Με διαστάσεις θριάμβου η έξοδος του Αρη στην Ευρώπη, αγώνας ωδή για το ποδόσφαιρο

Βασίλης Μάστορας15 Μαΐου 2022

Ο Αρης απέκτησε μ’ έναν παλικαρίσιο τρόπο το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μάλιστα τον χθεσινό αγώνα, ο οποίος δεν προσφέρονταν για καρδιακούς, θα τον θυμούνται για χρόνια οι φίλοι του και είναι απ’ αυτούς που θα γραφούν με ανεξίτηλα γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας. Γιατί ο Αρης που ήταν με την πλάτη στα σχοινιά μέχρι το 78ο λεπτό και δύο γκολ πίσω στο σκορ, βρήκε την ψυχική δύναμη να αντιδράσει και να φέρει τα κάτω-πάνω. Οχι απλώς έφερε τον αγώνα στα ίσα, αλλά κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ και να πάρει για λογαριασμό του το εισιτήριο για την Ευρώπη. 

Οποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο, ακόμη κι αν η χθεσινή νίκη δεν θα ήταν αρκετή ώστε η ομάδα του Μπούργος να είναι στα προκριματικά του Conference League, θα έπρεπε να συμμετάσχει τιμής ένεκεν. Γιατί τέτοιοι αγώνες είναι ωδή για το ποδόσφαιρο, απογειώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου και κάνουν το σπορ ελκυστικό.

Ξέραμε ότι το ποδόσφαιρο κρύβει πολλές συγκινήσεις. Αλλά χθες ο Αρης «βούτηξε» στο βαρέλι των συναισθημάτων και ανέσυρε τις πιο έντονες. Με αποτέλεσμα ο κόσμος του που είχε δημιουργήσει εκπληκτική ατμόσφαιρα και μέχρι το 78ο ήταν απογοητευμένος, καθώς με το 0-2 «πέταγε» το όνειρο της Ευρώπης, να παραληρεί στις κερκίδες στο τέλος του αγώνα, να αποθεώνει τους παίκτες και τον Μπούργος.

Ο Αρης, σίγουρα, στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου ήθελε να έχει στο δισάκι του κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή στο Conference League. Τα όσα όμως έγιναν χθες αποζημίωσαν και τον πιο απαιτητικό φίλο του. Η έκσταση που έζησαν μοιάζει περίπου μ’ αυτή που θα ζούσαν αν ο Αρης πετύχαινε και κάτι παραπάνω. Δικαίως λοιπόν δεν έφευγαν από το γήπεδο αρκετή ώρα μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα.

Ο Αρης ιστορικά δεν είχε καλή παράδοση στους αγώνες της μιας βραδιάς κι αυτό στοίχειωνε την ομάδα. Αυτός ο εφιάλτης ζωντάνεψε όταν ο Λιβάϊ Γκαρσία σκόραρε (54ο και 58ο). Εκεί όλα έδειχναν ότι ο Αρης υποτάχθηκε στην… παράδοση. Αλλωστε και η απόδοση του στα πρώτα 45 λεπτά δεν έπειθε ότι θα μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα. Τελικά όμως οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε». Ο Αρης όχι μόνο αντέδρασε με δυνάμεις που μόνο μεγάλες ομάδες βγάζουν στο γήπεδο, αλλά κατάφερε να πετύχει τρία γκολ σε 15 λεπτά. Ο Μπούργος που δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, παρότι η ομάδα του βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, έβαλε τον Πάλμα στη θέση του Ιτούρμπε (62ο), τον Ματέο Γκαρσία αντί του Μπερτόγλιο στο ίδιο λεπτό, και τον Γκάμα αντί του Μαντσίνι (87ο). Αλλαγές που αποδείχθηκαν «χρυσές» καθώς η ομάδα ανέβασε ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε το ψυχολογικό αβαντάζ μετά το γκολ που πέτυχε ο Πάλμα (78ο). Διπλασίασε τα τέρματα της με τον Μαντσίνι και ο «φρέσκος» Ματέο Γκαρσία πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Ο Αρης λοιπόν θα είναι για τέταρτη χρονιά στην Ευρώπη. Αποτέλεσμα που έχει αξία. Εκείνο όμως που είναι ακόμη ισχυρότερο είναι ότι χθες έδειξε ψυχικά αποθέματα ομάδας που δικαιούται να έχει απαιτήσεις για ακόμη μεγαλύτερους στόχους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.