Με Φερέιρα η αποτυχία είναι σίγουρη. Τώρα χρειάζεται τόλμη από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Metrosport Team02 Μαρτίου 2020

Η κάλυψη της διαφοράς των επτά βαθμών από τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ μοιάζει πλέον για τον ΠΑΟΚ με όνειρο απατηλό και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου εις βάρος του Ολυμπιακού με στόχο που είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, βάσει της απόδοσης της ομάδας και στον αγώνα με την Ξάνθη. 

Ενώ η αγωνιστική περίοδος βρίσκεται στο πιο κρίσιμη στιγμή ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από την έναρξη της. Χωρίς παίκτες φορμαρισμένους, χωρίς καλή χημεία, χωρίς συνοχή, χωρίς ομοιογένεια, χωρίς ηθικό μετά τα δύο τελευταία τραγικά αποτελέσματα και χωρίς καμιά βοήθεια από τον πάγκο. Ο Αμπελ Φερέιρα δείχνει ανήμπορος να κουμαντάρει την ομάδα, είναι ξεκάθαρο ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών του και μάταια προσπαθεί να βρει λύσεις με σπασμωδικές κινήσεις και παράδοξες επιλογές, όπως είναι, για παράδειγμα, ο παραγκωνισμός του Ματος και η επινόηση της χρησιμοποίησης του Βιεϊρίνια στο κέντρο της άμυνας...

Η αδυναμία του Πορτογάλου κόουτς έχει πλέον επιβεβαιωθεί και έχει αναγνωριστεί ακόμη και από τους υπεύθυνους της ΠΑΕ μολονότι, όπως οφείλουν, διαρρέουν ότι τον στηρίζουν, από τη στιγμή που δεν έχουν έτοιμο τον διάδοχο του. Η κατάσταση όμως έφτασε στο απροχώρητο. Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει άμεσα να μείνει εκτός και των δύο στόχων του και ο Φερέιρα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δηλώνει ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και να πλέκει το εγκώμιο του, ή να λέει ότι δεν είναι καλή η απόδοση της δικής του ομάδας χωρίς όμως να κάνει τίποτε για να τη βελτιώσει. 

Την Τετάρτη (4/3) ο ΠΑΟΚ παίζει το πρώτο ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και χρονικό περιθώριο για αλλαγή προπονητή δεν υπάρχει. Αμέσως μετά όμως και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του πρέπει να δείξουν τόλμη για να σώσουν την παρτίδα. Τώρα ξέρουν πολύ καλά ότι η ομάδα με τον Φερέιρα στον πάγκο βαδίζει εκ του ασφαλούς στην αποτυχία. Στο χέρι τους είναι να την αποτρέψουν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.