MEDITERRANEAN: Χέρι - χέρι σε... πονηρές αποστολές

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος27 Ιουνίου 2020

Βρίσκουν όλοι σταδιακά τον ρυθμό τους μετά τον εγκλεισμό. Και οι ομάδες, για τις οποίες πλέον περισσότερο θα μετρήσει η διάρκεια. Σε μια μάχη... σώμα με σώμα όπως αυτή ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όποιος κάνει πρώτος το λάθος και χάσει βαθμούς, θα καεί. Νομίζω όμως δεν ήρθε ακόμη αυτή η στιγμή.

Το πρόγραμμα είναι γεμάτο και με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια για το Σαββατοκύριακο. Ξεκινώντας από την Ιταλία οι απουσίες της Μπρέσια, το κακό αγωνιστικό της προφίλ και οι 12 αγώνες χωρίς νίκη, δημιουργούν το ερώτημα: Η Τζένοα μπορεί; Την επόμενη αγωνιστική έχει «χαμένο» ματς με τη Γιουβέντους και βαθμολογικά «καίγεται» για βαθμούς. Θέλει ρίσκο για το 2. Στη Σαρδηνία έχουμε την κόντρα Κάλιαρι-Τορίνο, δύο ομάδων που δεν αποδίδουν καλά, δεν εντυπωσιάζουν και είναι στα κάτω τους. Η ισοπαλία βάσει εικόνας τους είναι πιθανή όπως και το Under. 

Η Λάτσιο έχασε το αήττητο σερί 21 αγώνων από την καταπληκτική Αταλάντα, στην Ιταλία είναι δύσκολο για τον δεύτερο να κυνηγάει τη Γιουβέντους και οι Λατσιάλι έχουν απουσίες (Λ. Φελίπε, Μάρουσιτς, Λούλιτς, Λέιβα και ερωτηματκά Ράντου, Κατάλντι και Κορέα). Δεν πάει το χέρι ούτε στην Φιορεντίνα για κόντρα, ενώ και η παράδοση «λέει» Under και NG. Τίποτα. Η βελτιωμένη Μίλαν (γυρίζει και ο Ίμπρα) με την Ρόμα που έχει το γνωστό ανοικτό στυλ παιχνιδιού μπορούν να μας δώσουν «χορταστικό» απόγευμα Κυριακής (GG & Over). Μένω στο 2 & Over της ασταμάτητης Αταλάντα στο Ούντινε (χωρίς ΝτεΠάουλ-Μαντραγκόρα η Ουντινέζε), έχει καλές τύχες η νίκη της Σαμπντόρια που ήταν καλή στο Μιλάνο κόντρα στη Μπολόνια (που δεν έχει βαθμολογικά κίνητρα) του επί σειρά ετών παίκτη και προπονητή της Σαμπ, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Σασουόλο και Βερόνα αναμένω να παίξουν ανοικτά και σημειολογικά όλα τα ματς τους στην τελευταία δεκαετία έχουν λήξει σε εύρος σκορ 2-3 γκολ, ενώ η απογοητευμένη Ίντερ παίζει στην έδρα της Πάρμα που πέρασε 4-1 από τη Τζένοα και δεν είναι να την... ακουμπήσεις.

Στην Ισπανία Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζουν χέρι-χέρι αλλά έχουν πονηρές αποστολές μπροστά τους. Υπό νορμάλ καταστάσεις θα συνεχίσουν μαζί στην κορυφή. Αφήνοντας τον άσο της Αθλέτικ που είναι χαμηλά κόντρα στη Μαγιόρκα, η Μπάρτσα πέρσι πήγε με τα δευτεροτρίτα στο Μπαλαΐδος που καιγόταν η Θέλτα. Φέτος όσο καλές σχέσεις κι αν έχουν (που έχουν) και οι δύο θέλουν βαθμούς και θα παλέψουν σκληρά. Παρ' ότι αμυντικά είναι καταπληκτικές (η Θέλτα 3 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, η Μπαρτσελόνα 5) η δίψα για τη νίκη θα τις βγάλει μπροστά αμφότερες. Στην Παμπλόνα η Λεγκανές έχει το κίνητρο και όχι η Οσασούνα, όμως χωρίς επιθετικά «όπλα» δύσκολα θα καταφέρει να φύγει με τη νίκη. Η νίκη της Ατλέτικο από την άλλη κόντρα στην Αλαβές είναι σημείο βάσει εικόνας της ομάδας του Σιμεόνε (ακολουθεί ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα) και της εικόνας των Βάσκων. Η απόδοση όμως δεν αξίζει. 

Στο γειτονικό ντέρμπι η Βιγιαρεάλ και πιο πειστική από τη Βαλένθια είναι και είχε τρεις ολόκληρες ημέρες επιπλέον να ξεκουραστεί και να πάρει τους βαθμούς. Η ουραγός Εσπανιόλ θα τα δώσει όλα για να εξαντλήσει πιθανότητες παραμονής, αλλά είναι... άτυχη που βρίσκει τη Ρεάλ Μαδρίτης με το απόλυτο μετά την επανέναρξη. Με την εικόνα της Ρεάλ, την επιστροφή του Κασεμίρο (θα λείψει ο Μόντριτς) και την παράδοση υπέρ της την τελευταία δεκαετία, δύσκολα θα αφήσει βαθμούς στο «Κορνεγιά». Η μικρή απόδοση στη νίκη της Ρεάλ και η επιμονή της Εσπανιόλ να παλέψει όσο πάει μας οδηγούν στο πιο ελκυστικό 2 & G/G.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μίλαν - Ρόμα G/G & Over

Θέλτα - Μπαρτσελόνα 2 & G/G

Βιγιαρεάλ - Βαλένθια 1

Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης 2 & G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.