Με... σκυταλοδρομία γκάφας βρέθηκε στριμωγμένος

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Νοεμβρίου 2020

Λαχτάρα με αίσιο τέλος. Μια αγχωτική αλλά δίκαιη νίκη ήταν για τον ΠΑΟΚ η χθεσινή επί ενός πολύ καλού ΠΑΣ Γιάννινα και, φυσικά, εκείνο που «μετράει» πέρα από κάθε τι άλλο είναι το τρίποντο. Ενα τρίποντο που θα μπορούσε να έρθει πιο εύκολα αν ο ΠΑΟΚ δεν ξόδευε άσκοπα τα πρώτα 45 λεπτά και εάν δεν επέτρεπε στον ΠΑΣ να προηγηθεί με τρία παιδαιδώρη λάθη στην ίδια φάση.

Ασύνδετος, χωρίς φαντασία, χωρίς ρυθμό και χωρίς ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν απείλησε τον ΠΑΣ παρά μόνο μία φορά με το κοντινό σουτ του Εσίτι που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χουτεσιώτης, αλλά βρήκε έναν χαζό τρόπο να δεχτεί γκολ και να μπει με την πλάτη στον τοίχο εξ αιτίας της... συνεργασίας τριών δικών του παικτών, που έκαναν σκυταλοδρομία γκάφας. Ο Ροντρίγκο έχασε την μπάλα σαν πρωτόπειρος ερασιτέχνης, ο Βαρέλα σχεδόν ακίνητος είδε τον Λεό να τον περνάει άνετα και ο Ζίβκοβιτς βγήκε χωρίς λόγο και «έκλεισε» τη... γραμμή του άουτ. Στο μεταξύ, κανείς δεν είχε μαρκάρει τον Εραμούσπε στον οποίο πήγε η μπάλα και έτσι έγινε το 0-1 χωρίς καν ο ΠΑΣ να επιχειρήσει επίθεση.

Επί 45 λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν φλύαροι, γυρόφερναν την μπάλα γύρω από την περιοχή του αντιπάλου και, μην μπορώντας να κάνουν τίποτε άλλο, έριχναν... μηλάκια με τυφλές σέντρες στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ και τους αμυντικούς του. Και όλα αυτά ενώ ο ΠΑΣ δεν έπαιζε ταμπουρωμένος πίσω, αλλά. αντίθετα. πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να επιτεθεί. Χώροι υπήρχαν, αλλά δεν υπήρχε από την πλευρά των παικτών του ΠΑΟΚ καμία δημιουργία. Ο Σβαμπ ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ο Μουργκ ήταν απών, ο Εσίτι έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε, οπότε έμειναν εντελώς αναξιοποίητοι ο Σφιντέρσκι, ο Ζίβκοβιτς, ακόμη και ο Βειρίνια, μολονότι ήταν ο μόνος που έκανε κάποιες καλές ενέργειες.

Πολύ λογικά, ο Πάμπλο Γκαρσία, που σαφώς είδε το πρόβλημα, πέρασε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τον Τζιόλη, τον Ελ Καντουρί και τον Μπίσεβαρ, αντί του Μουργκ, του Εσίτι και του Βιειρίνια, που προφανώς δεν είχε άλλες δυνάμεις. Το νέο σχήμα, ενισχυμένο με κλασικούς χαφ, λειτούργησε αμέσως. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο ταχύς και πιεστικός, έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του και δεν άργησε να ισοφαρίσει με το ωραίο σουτ του Ζίβκοβιτς που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και το πλασέ του Σφιντέρσκι που πήρε το ριμπάουντ. Αμέσως μετά ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες, ακολούθησε ένα τρομερό σουτ του Σβαμπ μόλις άουτ, κοντινό σουτ του Τζόλη στο δοκάρι και το ματς είχε γίνει πλέον μονότερμα. Το ζητούμενο ήταν, ωστόσο, πώς θα γίνει το 2-1, καθώς ο ΠΑΣ, όπως ήταν λογικό, κλείστηκε πίσω για να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος, με τον Τσόλακ μέσα, αντί του Περέιρα και με ένα φουλ επιθετικό 3-5-2, αλλά απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ δεν κατόρθωνε να δημιουργήσει κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία. Μέχρι που έγινε το θαύμα στο 93' με τις δύο κεφαλιές του Τσόλακ και του Κρέσπο και το “ψαλιδάκι” του Ελ Καντουρί, που απέδωσε δικαιοσύνη και απέτρεψε μια αναπάντεχη γκέλα.

ΥΓ. Με Πάμπλο Γκαρσία, μόνο νίκες. Τυχαίο; Θα δείξει...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.