Με Μανούχο πού πας;

Metrosport Team18 Αυγούστου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δε θα σταματήσουμε στιγμή να αναφερόμαστε στη σαπίλα του θεσμικού πλαισίου που ορίζει την πορεία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κλάτεμπεργκ από ελπίδα μεταλλάχθηκε σε κατάρα και αντί να δημιουργήσει νέους Έλληνες διαιτητές , κατέστρεψε τη φύτρα έτσι ώστε τι σύστημα να αποκτήσει και το όπλο του ολιγοπωλίου στα χέρια του. Μετά από τους Κομίνηδες και τους Παπάδες, ήρθε μια νέα γενιά διαιτητών η οποία κατά πως δείχνουν τα πράγματα είναι και η τελευταία. 

Μανούχους, Κουμπαράκης, Τζοβάρας, Ευαγγέλου και φυσικά Παπαπέτρου. Δεν έχουν υποστηρίζουν ομάδες αλλά υποτάσσονται είτε από φόβο είτε από καθαρή δική τους θέληση στον εκάστοτε ισχυρό. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια και μετά το αρχικό «πρεσάρισμα» μέσω του τύπου στον Κλάτεμπεργκ, τον έφερε με τα νερά του με αποτέλεσμα ακολουθώντας τη γνωστή πολιτική της παραπληροφόρησης να εξασφαλίζει διαφορές- και λόγω διαιτησίας -που ως ομάδα δεν της δικαιούται. 

Φέτος είναι προφανές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ότι αν ο Ολυμπιακό δεν φορούσε αυτή την φανέλα δεν θα μπορούσε να τερματίσει ούτε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Για να μην παρεξηγούμαστε , τούτη την στιγμή το ίδιο και το αυτώ ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Η διαφορά είναι ότι από την πρώτη κι όλας αγωνιστική ο Μανούχος που δεν πέρασε τα τεστ αξιολόγησης, σχεδόν ως εκβιαζόμενος, καλείται να διαιτητεύσει τον «αγαπημένο» του Ολυμπιακό. 

Και λέμε αγαπημένος γιατί πέρυσι μαζί με την 18άδα ο Μάρτινς πολλές φορές υπέθετε και τον διαιτητή του αγώνα που δεν ήταν άλλος από τον Μανούχο. Τα Γιάννενα έχουν μια πολύ καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για την συγκεκριμένη στιγμή. Δε γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί μετά από ένα μήνα. Άλλωστε παράδειγμα θα λάβουμε και σήμερα στην Κύπρο όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που η Μακάμπι που τον απέκλεισε… απέκλεισε, τον Απόλλωνα. Μια μεσαία ομάδα της Κύπρου με υποπολλαπλάσιο μπάτζετ που πρόσφατα απέλυσε τον προπονητή της. Θα δούμε και σήμερα τον Ολυμπιακό. Αλλά ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε τη νέα επιτροπή διαιτησίας , γιατί επιμένει στους αναλώσιμους. Γιατί επιμένει σε αυτούς που σφάξανε τον Ατρόμητο αγνοώντας επιδεκτικά το VAR -Παπαπέτρου, Τσαγκαράκη- και μάλιστα τον δεύτερο τον επανάφεραν στη σούπερ λιγκ; 

Δε λέμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αν δε κάνει 2-3 καλές μεταγραφές που θα του βγουν , δύσκολα θα φτιάξει γρήγορα ομάδα. Αλλά δεν έχει αυτή την ικανότητα και ο Ολυμπιακός. Γιατί λοιπόν κύριοι της διαιτησίας δεν αφήνεται το πρωτάθλημα να κυλήσει σε ένα πλαίσιο ακόμη και υπερβάλλουσας αντικειμενικότητας, όσο κι αν είναι αδόκιμη η ορολογία, προκειμένου να δούμε ένα πρωτάθλημα που μπορεί η οποιαδήποτε ομάδα με μια καλή πορεία να ταράξει τα νερά;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.