Με θριάμβους σε... δύο ταμπλό η οικογένεια ΠΑΟΚ στα πάνω της

Δημήτρης Μπούζας22 Οκτωβρίου 2022

Η πρώτη «βόμβα» έσκασε στο «Παλατάκι» με την εκπληκτική παράσταση που έδωσε η ομάδα μπάσκετ του δικέφαλου στο τοπικό ντέρμπι. Η εντυπωσιακή εμφάνιση των νικητών και η πολύ μεγάλη διαφορά με την οποία επικράτησαν οι γηπεδούχοι αν και για κάποιο λόγο ανεξήγητο «υποβαθμίστηκαν» από τα ΜΜΕ (ακόμη και της πόλης), έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο του ΠΑΟΚ να αισθανθεί καλύτερα στα δύσκολα και στα αδιέξοδα που βίωνε, εξαιτίας της κακής πορείας που είχε η ομάδα του ποδοσφαίρου. 

Μια νίκη με τέτοια εμφάνιση και με ένα διαστημικό θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς σκορ, επί ενός αντιπάλου με περγαμηνές και βαρύ όνομα στο χώρο της καλαθόσφαιρας και με την πρόσφατη δική του θριαμβευτική επικράτηση επί του πανίσχυρου Παναθηναϊκού, όπως προαναφέραμε πέρασε στα μουλωχτά, από εκείνους που είχαν υποχρέωση να την αναδείξουν και να της προσδώσουν τις διαστάσεις που έπρεπε. Η δεύτερη «βόμβα» έσκασε με ένα τεράστιο διπλό μέσα στο Φάληρο. Μεγάλη εμφάνιση και ισοπέδωση όχι μόνον των γηπεδούχων, αλλά και της άθλιας συνομωσίας που στήθηκε με στόχο την εν ψυχρώ εκτέλεση των φιλοξενούμενων. 

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του πέτυχαν το σχεδόν ακατόρθωτο. Οι νίκες επί του συγκεκριμένου αντιπάλου και μάλιστα μέσα στο «κολαστήριο» του, σαφέστατα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Δεν θεωρούνται απλές επιτυχίες που φέρνουν βαθμούς, αλλά κάτι παραπάνω. Ίσως και πολύ πιο σημαντικό. Ως εκ τούτου η «οικογένεια ΠΑΟΚ», αυτή τη νικη την χάρηκε όσο τίποτε άλλο και μάλιστα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούσε. Φρόντισε ωστόσο να την βάλει δίπλα σε ότι προηγήθηκε στο «Παλατάκι» με το τοπικό ντέρμπι και να κρατήσει και χώρο για κάποια επόμενη, που ευχόταν να έρθει κατά σειρά. Και όντως ήρθε και μάλιστα πολύ γρήγορα. Και πάλι στο «Παλατάκι» με την φανταστική εικόνα των παικτών του Λυκογιάννη σε μια ευρωπαϊκή παράσταση και νίκη, με ένα σκορ υπεροχής και μηνυμάτων, παρόμοιο με αυτό που προηγήθηκε στο τοπικό ντέρμπι. 

Σε αυτή την δεύτερη φορά που οι νικητές επανέλαβαν την θεαματική τους παράσταση και επικράτηση, οι «διστακτικοί» ρεπόρτερ που περιορίστηκαν σε λακωνικές αναφορές σε ότι αφορά το τοπικό ντέρμπι, φρόντισαν να μην εκτεθούν και πάλι. Συνοψίζοντας, μπορούμε να υποστηρίξουμε πως η «οικογένεια ΠΑΟΚ» σήμερα βρίσκεται από πλευράς ψυχολογίας στα πάνω της. Αυτό θεωρείται και είναι πολύ σημαντικό, γιατί δίνει ευκαιρίες και προοπτικές εξαιρετικές για αναθεωρήσεις αλλά και για αποφάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά. Με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο.

Σήμερα ξεκινάει η 9η αγωνιστική. Σε ότι αφορά την πόλη μας και τους εκπροσώπους της, θα λέγαμε πως από το αποτέλεσμα που θα πάρουν και από την εικόνα που θα δείξουν, θα εξαχθούν συμπεράσματα πολύ σημαντικά. Κι αυτό γιατί θα αφορούν για μεν τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο της επιβεβαιώσης ότι ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό του, για δε τον Άρη την ανάγκη να αποδείξει πως είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλούσιο έμψυχο υλικό που διαθέτει. Με τον δικέφαλο επανέρχεται ο Ζίβκοβιτς και με τον Άρη παραμένει ερωτηματικό ο Μαντσίνι.

Στο περιθώριο ωστόσο της αγωνιστικής, είχαμε νέες αψιμαχίες στον «πόλεμο» για την άλωση της ΕΠΟ. Το πιο ενδιαφέρον νέο στοιχείο είναι η εμφάνιση στο διαδίκτυο ενός βίντεο που αιφνιδίασε προφανώς και ταρακούνησε κάποιους. Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό δεν το αγγίζουμε. Τις ροζ ιστορίες δεν τις πολυπιστεύουμε. Προφανώς να υπάρχουν άλλοι για να αναφερθούν συγκεκριμένα για τα πρόσωπα που εμφανίζονται και για το αν υπάρχει ή όχι σχέση μεταξύ τους. Εκείνο βέβαια όμως που μπορούμε να αναφέρουμε είναι πως όλος ο χαμός γίνεται μέχρι να πέσει η ΕΠΟ στα χέρια της παράγκας. Να σκεφτεί κανείς ότι είχαμε και επιστράτευση μετά τον κύριο Αυγενάκη του κυρίου Γεραπετρίτη, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του λιμανιού. Βέβαια ανακατεμένος σε όλα, ποιος άλλος από τον...Κλάτενμπεργκ.

ΥΓ1: Συμβουλές απλά σε συναδέλφους που καλοπροαίρετα βέβαια αναδεικνύουν ανύπαρκτα και άνευ ουσίας θέματα. «Τσιμπάνε» σε ειδήσεις – δολώματα και από εκεί και πέρα χωρίς να το αντιλαμβάνονται εξυπηρετούν τους στόχους εκείνων που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «ειδήσεις» χωρίς περιεχόμενο. Είναι έμπειροι και είμαστε σίγουροι πως δεν θα «ξανατσιμπήσουν», γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοιες περιπτώσεις.

ΥΓ2: Σήμερα παίζει ο Ολυμπιακός. Τα νεότερα είναι ότι επιστρατεύεται ο Φορτούνης ύστερα από πολλούς μήνες και τα σημαντικότερα βέβαια είναι ότι ο Καρέλης τιμωρήθηκε για τρεις αγωνιστικές (και είναι απών) και επιλέχθηκε ο ίδιος διαιτητής που έπαιξε πέρυσι πάλι σε παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες (Γκάμαρης).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.