτι, έδειξε κάποια δείγματα, αλλά σίγουρα έχει αδυναμίες ακόμη. Η Ίντερ πηγαίνει με «αέρα» στον ιταλικό νότο, αήττητη μακριά από το Μιλάνο και έχοντας προκριθεί στο CHL κάτι που δεν έχει πετύχει (ακόμη έστω) η Νάπολι. Πιστεύω πως από το 1-1 αρχίζει το ντέρμπι και αν ξεφύγει είναι πιθανότερο να πάει προς τους Νερατζούρι…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΛΜΕΡΙΑ – ΜΠΕΤΙΣ 2

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. G/G & Over

ΣΑΣΟΥΟΛΟ - ΡΟΜΑ G/G & Over

ΝΑΠΟΛΙ - ΙΝΤΕΡ Χ2 & G/G

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.