Με τετράδα «φωτιά» ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι

Γιώργος Ζαΐρης27 Δεκεμβρίου 2022


Με μια τελευταία προπόνηση ο Δικέφαλος σήμερα το πρωί στην Τούμπα ολοκληρώνει την προετοιμασία του για τον αυριανό αγώνα στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ θέλει να πετύχει με τον απόλυτο τρόπο τον μεσοπρόθεσμο στόχο που είχε θέσει, δηλαδή να πάρει τρεις νίκες στους ισάριθμους αγώνες που είχε μέσα στον Δεκέμβριο. Το πέτυχε στην Καλαμάτα, κέρδισε επίσης τον Παναιτωλικό και αύριο θέλει ένα ακόμη διπλό, το τρίτο συνεχόμενο απέναντι στους Περιστεριώτες που προέρχονται από μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στον ΟΦΗ.


Τα «κουκιά» είναι μετρημένα για τον Λουτσέσκου καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κούρτιτς αλλά και στους Φιλίπε Σοάρες και Ελ Καντουρί. Οι δυο τελευταίες απουσίες ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο στον Γιάννη Κωνσταντέλια να παίξει πίσω από τον Ολιβέιρα και έτσι αυτόματα τόσο ο Αντρίγια όσο και ο Νάρεϊ θα συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα.

Μια πρόγευση για όλα όσα μπορεί να προσφέρει αυτή η τετράδα μπροστά, πήραμε στο Αγρίνιο όταν μετά τον τραυματισμό του Ελ Καντουρί και την αναγκαστική αλλαγή του, ο Κωνσταντέλιας πέρασε σε ρόλο επιτελικού με τον Ζίβκοβιτς να πηγαίνει στα αριστερά.

Για τον Λουτσέσκου αυτό το σχήμα μπορεί να δώσει πράγματα αφενός διότι ο Κωνσταντέλιας είναι... απρόβλεπτος και έχει και τη δυνατότητα στο «ένας εναντίον ενός» να περάσει αλλά και να δημιουργήσει υπερ-αριθμία. Για αυτό και είναι πολύ πιθανό να δούμε αυτή τη φορά από την αρχή του αγώνα αυτήν την τετράδα μπροστά.

Σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στο Αγρίνιο, δεν αναμένεται να υπάρξουν άλλες αλλαγές. Αφενός διότι το αυριανό ματς αυτό γίνεται ουσιαστικά σχεδόν μια εβδομάδα από το προηγούμενο και θέμα κούρασης δεν υπάρχει και αφετέρου διότι λειτούργησε καλά και το δίδυμο Αουγκούστο-Σβαμπ με τον πρώτο μάλιστα να σκοράρει σε τρίτο συνεχόμενο ματς Πρωταθλήματος.

Στα θετικά επίσης είναι πως ο Λύρατζης πλέον διεκδικεί σε πρώτη φάση θέση στην αποστολή όπως και ο Τσαούσης καθώς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Επειδή όμως ο Λύρατζης έχει συμπληρώσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αγώνες [δεν είχε παίξει ούτε στα φιλικά στην Κύπρο] αύριο ο Σάστρε έχει σαφές προβάδισμα για να κρατήσει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας με τους Ινγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες να κρατούν τις θέσεις τους.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως με την επιστροφή της ομάδας από το ρεπό της παραμονής των Χριστουγέννων, στις δυο τελευταίες δηλαδή προπονήσεις, πλέον συμμετέχει και ο Στέφανος Τζίμας. Μένει να φανεί πόσο σύντομα ο νεαρός θα είναι σε αποστολή της πρώτης ομάδας για επίσημο παιχνίδι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.