Με «οδηγό» το αήττητο για τη 2η θέση ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης09 Μαΐου 2021

Τα τελευταία χρόνια ο Αρης στο γήπεδο της Τούμπας φτάνει έως την πηγή, αλλά… αρνείται να πιει νερό. Υπό την έννοια, ότι σχεδόν όλες τις φορές βρέθηκε πολύ κοντά στο να φύγει με νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά, είτε λόγω συγκυριών είτε λόγω δικής του απροσεξίας, δεν τα κατάφερε. 

Αποκορύφωμα το φετινό παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, όπου οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων και δέχτηκαν στο τέλος την ισοφάριση. 

Η τελευταία νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα χρονολογείται στο 2010 (0-1). Από τότε όμως μέχρι και σήμερα, σε σύνολο οκτώ αγώνων έχει έξι ισοπαλίες και δύο ήττες, η τελευταία μάλιστα το 2013. Συνεπώς, οι «κιτρινόμαυροι» είναι αήττητοι στις πέντε τελευταίες τους επισκέψεις στην Τούμπα, ψάχνουν ωστόσο να πάρουν και μία μεγάλη νίκη απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο. 

Το σημερινό παιχνίδι, πάντως, είναι κομβικής σημασίας καθώς αν ο Αρης φύγει με νίκη τότε πετυχαίνει τον βασικό στόχο του και παράλληλα παύει να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη – προτελευταία – αγωνιστική των play off. Επιπλέον, στο ενδεχόμενο νίκης οι «κιτρινόμαυροι» θα αποκτήσουν το πάνω χέρι και στην υπόθεση της 2ης θέσης στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας, που επίσης αποτελεί στόχο της ομάδας. 

Βέβαια, σε κάθε σενάριο ο Αρης είναι αυτός που κρατά την τύχη στα χέρια του, ειδικά για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς την επόμενη αγωνιστική, απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχει τη δυνατότητα να «κλειδώσει» τον συγκεκριμένο στόχο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.