Με δύο κύματα επελαύνει η νέα κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα πλήξουν

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2025

Με δύο διαδοχικά κύματα επελαύνει η νέα κακοκαιρία, που θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Ουσιαστικά, το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να εκδηλώνεται από το βράδυ της Κυριακής (19/10) και θα κρατήσει ως τη Δευτέρα, ενώ το επόμενο θα ξεκινήσει στη μέση της εβδομάδας Τετάρτη με Πέμπτη, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες, που σε κάποιες περιοχές θα είναι έντονες.

Από το βράδυ της Κυριακής (19/10) η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά και βόρεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία και θα επεκταθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας σταδιακά τη Θεσσαλία και τμήματα της Κεντρικής Ελλάδα.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα.

Ο καιρός την Κυριακή (19/10)

Στα νότια και τα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός τη Δευτέρα (20/10)

Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.