Μάτος-Βάσκο μαζί ως το τέλος του 2022, με ανοιχτό «παράθυρο» για ΠΑΟΚ!

Κώστας Πετρωτός17 Απριλίου 2021


Στο ντέρμπι της δεύτερης κατηγορίας της Βραζιλίας, ο Λέο Μάτος με ένα φανταστικό γκολ με κεφαλιά από κόρνερ, σαν κι αυτά που είχε συνηθίσει τους φίλους του ΠΑΟΚ, «σκότωσε» την ομάδα από την οποία άρχισε την καριέρα του, την Φλαμένγκο και άνοιξε τον δρόμο για ένα μεγάλο διπλό της Βάσκο Ντα Γκάμα. Ετσι έφτασε τις 25 συμμετοχές, τα 2 γκολ και τις ισάριθμες ασίστ στην παρουσία του στον ιστορικό σύλλογο.

Παράλληλα, όμως, προχώρησε και σε επέκταση του συμβολαίου του για έναν χρόνο, ως το τέλος Δεκεμβρίου του 2022 με την Βάσκο. Με βάση ασφαλείς πληροφορίες που συνέλεξε το «metrosport.gr», στην συμφωνία που έγινε, υπάρχει όρος που του δίνει δικαίωμα να «σπάσει» το συμβόλαιο με ένα μικρό ποσό, σε περίπτωση που προκύψει πρόταση από την Ευρώπη. Αυτό το παράθυρο... φωτογραφίζει τον ΠΑΟΚ, καθώς από το μυαλό του 35χρονου μπακ δεν έχει βγει η σκέψη της επιστροφής, γι' αυτό και έχει φροντίσει να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο σε περίπτωση που το αποφασίσουν ο Σαββίδης και ο συνεργάτες του.

Μάλιστα, για το νέο συμβόλαιο, ο ίδιος έκανε μία αποκάλυψη σε συνέντευξή του: «Μίλησα με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Αλεξάντρε Πάσαρο και μου ζήτησε να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, αλλά μου είπε ότι θα ήταν δύσκολο για τον σύλλογο να διατηρήσει το επίπεδο των απολαβών που είχα, καθώς, λόγω του υποβιβασμού, η κατάσταση στην ομάδα είναι δύσκολη. Κάναμε μία συμφωνία: το συνολικό ποσό που επρόκειτο να πάρω μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, να καλύπτει όλο το διάστημα μέχρι και το τέλος της επόμενης και να ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Ετσι, η Βάσκο δεν θα χρειαστεί να δώσει επιπλέον χρήματα για μένα στα επόμενα δύο χρόνια. Νομίζω ότι ήταν μία καλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές».


Είπε ακόμη μιλώντας στην «UOL Esporte»:

Για την απόφασή του να πάει στην Βάσκο: «Όταν αποφάσισα να επιστρέψω στην Βραζιλία, το έκανα για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, τους φίλους μου και επίσης λόγω της πρόκλησης που μου δημιουργούσε η Βάσκο. Μετά από πέντε μήνες, λόγω ενός υποβιβασμού, δεν ήταν σωστό να αλλάξω όλα τα πλάνα μου. Είμαι εδώ κάθε μέρα, βλέπω την προσπάθεια του νέου προέδρου, το νέο πρότζεκτ να ξαναστηθεί η ομάδα οικονομικά και αγωνιστικά. Νιώθω προνομιούχος να είμαι μέλος της Βάσκο».

Για το γκολ κόντρα στην ομάδα από την οποία άρχισε την καριέρα του, την Φλάμενγκο: «Πιο σημαντικό από το γκολ για μένα, ήταν η εμφάνιση και η νίκη της ομάδας. Νομίζω θα είναι κλειδί για την συνέχεια. Προφανώς, για μένα το γκολ ήταν ιδιαίτερο γιατί το πέτυχα κόντρα σε μία ομάδα στην οποία αγωνίστηκα».

Για την προσαρμογή του στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο μετά από χρόνια απουσίας στην Ευρώπη: «Θέλει μεγάλη ανάλυση το πώς έπαιξα τους πρώτους μήνες στην Βάσκο. Σίγουρα, πλέον έχω προσαρμοστεί πολύ περισσότερο στο βραζιλιάνικο στυλ ποδοσφαίρου. Εδώ παίζεται με λιγότερες επαφές και οι παίκτες πέφτουν πιο εύκολα με στόχο να παρασύρουν τον διαιτητή στο λάθος. Είναι διαφορετική η κουλτούρα, αλλά προσαρμόζομαι».

Τι είπε για Ζαμπά και Φερέιρα

Ο 35χρονος πρώην άσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ακόμη στον Λέο Ζαμπά και τον Αμπέλ Φερέιρα. «Είναι πολύ ταλαντούχος, από την Κορίνθιανς πήγε στην Ρωσία και μετά στον ΠΑΟΚ που την πρώτη σεζόν του πήρε το νταμπλ. Όμως, είχε έναν τραυματισμό, εγχειρίστηκε και έμεινε σχεδόν έναν χρόνο εκτός, χρειάζεται χρόνο συμμετοχής και στην Βάσκο θα έχει τις ευκαιρίες», τόνισε για τον συμπαίκτη του. Όσο για τον Αμπέλ Φερέιρα, σημείωσε: «Δεν έχουμε βρεθεί καθόλου, παρακολουθώ την πορεία του. Έχει θετική πορεία κατακτώντας το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κύπελλο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.