Με συνταγή Μάξιμιρ και Αρη, και η ρεβάνς της Πέμπτης με την Ντιναμό θα έχει κακό τέλος

Κώστας Πετρωτός11 Μαρτίου 2024

Τα σημάδια είχαν φανεί και στο Ζάγκρεμπ, αλλά και σε κάποια προηγούμενα παιχνίδια, κατά διαστήματα. Αρκετοί παίκτες του ΠΑΟΚ μοιάζουν να μην έχουν την ενέργεια των πρώτων μηνών κι αυτό γιατί παίζουν ασταμάτητα το τελευταίο διάστημα. Επιβεβαιώθηκε χθες με σκληρό τρόπο για τον Δικέφαλο, καθώς ο Αρης πήρε το πιο εύκολο διπλό στην Τούμπα, στα χρόνια που ο γράφων καλύπτει το ρεπορτάζ.

Αρκούσε απλά η ομάδα του Μάντζιου να έχει σφιχτές τις γραμμές της με καλές αποστάσεις μεταξύ άμυνας και κέντρου, να καλύπτει σωστά τους χώρους που κινούνταν κομβικοί παίκτες του ΠΑΟΚ και το μηδέν παθητικό προέκυψε με άνεση. Ήρθαν και μαζεμένα λάθη στην φάση του γκολ του Μορόν που απέδειξε τι σημαίνει για μία ομάδα να έχει έναν φορ ικανότητα εκτέλεσης και… το γλυκό έδεσε. Από το 31’ που ο Ισπανός πέτυχε το γκολ, μέχρι το 97’ σχεδόν που ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ σου έδινε την εντύπωση ότι δεν θα σκοράρει, ακόμη και αν έπαιζε άλλα δύο ημίχρονα.

Ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έχει γίνει προβλέψιμη, αλλά το απέδωσε, όχι στο καλό διάβασμα των αντιπάλων, αλλά στην έλλειψη φρεσκάδας κομβικών παικτών. Συμφωνώ ότι ο Τάισον δεν βγάζει τα τρεξίματα των πρώτων αγώνων, ο Μεϊτέ δείχνει να ψάχνει ανάσες, ο Μπάμπα δεν είναι εκείνος ο ταχυδυναμικός μπακ που έχουμε θαυμάσει στην σεζόν. Ο Ντέλιας που χθες μπήκε αλλαγή, φάνηκε και αυτός μία ταχύτητα κάτω από ότι μας έχει συνηθίσει, ο Μπράντον τρέχει πάντα για να κυνηγήσει την μπάλα, αλλά δεν το κάνει με την ίδια ένταση.

Ωστόσο, προσωπικά, δεν θα μπορούσα να βγάλω από την εξίσωση και τον τρόπο που οι αντίπαλοι μπλοκάρουν τον ΠΑΟΚ. Πλέον, κανένας αντίπαλος του δεν ανεβάζει την γραμμή άμυνάς του ψηλά. Μένει στα όρια της μεγάλες περιοχής και όχι χρειάζεται πάει προς την μικρή. Ο Τάισον όταν παίρνει την μπάλα έχει μονίμως δύο και τρεις παίκτες μπροστά του και δεν κάνει συχνά τις κούρσες με την μπάλα που θαυμάζουμε. Υπάρχει πάντα παίκτης μπροστά στον Μεϊτέ, ειδικά όταν του γίνεται πάσα. Και ο Μπάμπα που ανεβοκατεβαίνει, είναι διαρκώς υπό επιτήρηση.

Το πλάνο του Λουτσέσκου να παίζουν αυτοί οι παίκτες ασταμάτητα (από την Λαμία στο Ζάγκρεμπ, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε μία μόλις αλλαγή στο αρχικό σχήμα, περνώντας στην ενδεκάδα τον Μπράντον αντί του τραυματία Σαμάτα. Από το Ζάγκρεμπ στο clasico με τον Αρη, οι αλλαγές ήταν μόλις δύο. Ο Μουργκ αντί του Κωνσταντέλια και ο Αντόνιο αντί του Οζντόεφ. Δεν βγήκε αυτή η επιλογή στον 55χρονο τεχνικό, αυτό «φώναζε» η συνολική εικόνα το ΠΑΟΚ. Χθες, μόνο μετά τις αλλαγές ζωήρεψε κάπως ο Δικέφαλος, αλλά χωρίς να κάνει κάποια μεγάλη εμφάνιση.


Εχει μειωθεί το ροτέσιον, ο Λουτσέσκου δείχνει να έχει καταλήξει σε αυτούς που θέλει να παίζουν


Από την απάντηση που έδωσε όταν ο γράφων ρώτησε τον Λουτσέσκου γιατί έχει αφήσει στην άκρη την τακτική του να αλλάζει την μισή ενδεκάδα στα πλαίσια ενός ροτέσιον που έκανε μέχρι πρότινος, αντιλαμβάνομαι ότι ο 55χρονος τεχνικός έχει πάρει κάποιες αποφάσεις σχετικά με τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει ως εκείνους που μπορούν να ανταποκριθούν στα δύσκολα παιχνίδια. Αντίθετα, υπάρχουν κάποιοι άλλοι, όπως ο Ράφα και ο Τσιγγάρας που μετά τον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, έχουν υποχωρήσει στις επιλογές του. Ωστόσο, μη παίζοντας ο Ράφα χθες, για παράδειγμα, πόσο φρέσκος θα είναι ο Μπάμπα την Πέμπτη;

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως η έλλειψη ύψους στην χθεσινή ενδεκάδα. Ο Μπάμπα σήκωνε κεφάλι για να σεντράρει στην περιοχή και δεν έβρισκε κανένα και το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Ζάγκρεμπ.



Η διακοπή θα είναι ευεργετική, αλλά προέχει να εξαντλήσει τις πιθανότητες με την Ντιναμό


Πλέον, το πολύ γεμάτο πρόγραμμα από την Πέμπτη το βράδυ θα είναι παρελθόν και σίγουρα, στο διάστημα που θα υπάρχουν μόνο αγώνες εθνικών ομάδων, ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία ανασύνταξης. Δεν πρέπει να σκέφτεται την διακοπή, όμως, κανείς από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και ειδικά, όσοι υπολογίζονται για την ρεβάνς με την Ντιναμό. Όλη η ομάδα είναι υποχρεωμένη να κρατήσει την σοβαρότητα της γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ματς.

Σκεπτόμενος πάντως, την εικόνα του ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς, αν ο Λουτσέσκου ακολουθήσει την ίδια συνταγή, όπως είδαμε χθες και στο Ζάγκρεμπ, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ πρέπει να σκεφτεί να κάνει εκπλήξεις στους αντιπάλους κάνοντας κάποιες αλλαγές στην τακτική και σε πρόσωπα. Ίσως η παρουσία του Τζίμα στην επίθεση για να δώσει και λίγο ύψος στην αντίπαλη περιοχή, η παρουσία του Σβαμπ ενδεχομένως θα ήταν ορισμένες λογικές επιλογές.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.