Με την ψυχολογία στο ζενίθ για τη… λεωφόρο της δόξας

Γιώργος Ζαΐρης19 Μαρτίου 2024

Την περασμένη Πέμπτη ρέφαρε με όλη τη σημασία της λέξης. Με την επική ανατροπή και την τεράστια νίκη απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ όχι μόνο πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Conferenceσυνεχίζοντας το ευρωπαϊκό του ταξίδι αλλά έκλεισε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την εσωστρέφεια, τα σύννεφα της οποίας είχαν εμφανιστεί πάνω από την Τούμπα.

Το χειροκρότημα της ομάδας, το ντελίριο ενθουσιασμού, η προοπτική να φτάσει –σε πρώτη φάση στα ημιτελικά του Conference – αλλά και οι πολλές ελπίδες για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος είναι τεράστια καύσιμα για την ομάδα που σήμερα επιστρέφει στις προπονήσεις με έναν στόχο: να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Μπορεί ο αγώνας της 31ης Μαρτίου να αργεί αλλά σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Λουτσέσκου το πιο κρίσιμο ματς είναι το επόμενο και αυτό είναι απέναντι στους πράσινους.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ απλά είναι αναγκασμένος να περιμένει δέκα μέρες για να έχει όλους τους διεθνείς πίσω αφού οι Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ και Τζίμας έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους Ομάδες. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή η διακοπή είναι βάλσαμο ασχέτως αν βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την σπουδαία πρόκριση του στην Ευρώπη. Και αυτό είναι κατανοητό πολύ απλά διότι η ομάδα είχε χτυπήσει κόκκινο, οι παίκτες έπαιζαν συνεχόμενα ματς, ανάσες δεν είχαν την πολυτέλεια να πάρουν και οι προπονήσεις ήταν στοχευμένες στον αντίπαλο.

Πλέον ο Λουτσέσκου όπως άλλωστε και ο ίδιος φρόντισε να πει, θα δουλέψει πάνω στις αδυναμίες της ομάδας ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτές οι προπονήσεις είναι σημαντικές και για αρκετούς παίκτες. Οι Μιχαηλίδης και Σάστρε θα είναι πανέτοιμοι ενώ κάποιοι άλλοι παίκτες που είχαν ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα όπως για παράδειγμα ο Οζντόεφ θα έχουν πλέον την ευκαιρία χωρίς την πίεση των συνεχόμενων αγώνων αφενός να αδειάσει το μυαλό τους και αφετέρου να δουλέψουν για να επιστρέψουν πανέτοιμοι σε αυτή την τελική ευθεία που μπορεί να είναι Λεωφόρος λαμπρή για την ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.