Με τους όρους του

Γιώργος Στράντζαλης16 Απριλίου 2020

Δεν αποτελεί μυστικό ότι στον Αρη περιμένουν σύντομα να φτάσουν επίσημες πρότασης, κυρίως από ομάδες του εξωτερικού, για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ο Λούκας Σάσα για παράδειγμα ανήκει σε αυτή την κατηγορία, δεν είναι όμως ο μοναδικός. Σε αυτήν ανήκει επίσης ο Λίντσεϊ Ροζ.

Ο Γάλλος διανύει μία από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη, σεζόν της καριέρας του. Έκανε εξαιρετική χρονιά, είναι από εκείνους που έπαιξαν… non-stop, ξεκίνησε ουσιαστικά από εκεί όπου σταμάτησε πέρυσι, στο δεύτερο εξάμηνο του Πρωταθλήματος, και ανέβασε την αξία του στο “ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο”.

Επόμενο είναι λοιπόν στον Αρη να περιμένουν να φτάσει πρόταση, ειδικά όταν από τον περασμένο Ιανουάριο άρχισαν να ηχούν διάφορες σειρήνες για τον 28χρονο αμυντικό της ομάδας, τον οποίο “πλησίασαν” σύλλογοι από το εξωτερικό (Αγγλία, Τουρκία κατά κύριο λόγο).  Τότε κάθε συζήτηση είχε απορριφθεί, τόσο λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου του παίκτη, όσο και γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα κάλυψης του κενού του λόγω του απαγορευτικού από τη Fifa. 

Τα δεδομένα πλέον αλλάζουν, οπότε στον Αρη καλούνται να κοιτάξουν το τώρα και τον τρόπο διαχείρισης μίας τέτοιας (ρεαλιστικής) πιθανότητας με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα. Στην περίπτωση του Ροζ, συγκριτικά με αυτή του Σάσα, τα δεδομένα είναι υπέρ του Αρη. 

Υπό την έννοια ότι, στο συμβόλαιο του παίκτη δεν υπάρχει κάποια ρήτρα buy-out, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, οπότε σε καμία περίπτωση αν πουληθεί αυτό δεν θα γίνει για… ψίχουλα, αλλά το οικονομικό όφελος πρέπει να είναι προς το συμφέρον του Αρη. Εν ολίγοις, εφόσον η υπόθεση φτάσει στο σημείο να πάρει επίσημο χαρακτήρα, ο Αρης μπορεί -και πρέπει – να παίξει με τους δικούς του όρους. 

Να εκτιμήσει την εκάστοτε προσφορά και αναλόγως να πράξει. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, αλλά στην Αλκμήνης θεωρούν πως αργά ή γρήγορα θα μπούνε στη διαδικασία να συζητήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι ο παίκτης βρίσκεται στο ραντάρ άλλων ομάδων. Κάτι το οποίο έδειξε να γνωρίζει και ο ίδιος ο Ροζ σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Γαλλίας. 

Αυτό το οποίο επίσης έχει αξία, είναι το εξής. Η πρώην ομάδα του Ροζ, η Λοριάν, έχει κρατήσει το 25% των χρημάτων ενδεχόμενης πώλησης του παίκτη, άρα γίνεται κατανοητό πως στον Αρη θα χρειαστεί να “προσαρμόσουν” την εκάστοτε πρόταση στο συγκεκριμένο δεδομένο. Οπότε, η οποιαδήποτε κουβέντα θα ξεκινάει από ένα ποσό τουλάχιστον άνω του 1,2 εκατομμυρίων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.