Με 5άρα η Μπενφίκα στα προημιτελικά - Πρόκριση και για την Τσέλσι

Πέτρος Χαριζακλής08 Μαρτίου 2023

Η Μπενφίκα διπλασίασε τις νίκες της επί της Κλαμπ Μπριζ και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Σμιντ διέλυσε τους Βέλγους με 5-1, με τον Ράμος να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Ζοάο Μάριο να πιάνει το ρεκόρ του Εουσέμπιο που κρατάει 59 χρόνια, καθώς σκόραρε για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σκορ άνοιξε για την Μπενφίκα ο Ράβα Σίλβα στο 38ο λεπτό. Η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ εκτέλεσε άψογα μια προσπάθεια αντεπίθεσης, με κύριους εκφραστές τους Ζοάο Μάριο, Ράμος και Σίλβα. Ο πρώτος έδωσε την πάσα στον Ράμος, εκείνος ξεχύθηκε μπροστά και γύρισε στην περιοχή που ήταν ο Ράφα Σίλβα.

Ο μεσοεπιθετικός της Μπενφίκα αφού ντρίμπλαρε τους αμυντικούς της Μπριζ, σούταρε με το εξωτερικό φάλτσο για να γράψει το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Γκονζάλο Ράμος έγινε σκόρερ παίρνοντας την πάσα από τον Ζοάο Μάριο. Ο νεαρός στράικερ πήρε την πάσα μέσα στην περιοχή, έκανε ωραία προσποίηση και ντρίμπλα σε δύο επιθετικούς και με σουτ εντός περιοχής «έγραψε» το 2-0.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι και ξεκίνησε και το δεύτερο η Μπενφίκα «καθαρίζοντας» οριστικά όποιες ελπίδες που είχε η Μπριζ για ανατροπή.

Ο Γκονζάλο Ράμος πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ στο 57', πλασάροντας με τη μία μετά το γύρισμα ακριβείας από τον Γκριμάλντο.

Στο 71' ο Ζοάο Μάριο έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όντας εύστοχος από την άσπρη βούλα.

Εξι λεπτά αργότερα ο Νέρες που είχε μπει αλλαγή λίγο νωρίτερα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0 με εξαιρετικό σουτ.

Στο 87' η Μπριζ πέτυχε το γκολ της τιμής αποχαιρετώντας τον θεσμό, σκοράροντας με ένα ασύλληπτο σουτ του Μέγιερ.

Πρόκριση για την Τσέλσι

Η Τσέλσι μετά την ήττα από τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία, κέρδισε με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την καλή της εμφάνιση στο πρώτο μέρος μετουσίωσε σε γκολ δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα η Τσέλσι κόντρα στη Ντόρτμουντ. Στο 43' ο Στέρλινγκ με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για τους μπλε του Λονδίνου. 


 

Αφού πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0, η Τσέλσι μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και πέτυχε ένα ακόμη γκολ που της έδωσε σκορ πρόκρισης. Ο Κάι Χάβερτζ στο 53ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.