Με φόρα αλλά «μισός» ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Metrosport Team01 Μαΐου 2022

Ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» συνεχίζεται για τον ΠΑΟΚ που έχει μπροστά του τρεις υποχρεώσεις στις επόμενες οχτώ μέρες. Είναι συνηθισμένος σε αυτήν την κατάσταση όμως τα πολλά προβλήματα του κάνουν πολύ δύσκολη την προσπάθεια και αυτό θα ισχύσει στον αποψινό (1/5, 21:00, live metrosport.gr, Metropolis 95.5, Novasports Prime) αγώνα με την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική των Play off της Superleague.

Ο ΠΑΟΚ πάει στο ντέρμπι των Δικεφάλων με την ψυχολογία και τη φόρα που του έδωσε η θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου επί του Ολυμπιακού αλλά με πολλές και σημαντικές απουσίες που περιορίζουν δραματικά τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι σίγουροι απόντες είναι οι Ελ Καντουρί, Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Ζαμπά και Μιχαηλίδης ενώ ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα που χθες έκανε μόνο ένα μέρος της προπόνησης είναι αμφίβολος.

Στην άμυνα και πέραν του Πασχαλάκη, δεν αποκλείεται ο Ρουμάνος να κάνει ένα rotation χρησιμοποιώντας στο δεξί άκρο τον Σάστρε και τον Μιχάι ως παρτενέρ του Ίνγκασον στο κέντρο της ενώ αριστερά θα παίξει ο Σίντκλεϊ. Δεν μπορεί να αποκλειστεί βέβαια και το ενδεχόμενο ολικού rotation που θα βάλει στο αρχικό σχήμα και τον Βαρέλα αντί του Ισλανδού.

Στον άξονα οι επιλογές μοιάζουν με μετρημένα κουκιά λόγω των απουσιών. Σβαμπ, Κούρτιτς και Σοάρες θα αρχίσουν το παιχνίδι χωρίς επί της ουσίας να υπάρχουν εναλλακτικές στον πάγκο. Στην επίθεση ο μόνο σίγουρος είναι ο Ζίβκοβιτς ενώ πιθανότατα θα αρχίσει και ο Μουργκ. Στην κορυφή της επίθεσης δεν είναι απίθανη η επιλογή ενός εκ των Τσόλακ και Ολιβέιρα αντί του Άκπομ.

Για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο είναι να τελειώσει πια με τη 2η θέση δεδομένου ότι η απόσταση από τον Άρη έχει μειωθεί στους έξι βαθμούς. Το κίνητρο όμως είναι ισχυρότερο για την ΑΕΚ αφού την έφτασε ο Παναθηναϊκός στην 4η θέση και βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον Άρη οπότε κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης.

Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Αραούχο, Σιμόες, Γέβτιτς και Τάνκοβιτς, ενώ εκτός αποστολής έμειναν χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα οι Βράνιες και Λε Ταλέκ. Τον αγώνα θα παρακολουθήσει από τα επίσημα της Τούμπας ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα.

Η πιθανότερη 11άδα για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο είναι αυτή των Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλο, Τσούμπερ, Γκαρσία και Άμραμπατ.

Διαιτητής θα είναι ο Βούλγαρος Γκιόργκι Καμπάκοφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.