Με ψυχολογία νικητή ο Άρης για ένα ιδανικό φινάλε

Metrosport Team17 Μαΐου 2022

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αρης εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο με την ιστορική ανατροπή και τη νίκη επί της ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” είναι μοναδικός. Δεν αφήνει μόνο το στίγμα στον ηττημένο, αλλά σφυρηλατεί το νικητή. 

Τον γεμίζει με πίστη και αυτοπεποίθηση. Με αυτό το μέταλλο και τον χαρακτήρα νικητή οι ποδοσφαιριστές του Αρη πηγαίνουν φτιαγμένοι σήμερα στους “Ζωσιμάδες” να διεκπεραιώσουν και την τελευταία αποστολή που έχουν τη φετινή σεζόν.

Έχοντας πετύχει έναν εκ των βασικών στόχων που έθεσε η διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι, την έξοδος της ομάδας στην Ευρώπη για 4η διαδοχική σεζόν, οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να κλείσουν ιδανικά τη σεζόν. Με νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αν μη τι άλλο φέτος τους πλήγωσε όσο καμία άλλη ομάδα της Λίγκα, σε σημείο μάλιστα που δημιουργήθηκαν μεγάλοι τριγμοί στο εσωτερικό της ομάδας και οδήγησαν σε αλλαγή προπονητή.

Αγωνιστικά ο Χερμάν Μπούργος έχει ν’ αντιμετωπίσει πολλές απουσίες καθώς σε αυτές των Λούκας Σάσα, Κριστιάν Γκάνεα και Μπαντού Ντιαγέ προστέθηκαν κι αυτές των Φακούντο Μπερτόγλιο, Ντάνιελ Σούντγκρεν, οι οποίοι τέθηκαν εκτός αποστολής για λόγους τραυματισμών (σύμφωνα με την ΠΑΕ) και ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν – εκτός απρόοπτου – ο τελευταίος τους με τη φανέλα του Αρη.

Βάσει των επιλογών που έχει ο Αργεντινός προπονητής και με δεδομένο πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του είναι… στα κόκκινα, από τα διαδοχικά απαιτητικά παιχνίδια στη σειρά των Play off, το πιθανότερο είναι οτι θα προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με την 11άδα που παρέταξε στα τελευταία δύο παιχνίδια. Στην άμυνα το νέο πρόσωπο θα είναι ο Εμάνουελ Σάκιτς και δεν αποκλείεται να πάρει για πρώτη φορά φανέλα βασικού ο Δεληζήσης αντί του Φαμπιάνο, ο οποίος παίζει σερί από τις 14 Φεβρουαρίου!

Η απουσία του Μπερτόγλιο σε συνδυασμό με την καταλυτική παρουσία που είχαν στον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Ματέο Γκαρσία και ο Λουίς Πάλμα αναμένεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην επίθεση και στη διάταξη της ομάδας. Ο Μπούργος σκέφτεται να επαναφέρει το 4-4-2 δίνοντας στον Πάλμα υποστηρικτικό ρόλο δίπλα στον Καμαρά και τον Ματέο αντί του Ιτούρμπε στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Τρεις απουσίες για τον ΠΑΣ

Οι Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ και Μορέιρα είναι οι τρεις απουσίες για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο ματς της σεζόν με τον Αρη. Οι Εραμούσπε και Περέα μετά τη γαστρεντερίτιδα που πέρασαν είναι στην αποστολή, ενώ επανέρχεται ο Ποζνάνσκι.

Με κόσμο ο Αρης στους “Ζωσιμάδες”

Με κιτρινόμαυρο χρώμα στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου των Ιωαννίνων θα διεξαχθεί η σημερινή αναμέτρηση καθώς οπαδοί του Αρη θα φιλοξενηθούν στο “πέταλο” δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στο παιχνίδι. Από εκείνες που όλοι οι υγιείς φίλαθλοι προσδοκούν να δουν ξανά τα επόμενα χρόνια στα Ελληνικά γήπεδο.

 Πρόκειται για μια φιλοξενία στα πλαίσια της συμφωνίας μεταξύ των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων πριν από τα Play off, με τις απαραίτητες εγγυήσεις, που έχει ως στόχο να σταλεί ηχηρό μήνυμα προς την Πολιτεία και τους ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για ελεύθερες μετακινήσεις. Κάτι αντίστοιχο θυμίζουμε ότι έγινε και στον αγώνα του α’ γύρου, όπου περίπου 150 οπαδοί του ΠΑΣ φιλοξενήθηκαν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Οπως επίσης και στους αγώνες του Αρη με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όπου οπαδοί των Κιτρινόμαυρων βρέθηκαν τόσο στο “Γ. Καραϊσκάκης” όσο και στη Λεωφόρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.