Με ηγέτη τον Κωνσταντέλια, ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του

Γιώργος Καστάνης11 Ιανουαρίου 2024

Ήταν πολύ σημαντικό για τον Δικέφαλο να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις, στις νίκες και το πέτυχε με αντίπαλο τον Βόλο, συνδυάζοντας, σε γενικές γραμμές το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Και νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, δηλαδή με απλά ελληνικά πέτυχε το αυτονόητο.

Είναι όμως και κάτι ακόμη: Από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, είχε έναν ηγέτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ, πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, παρέσυρε με την απόδοσή του, όλους τους συμπαίκτες του και έδειξε πως είναι ένας προικισμένος παίκτης που έχει και σπουδαίες ικανότητες.

Η αλήθεια είναι, πως εάν ο ΠΑΟΚ έπαιζε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Κωνσταντέλια στο βασικό σχήμα, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική. Εδώ το παραδέχθηκε ο Ντίνος Μπαλής, μία μεγάλη ποδοσφαιρική φυσιογνωμία του Άρη, που μίλησε χθες το μεσημέρι στο Metropolis 95,5 για το ταλέντο του Ντέλια και τις ικανότητές του. Ο Κωνσταντέλιας στο τοπικό ντέρμπι μπήκε στο 55ο λεπτό και επιχείρησε να αλλάξει μόνος του, την ροή του αγώνα που ήταν σε βάρος του Δικεφάλου.

Εάν έπαιζε βασικός, ενδεχομένως να καθόριζε την εξέλιξη της αναμέτρησης. Στο πρακτικό μέρος της υπόθεσης, ο Κωνσταντέλιας δείχνει παρά το νεαρό της ηλικίας του, πως είναι ώριμος, αναγεννημένος, σκόρερ, κινείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Μάλιστα χθες ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία ο Λουτσέσκου, υποστήριξε δημόσια, πως ίσως έκανε λάθος την περσινή σεζόν αναφορικά με τις δηλώσεις που είπε για τον νεαρό επιτελικό μέσο.

Σε κάθε περίπτωση: Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Βόλου. Προκρίθηκε δίκαια στην επόμενη φάση του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία. Θα προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΣ, για να διεκδικήσει εκ νέου την παρουσία του στην πρώτη θέση. Χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του ο Δικέφαλος από την έναρξη της νέας χρονιάς, είναι μέσα και στους τρείς στόχους του. Και αυτό είναι που έχει ιδιαίτερη σημασία την δεδομένη χρονική στιγμή. Ξεπερνά τα εμπόδια και προχωρά. Είναι παρών και στα τρία μεγάλα γεγονότα και θέλει να προχωρήσει. Η είδηση που βγήκε από τον Λουτσέσκου πως στηρίζει και πιστεύει στον Λύρατζη, δίνει μία άλλη προοπτική, καθώς ίσως πάει πιο πίσω η προοπτική απόκτησης ενός δεξιού μπακ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.