Ματς ΕΠΟΣ στο Παρίσι με νικήτρια την Μπαρτσελόνα

Δημήτρης Καλαϊτζής10 Απριλίου 2024

Σ΄ ένα ΕΠΙΚΟ ματς με πέντε γκολ, δύο δοκάρια, τρελές εναλλαγές στο σκορ και εκατέρωθεν ευκαιρίες, η Μπαρτσελόνα έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από το Παρίσι, νικώντας με 2-3 την Παρί Σεν Ζερμέν, στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τα προημιτελικά του Champions League.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι Καταλανοί ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Ραφίνια στο 37΄.Ο Λεβαντόφσκι έκανε ωραία κίνηση με την μπάλα στο χώρο του κέντρου, την έσπασε δεξιά στον Γιαμάλ που έκανε το παράλληλο γύρισμα στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, ο Ντοναρούμα δεν κατάφερε να κόψει την πορεία της και ο ερχόμενος Ραφίνια την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Με την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης, οι Παριζιάνοι έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Ντεμπελέ άδειασε τον Ντε Γιονγκ και με έναν κεραυνό νίκησε τον Τερ Στέγκεν, γράφοντας το 1-1. 


Και δύο λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε έκανε την ολική ανατροπή. Ρουίθ και Βιτίνια συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του γκολκίπερ των ''μπλαουγκράνα''. 

Στο 55ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 3-1, αλλά το σουτ του Μπαρκολά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και επτά λεπτά μετά η Μπαρτσελόνα τους τιμώρησε, με τον Ραφίνια να σκοράρει και πάλι και να κάνει το 2-2, σε ένα τρελό δεύτερο ημίχρονο στο Παρίσι-όπου τα βλέμματα έκλεψε πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Ροναλντίνιο. 

Η Παρί παρά την ισοφάριση πίεσε για ένα τρίτο γκολ, όμως στάθηκε άτυχη και πάλι, καθώς ο Ντεμπελέ-μετά από κάθετη πάσα του Βιτίνια-πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τερ Στέγκεν.  

Και ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου όποιος χάνει ευκαιρία το πληρώνει ακριβά επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουντογάν από τα αριστερά, ο Κρίστενσεν πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και υπέγραψε την ανατροπή (2-3) στο 77΄.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη και παράλληλα να αποκτάει ελαφρύ προβάδισμα για την τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

Παρί: Ντοναρούμα, Μέντες, Μαρκίνιος, Μπεράλδο, Ερναντέζ, Βιτίνια, Ρουίθ, Κανγκ-Ιν Λι (61΄ Εμερί), Ασένσιο (46΄ Μπαρκολά), Εμπαπέ, Ντεμπελέ

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί, Αραούχο, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ (76΄ Κρίστενσεν), Γκιντογκάν, Ρομπέρτο (61΄ Πέδρι), Γιαμάλ (61΄Ζοάο Φέλιξ), Λεβαντόφσκι, Ραφίνια (76΄ Φεράν Τόρες)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.