Με τύχη στο πρώτο, με θαυμάσια απόδοση στο δεύτερο, έγινε πάρτι

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Ιανουαρίου 2023

Νίκη με 2-0, “πρώτη” Τάισον με περίφημο γκολ, γιορτή στην Τούμπα. Ηταν όμορφη η χθεσινή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν οι παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο, γιατί από το πρώτο τα μηνύματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Η διαφορά πρόεκυψε από την πολύ μεγαλύτερη ενέργεια που “έβγαλαν” στο δεύτερο 45λεπτο και το σκορ θα μπορούσε να είναι ευρύτερο αν στο φινάλε δεν χανόταν μια μεγάλη τριπλή ευκαιρία. Οπως και νάχει, ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, έγινε το φαβορί για την πρόκριση και θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα στη ρεβάνς για να τη χάσει. Αλλά, μέχρι τότε, μεσαολαβεί το ντέρμπι του Πρωταθλήματος. Είναι κι αυτό το ματς εξαιρετικά κρίσιμο.

O ΠΑΟΚ άρχισε το ματς με διάθεση, αλλά δεν είχε τίποτε άλλο. Φάνηκε αμέσως ότι θα υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη απέναντι στο πρέσινγκ του Παναθηναικού και την καλά οργανωμένη άμυνά του. Τρεις έξυπνες κάθετες, που δεν έγιναν όμως καν ευκαιρίες από τους συμπαίκτες του, είχε μόνο ο Κωνσταντέλιας σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι πλάγιοι επιθετικοί και αμυντικοί κατέφυγαν πάλι στη λύση της σέντρας, αφού δεν μπορούσαν να “τρυπήσουν” την άμυνα στο ένας εναντίον ενός, αλλά, εκτός του ότι οι σέντρες ήταν βεβιασμένες και άστοχες, δεν υπήρχαν και... παραλήπτες απόντος του Ολιβέϊρα. Επί 45 λεπτά δεν φαινόταν πώς θα μπορούσε να σκοράρει ο ΠΑΟΚ και, όπως ήταν φυσιολογικό, δεν σκόραρε. Στην ουσία, μόνο μια στιγμή πλησίασε στο γκολ, αλλά ο Τόμας σούταρε άουτ από καλή θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λοντίγκιν δεν χρειάστηκε να κάνει καμία απόκρουση.

Σα να μην έφτανε αυτό, μετά το 15΄και μέχρι το 35' ο Παναθηναϊκός βρήκε... πατέντα να επιτίθεται από δεξιά με μακρινές πάσες στην πλάτη του Ράφα Σοάρες, ο οποίος έχανε τη θέση του, αλλά και δεν είχε βοήθεια από τον Νάρει. Ετσι, έγινε απειλητικός σε τρεις περιπτώσεις και στη μία από αυτές ο Τσέριν με ένα πολύ δυνατό σουτ τράνταξε τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ ο Κοτάρσκι, που έμεινε ακίνητος, θα ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Η “διαρροή” από αριστερά ανακόπηκε με την αλλαγή θέσεων μεταξύ Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς.

Ετσι, με τη βοήθεια της τύχης, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να βρεθεί πίσω στο σκορ, ωστόσο το ζητούμενο ήταν τι θα κάνει στο δεύτερο για να μπει μπροστά. Η απάντηση ήρθε γρήγορα με την ανταμοιβή του ενθουσιασμού με τον οποίο μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του. Ο Κωνσταντέλιας πρέσαρε στενά τον Βαγιαννίδη, εκείνος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα σε συμπαίκτη του αλλά την έστρωσε στον Τόμας, που προχώρησε και πλάσαρε έξυπνα, ξεγελώντας σαν σε πέναλτι, τον Λοντίγκιν και “γράφοντας” το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πια πιο δυνατός και πιο αποφασιστικός. Συνέχισε να πιέζει, ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ο αμυντικός μηχανισμός του λειτουργούσε εξαιρετικά. Κι όταν ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Τάισον, τον Ολιβέϊρα και τον Σβαμπ, δεν άργησε να γίνει το πάρτι. Εξαιρετική διπλή ενέργεια του Ολιβέϊρα, ωραία πάσα στον Τάϊσον κι εκείνος, στη δεύτερη μόλις επαφή του με την μπάλα, με αριστοτεχνικό πλασέ, “γράφει” το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο για τον Βραζιλιάνο.

Ο Παναθηναϊκός δεν πλησίαζε καν την περιοχή του ΠΑΟΚ. Την πάτησε για πρώτη φορά στο 86', σε μια φάση διαρκείας, χωρίς πάντως να καταφέρει να κάνει τελική ενέργεια, απείλησε θεωρητικά με δύο κόρνερ και αυτό ήταν όλο. Εκείνος που έχασε, μέχρι τη λήξη, τη μεγάλη ευκαιρία ήταν ο ΠΑΟΚ. Τριπλή ευκαιρία, μάλιστα, με μια σωτήρια επέμβαση του Λοντίγκι,


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.