Αρης-ΟΦΗ: Με τους δικούς του κανόνες, δεν σκέφτεται το -6

Μάνος Χατζάκης13 Σεπτεμβρίου 2021

Πρεμιέρα στο κλείσιμο της 1ης αγωνιστικής κάνει απόψε (19:30) ο Αρης, ο οποίος αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι “κιτρινόμαυροι” είναι να επιβάλουν τους κανόνες στο... σπίτι τους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι καλύτερη ομάδα.

Το “Κλ. Βικελίδης”, στο οποίο αναμένεται να παραβρεθούν χιλιάδες φίλοι του Αρη, έχει συγκεκριμένο φαβορί κι αυτό δεν είναι άλλο από το σύνολο του Ακη Μάντζιου. Ο έλληνας τεχνικός ξεκινά το Πρωτάθλημα έχοντας την ευθύνη να διαχειριστεί ποιοτικό, μεγάλο σε αριθμό και φιλόδοξο υλικό, από το οποίο, όσο περνά ο καιρός, θα ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις.

Σήμερα γίνεται απλώς η αρχή και όλοι στην ομάδα θέλουν να είναι θετική. Σημασία, τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές και έως ότου ο Αρης βρει ρυθμό και πατήματα, είναι η κατάκτηση της νίκης. Η δίψα για διάκριση είναι δεδομένη κι αυτό την κάθε μονάδα ξεχωριστά εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Λογική και συναίσθημα πρέπει να βρουν την ισορροπία τους, ώστε οι Θεσσαλονικείς να ξεπεράσουν το εμπόδιο του ελλιπή, αλλά φιλόδοξου ΟΦΗ, ο οποίος θα έρθει στο Χαριλάου, για να μη χάσει.

Το φετινό Πρωτάθλημα αρχίζει για τους “κιτρινόμαυρους” με αισθητά υψηλότερη πίεση σε σχέση με πέρσι, γιατί οι πάντες νιώθουν έτοιμοι για το παραπάνω βήμα. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, τα εχέγγυα επίσης και τα υπόλοιπα θα κριθούν στο γήπεδο.

Αρχή με -6

Μέσα σε όλο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα για την κατασκευή του νέου γηπέδου, με αποκορύφωμα τις επίσημες εξαγγελίες στη Δ.Ε.Θ., δια στόματος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι ο Αρης ρίχνεται στη μάχη του Πρωταθλήματος έχοντας στην πλάτη την αφαίρεση έξι βαθμών. 

Η διαδικασία επαναφοράς του ηθικού και του δίκαιου είναι σε εξέλιξη, καθώς επίκειται η αναψηλάφηση της υπόθεσης από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Παρόλα αυτά, οι “κιτρινόμαυροι” σήμερα πρέπει να παίξουν, ξέροντας ότι ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Ετσι, οφείλουν -απέναντι στον ΟΦΗ- να εξαλείψουν κάθε πιθανότητα “στραβής”, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου που θα βγει η απόφαση, όπως και του περιεχομένου της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.