Με δύο πρόσωπα ο Αρης στον πρώτο φιλικό αγώνα, αλλά έδειξε αρκετά καλά σημάδια

Βασίλης Μάστορας02 Ιουλίου 2022

Στους φιλικούς αγώνες εκείνο που έχει λίγη αξία είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν μετρούσε αυτό, ο Αρης θα πρέπει να χτυπάει το κεφάλι στου στον τοίχο γιατί στο πρώτο ημίχρονο με λίγη περισσότερη σοβαρότητα επιθετικά θα έπρεπε να κερδίζει με 5-2 και όχι με 3-2 το Αμβούργο. Ομάδα η οποία είναι περισσότερο έτοιμη καθώς έχει ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία της και το Πρωτάθλημα της ξεκινάει σε μία εβδομάδα. 

Οσο για τις ευκαιρίες που έχασε ο Αρης ήταν απ’ αυτές που δεν χάνονται. Στον πρώτον φιλικό αγώνα όμως, όπου ο Μπούργος αναγκάστηκε να «βαπτίσει» τον Ματέο Γκαρσία αμυντικό χαφ δίπλα στον Ντουκουρέ, λόγω έλλειψης άλλης επιλογής, άλλα πράγματα έχουν αξία. Για παράδειγμα τα συνολικά μηνύματα που εξέπεμψε η ομάδα και οι νεαροί οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν. Οπως ο επιθετικός, Χατζηιωάννου, που αγωνίστηκε στο 4-4-2 δίπλα στον Πάλμα και δεν τα πήγε άσχημα στο «βάπτισμα πυρός». Ή το πώς υπηρέτησε η ομάδα τον σχηματισμό που επέλεξε ο Μπούργος. Ο Αρης σ’ όλα αυτά παίρνει βαθμό προβιβασμού. 

Παρότι δεν είχε την ίδια αγωνιστική εικόνα και στα δύο ημίχρονα. Στο α’ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Γερμανούς, εκμεταλλευόμενος και τα τραγικά λάθη του τερματοφύλακα τους Ραπ. Προηγήθηκε στο 4ο με τον Ιτούρμπε που πίεσε ψηλά και κέρδισε την μπάλα ενώ ο κίπερ του Αμβούργου ήταν εκτός θέσης και διπλασίασε τα γκολ στο 12ο με τον Μαντσίνι που επίσης αξιοποίησε λάθος του Γερμανού τερματοφύλακα. Πέτυχε το τρίτο γκολ με τον Πίρσμαν στο 35ο. Βεβαίως προηγήθηκαν δυο γκολ του Αμβούργου το ένα λόγω της απουσίας του από τη θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας, του Εμπακατά και το δεύτερο με αυτογκόλ του Πίρσμαν. Ο Αρης ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του στο α’ ημίχρονο. Πίεζε ψηλά, αλλά και προσπάθησε να αξιοποιήσει το επιθετικό τρανζίσιον και το πέτυχε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε σημεία του αγώνα που έπαθε black out. Ο λόγος; Το γεγονός ότι οι Γερμανοί είχαν πολλές λύσεις από τον πάγκο τις οποίες τις χρησιμοποίησαν και η αναγκαστική αλλαγή του Ντουκουρέ λόγω τραυματισμού (53ο). Εκεί ήρθαν τα κάτω πάνω. Το Αμβούργο πίεσε χωρίς να βρίσκει αντίσταση καθώς ο ανέτοιμος Ντιόπ αντικατέστησε τον Ντουκουρέ. 

Συγχρόνως ο Μπούργος έβαλε στον αγώνα πολλούς νεαρούς, οπότε χάθηκε η αγωνιστική ισορροπία του Αρη. Ολα αυτά λίγο- πολύ είναι αναμενόμενα στον πρώτο φιλικό αγώνα. Αλλωστε η ομάδα η οποία αγωνίστηκε χθες θα έχει σημαντικές μεταβολές σε πρόσωπα στη συνέχεια. Οπότε αν κάποιος την φανταστεί με βάση αυτά που έκανε στο α’ ημίχρονο και με την προσθήκη 3-4 ακόμη παικτών, δικαίως θα αισθάνεται αισιοδοξία για τον νέο Αρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.