Μάτος: «Έφυγα γιατί είχε λευχαιμία ο πατέρας μου – Τι συζήτησα με τον Λουτσέσκου»

Χάρης Δημαράς10 Δεκεμβρίου 2021

Με τη θετική αύρα του Λέο Μάτος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Λίνκολν με 2-0 και ο Βραζιλιάνος ήταν σίγουρα το πρόσωπο στο οποίο στράφηκαν τα φώτα της δημοσιότητας μετά τον αγώνα, μιας και ήρθε για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του, έναν χρόνο πριν. 

Τον περιμέναμε αρκετή ώρα έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας, αλλά δεν… έλεγε να βγει, μιας και μίλησε πάνω από σαράντα λεπτά με τους πρώην συμπαίκτες του, αλλά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Τον ρωτήσαμε λοιπόν γεμάτοι απορία τι είπε με τον Ρουμάνο στα αποδυτήρια:

«Είναι μυστικό… (γέλια). Είναι μυστικό! Ο Ραζβάν είναι φίλος μου. Ζήσαμε μαζί τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου και πιθανώς και της δικής του. Μιλήσαμε για την ομάδα, για όσα ζήσαμε, αλλά δεν είχαμε πολύ χρόνο, γιατί μίλησα με όλους μέσα, με 40 άτομα και θα πάω στη Μεσήμβρια στην προπόνηση».

Για τα συναισθήματά του επιστρέφοντας στην Τούμπα μετά από έναν χρόνο:

«Είναι δύσκολο να πω κάτι τώρα, γιατί μετά από 12 μήνες γύρισα στην Τούμπα, στο μέρος που πέρασα τα καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Η επιστροφή μου μου προκάλεσε πολλά συναισθήματα, συνάντησα πολλούς φίλους που είναι σαν οικογένεια για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα και τον κόσμο, που μπορεί να μη γέμισε σήμερα το γήπεδο λόγω της ώρας, αλλά ξέρουμε πόσο αγαπά την ομάδα».

Για το αν έκλαψε:

«Σχεδόν... έκλαψα, αν η Τούμπα ήταν γεμάτη θα έκλαιγα σίγουρα! Αστειεύομαι. Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μου έλειψε η πόλη, η ατμόσφαιρα της ομάδας».

Στην ερώτηση για το αν μετάνιωσε που έφυγε από τον ΠΑΟΚ αποκάλυψε ότι ο πατέρας του είχε λευχαιμία:

«Έναν χρόνο πριν, εξήγησα τι συνέβη στη ζωή μου. Αποφάσισα να φύγω γιατί ο πατέρας μου είχε σοβαρό θέμα υγείας. Είχε λευχαιμία και έκανε τη θεραπεία για να αντιμετωπίσει την ασθένεια. Ηταν δύσκολο για μένα να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση, τόσα χιλιόμετρα μακριά. Το σώμα μου ήταν εδώ, αλλά το μυαλό μου εκεί. Δεν μετάνιωσα που έφυγα γιατί μπορώ και παίζω στην πόλη μου, κοντά στην οικογένειά μου και μετά τους αγώνες είμαι με τον πατέρα μου και περνάω μαζί του πολλές ώρες γιατί δεν ξέρω πόσο καιρό θα είναι μαζί μας. Η καρδιά μου βέβαια είναι εδώ».

Τέλος, άφησε με τον τρόπο του ένα ανοιχτό παράθυρο επιστροφής:

«Κοίτα, έχω συμβόλαιο με τη Βάσκο και το σέβομαι απόλυτα. Ξέρετε, δε θέλω να πω κάτι παραπάνω (γέλια)».

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, έξω από τα αποδυτήρια, αλλά και τον Χάρη Δημαρά


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.