Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε «τελειωμένη» την περίπτωση Μίτριτσα στον ΠΑΟΚ

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο ΠΑΟΚ έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε προκειμένου να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, να πλησιάσει την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και να ριχτεί στη μάχη ενός πολύ δύσκολου προγράμματος γεμάτος αισιοδοξία. 

Μπορεί η διαφορά να είναι ακόμη μεγάλη ωστόσο αν η ομάδα πάρει συνεχόμενες νίκες τότε ενισχύει το κίνητρο περί άμεσων μεταγραφών που θα την βοηθήσουν από τώρα και μέχρι το τέλος της περιόδου. 

Ήδη είδαμε δυο παίκτες, τον Ζαμπά και τον Τσόλακ να μπαίνουν στην ομάδα, χωρίς βέβαια να μπορούμε να τους κρίνουμε πριν έχουμε επαρκές δείγμα. Η απόκτηση δεξιού μπακ αλλά χαφ και μεσοεπιθετικού θα ολοκληρώσουν την ενδιάμεση ωστόσο άκρως απαραίτητη ενίσχυση του Ιανουαρίου. Επίσης ο Μιτρίτσα έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο και δεν μπορούμε σ’ αυτό το σημείο να θεωρήσουμε την παρουσία του «τελειωμένη» στον ΠΑΟΚ. 

Χθες έδειξε πολλά και καλά στοιχεία τα οποία πολλές φορές τα άφηνε μη ολοκληρωμένα λόγω όχι καλής σκέψης ή θέλησης να αποδείξει την αξία του. Θεωρούμε ότι τα προσόντα τα έχει αλλά θέλει χρόνο και καθοδήγηση για να μπορέσει να βγάλει ουσία και να χριστεί ως ένας σοβαρός υποψήφιος για την βασική ενδεκάδα. 

Όσο αφορά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αυτό ήταν «ιδιαίτερο» από την αρχή του. Και οι δυο προπονητές είχαν παίκτες που δεν ήξεραν πως θα αντιδράσουν μέσα στο γήπεδο εξαιτίας τόσο της μεγάλης απουσίας όσο και της πανδημίας που έπληξε αμφότερες τις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ήταν κατά περιόδους αρκετά καλύτερος. 

Έβγαλε 4-5 καλές φάσεις για γκολ, έχασε στην αρχή ένα πέναλτι και γενικά την ευκαιρία να «καθαρίσει» πιο γρήγορα το παιχνίδι. Κινδύνεψε τρεις φορές, όλες με σέντρες από αριστερά εκ των οποίων η μία κατέληξε στο δοκάρι και η άλλη προήλθε από λάθος συνεννόηση Βιερίνια -Μιχαηλίδη.

Στην πλευρά του ΠΑΟΚ η άμυνα γενικώς (εκτός ίσως του Ροντρίγκεζ) τα πήγε καλά. Ο Πασχαλάκης ήταν σταθερός. Ο Κούρτιτς παρά το γεγονός ότι έχασε το πέναλτι πείσμωσε και έκανε καλό παιχνίδι. Ο Σφιντέρσκι ήταν μέσα στις φάσεις και κέρδισε το πέναλτι. Ο Μουργκ δεν βοήθησε καθόλου ενώ ο Αογκούστο ενώ προσπάθησε είχε άστοχα σουτ από πλεονεκτικές θέσεις, κάτι που πρέπει να διορθώσει άμεσα. 

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, άξιζε τη νίκη ωστόσο θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικός ώστε να μην πηγαίνουν αυτά τα παιχνίδια στο 1-0 μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.