Με βαριά «καμπάνα» κινδυνεύει ο Σάντρο Τονάλι

Metrosport Team28 Μαρτίου 2024

Τα δεινά του Σάντρο Τονάλι μπορεί να μην έχουν τελειώσει. Η αγγλική ομοσπονδία τον κατήγγειλε επίσημα για παραβίαση του κανόνα του στοιχήματος, κατηγορώντας τον ότι στοιχηματίστηκε στο ποδόσφαιρο 50 φορές μεταξύ 12 Αυγούστου και 12 Οκτωβρίου 2023, δύο μήνες αφού υπέγραψε στη Νιούκαστλ και πριν ξεκινήσει η έρευνα που οδήγησε στον αποκλεισμό που του επιβλήθηκε από το FIGC, το οποίο υπηρετεί αυτή τη στιγμή.

Ο Τονάλι έχει περιθώριο έως τις 5 Απριλίου για να απαντήσει στις κατηγορίες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε παράταση της ποινής για τον πρώην μέσο της Μίλαν. Η έρευνα από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεκίνησε μετά το κλείσιμο της Ιταλικής ομοσπονδίας, η οποία οδήγησε στον αποκλεισμό του μέσου της Νιούκαστλ για 10 μήνες από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η έρευνα της FIGC σταμάτησε τη στιγμή της μεταγραφής του Τονάλι στην Αγγλία και η FA, δεδομένου ότι ο παίκτης είχε παραδεχτεί ότι έπασχε από εθισμό στον τζόγο, ήθελε να εξακριβώσει εάν ο πρώην παίκτης των «ροσσονέρι» συνέχισε να στοιχηματίζει ακόμη και μετά τη μεταγραφή του στη Νιούκαστλ.
Η έρευνα, στην οποία ο Ιταλός μέσος συνεργάστηκε αμέσως, όπως είχε κάνει με την Ιταλική ομοσπονδία, συνεχίστηκε για αρκετούς μήνες με σβηστά φώτα.
Σήμερα έφτασε η παραπομπή για 50 παραβάσεις στους δύο μήνες που ο Tonali ήταν παίκτης της Νιούκαστλ. Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας δεν διευκρινίζει εάν ο Ιταλός μέσος έχει ποντάρει ή όχι στους αγώνες της ομάδας του, περιοριζόμενος να πει ότι πρόκειται για στοιχήματα σε «ποδοσφαιρικούς αγώνες».

Η μεγαλύτερη απαγόρευση που επιβλήθηκε ποτέ σε παίκτη της Premier League για στοιχήματα είναι οι 8 μήνες που ο Ιβάν Τόνεϊ, επιθετικός της Μπρέντφορντ  της αγγλικής εθνικής ομάδας, ολοκλήρωσε στις 16 Ιανουαρίου. Ο 28χρονος  είχε κριθεί ένοχος για 232 παραβάσεις σε διάστημα 4 ετών, με στοιχήματα να περιλαμβάνουν αγώνες της ομάδας του.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.