Με παρέμβαση Ιβάν Σαββίδη η σωστή κίνηση: ο σημαντικός Φερνάντες προς... Τούμπα

Δημήτρης Μπούζας26 Αυγούστου 2022

Δεν ξέρω αν βάλαμε κι εμείς λίγο το χεράκι μας με το προχθεσινό μας άρθρο, στο οποίο παρουσιάσαμε σαν ανεξήγητο μυστήριο το γιατί ο επίσημος ΠΑΟΚ ποτέ δεν «ασχολήθηκε» και δεν ανταποκρίθηκε σε προτάσεις του Αχιλλέα Μπέου, παρά τις άριστες σχέσεις όχι μόνον των δύο συλλόγων αλλά και του Δημάρχου του Βόλου με τον Ιβάν Σαββίδη.

Στο προχθεσινό μας άρθρο υπενθυμίσαμε και υπογραμμίσαμε με τον τίτλο: «Γιατί δεν «ψωνίζουν» από το «μαγαζί» του Μπέου οι υπεύθυνοι των εκάστοτε μεταγραφικών σχεδιασμών του ΠΑΟΚ». Αναφερθήκαμε στις περιπτώσεις που η ομάδα του Βόλου είχε παίκτες πολύ καλούς, όπως ο Δουβίκας, ο Φεράρι, ο Φαν Βερτ, μερικούς από τους οποίους ζήτησαν και οι προπονητές του ΠΑΟΚ (βλέπε Γκαρσία).

Με την ευκαιρία της παρουσίας ενός ιδιαίτερα ξεχωριστού παίκτη σήμερα στο ρόστερ των Θεσσαλών, αναδείξαμε την ευκαιρία που παρουσιαζόταν στον ΠΑΟΚ να ασχοληθεί με την περίπτωση του. Ζητήσαμε να αποδείξουν κάποιοι ότι δεν υπάρχουν προσωπικοί λόγοι για αυτό το «εμπάργκο» που υπήρχε μέχρι τώρα. Τονίσαμε το να κρατάς μανιάτικο για κάποιους που «σου τα χώνουν» μπροστά στα συμφέροντα του συλλόγου που υπηρετείς, δεν πρέπει να μετράει.

Στο ίδιο ρεπορτάζ καλέσαμε τον Ιβάν να στρέψει το βλέμμα του προς τον Βόλο και να «δει» έναν παίκτη ξεχωριστό και χρησιμότατο. Ζητήσαμε επίσης για λογαριασμό του λαού του ΠΑΟΚ, να σηκώσει το τηλέφωνο και να κλείσει (όπως μπορεί και το έχει κάνει επανειλημμένα) την απόκτηση του χαρισματικού Πάουλο Φερνάντες.

Οι σχέσεις του με τον Μπέο και η εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του ο Δήμαρχος του Βόλου έχουν επισφραγιστεί και επιβεβαιωθεί δημόσια πολλές φορές. Αυτήν βέβαια τη σχέση ποτέ δεν φρόντισαν κάποιοι αφελείς να την χρησιμοποιήσουν επ ωφελεία του δικέφαλου. Στην προχθεσινή σελίδα των «ελεύθερων σκέψεων» με το σχετικό ρεπορτάζ, υπήρξε η φωτογραφία του νεαρού, που όπως όλα δείχνουν και αν δεν συμβεί κάτι το συγκλονιστικό και απρόοπτο, θα καταλήξει στην Τούμπα.

Τον Φερνάντες τον ζήτησαν κι άλλες ελληνικές ομάδες. Ανάμεσα τους και ο Ολυμπιακός, όχι απευθείας γιατί δεν μπορεί να πλησιάσει με τίποτε τον Μπέο, αλλά με ενδιάμεσο ένα από τα πιστά παραρτήματα του, ώστε σε δεύτερη φάση να τον εντάξει στο δικό του ρόστερ.

Η συγκεκριμένη μεταγραφή εφόσον ολοκληρωθεί, μπορεί να αποτελέσει μια κίνηση ταχύρρυθμης ανάπτυξης νέων κινήτρων και μια αλλαγή ψυχολογίας, αλλά και του όλου σκηνικού. Μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι μετά από αυτήν, ο Ιβάν θα θελήσει να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω και να επιχειρήσει να ενισχύσει το ρόστερ με μια ακόμη παρόμοιου επιπέδου προσθήκη. Με τον Φερνάντες ο κόουτς θα έχει λύσεις που δεν τις είχε.

Θα δουλέψει λίγο πιο άνετα, αξιοποιώντας πιο αποτελεσματικά και τους νεαρούς εξελίξιμους εφεδρικούς. Αν υπάρξει και δεύτερη προσθήκη, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Μπορεί να διακινδυνεύσει κανείς την άποψη ότι θα αλλάξουν όλα.

ΥΓ: Εμπρός πάμε όπως παλιά. Φυσικά και δεν πιστεύαμε πως θα αλλάξει τίποτε. Νέοι ορισμοί διαιτητών, θαρρείς και τους έβαλε πάλι ο Τριτσώνης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Ολυμπιακό επί μια τριετία, ανταμείφθηκε και έγινε και παρατηρητής διαιτησίας. Έχουμε και λέμε:

Για την 2η αγωνιστική ο Ολυμπιακός αγκαζέ με τον τετραπαλίκαρο της Ημαθίας Καραντώνη. Και στην Τούμπα; Στο VAR ο Μανούχος! Με την προσδοκία κάποιας ευκαιρίας να σκοντάψει ο ΠΑΟΚ, που δεν έχει ανασυγκροτηθεί ακόμη. Προφανώς σε λίγο θα ανακοινωθεί ότι και χορηγός της ΚΕΔ, παραμένει ο τιτανομέγιστος Καραπαπάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.