Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟ, ιδανικές οι συνθήκες για ολική επαναφορά του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα

Δημήτρης Κανελλάκης21 Ιανουαρίου 2023

Θεωρητικά μιλώντας, το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα στη Λεωφόρο, μοιάζει να είναι για την ομάδα του Λουτσέσκου πολύ πιο εύκολο απ' ό,τι ήταν αυτό στο οποίο ο Δικέφαλος επικράτησε στην Τούμπα του αντιπάλου του για το κύπελλο, ενδεχομένως κι από την ρεβάνς που θα ακολουθήσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή την στιγμή κάτω από μεγάλη πίεση. Ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του αντιλαμβάνονται, αφενός, πως βρίσκονται σε δυσχερή θέση σε ό,τι αφορά το κύπελλο μετά την ήττα που γνώρισαν από τον ΠΑΟΚ, αφετέρου, ότι... ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί και διατρέχουν τον κίνδυνο αν τα πράγματα δεν πάνε καλά γι' αυτούς ούτε αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ, να χάσουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα που είχαν στο πρωτάθλημα μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, θα βρει τους «πράσινους» σε μία κατάσταση που, θεωρητικά μιλώντας πάντα, καλύτερη δεν θα μπορούσε να περιμένει.  Είναι ευκαιρία μεγάλη για τον Δικέφαλο το αυριανό παιχνίδι, προκειμένου μετά από το προβάδισμα που πήρε για πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας να μπει αποφασιστικά και στη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Μπορεί να ακούγεται κάπως φιλόδοξο, αλλά δεν είναι. Παρά την αστάθειά του, παρά το γεγονός ότι εκεί που σου δίνει την εντύπωση πως έχει βάλει σε μια σειρά το παιχνίδι του και αποκτά μια σταθερότητα και διάρκεια, εκεί ξανακυλάει, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει σε μια τελική ευθεία με πιθανούς και τους δύο στόχους. Όχι μόνο το κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα. 

Ο ΠΑΟ δεν πείθει το τελευταίο διάστημα ότι μπορεί να διαχειριστεί εύκολα όλη αυτή την πίεση που του ασκείται από τις υπόλοιπες ομάδες κορυφής, ούτε ότι είναι μια ομάδα που δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρει πού θα την χτυπήσει ώστε να πετύχει τους στόχους του...  

Το κίνητρο είναι τεράστιο, οι συνθήκες τέτοιες που καλύτερες, μάλλον, δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν, οπότε, στο χέρι των παικτών του Λουτσέσκου είναι να δείξουν αν είναι ικανοί για την ολική επαναφορά στο πρωτάθλημα ή όχι...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.