«Ματαιοπονείτε ξεθάβοντας σκάνδαλα της συμμορίας»

Δημήτρης Μπούζας08 Μαρτίου 2020

Το αθλητικό παρακράτος είναι πανίσχυρο τόσο εντός, όσο και εκτός της ελληνικής Επικράτειας. Να σκεφτεί κανείς ότι ούτε με τις καταγγελίες των Άγγλων για τη σκανδαλώδη προστασία που παρέχει ο γιος του Σάββα Θεοδωρίδη στην ομάδα του, η ΟΥΕΦΑ άλλαξε συμπεριφορά, παρέχοντας απόλυτη ασυλία και κάλυψη στους ερυθρόλευκους.

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «METROSPORT» έφερε στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά την πονεμένη – στην κυριολεξία – ιστορία, η οποία αφορά την έτσι και αλλιώς σκοτεινή και ύποπτη σχέση του Ολυμπιακού με τον πανίσχυρο γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Γιο του γραφικού, ασυμμάζευτου και σε μερικές των περιπτώσεων και επικίνδυνα ακαταλόγιστου επίτιμου προέδρου της ομάδας του Πειραιά. 

Με την προτροπή προς τον επίσημο ΠΑΟΚ να κινηθεί άμεσα και να ζητήσει να πετάξουν έξω από την Ευρώπη την ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων, από τη στιγμή που παραβιάζει θεμελιώδεις διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Όπως η απαγόρευση συμμετοχής σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ομάδων των οποίων στελέχη ή παράγοντες έχουν σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες, ενεχόμενοι ή εμπλεκόμενοι ανεξαρτήτως τελεσιδικίας. Καραμπινάτη δηλαδή περίπτωση Βαγγέλη Μαρινάκη

Λογικό το αίτημα και απόλυτα τεκμηριωμένο, αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχει κι ένα ισχυρότατο δεδικασμένο με την περίπτωση του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος βρέθηκε ως κατηγορούμενος και πριν αποφασίσει το δικαστήριο για την ενοχή ή την αθωότητα του, το γεγονός και μόνο ότι βρέθηκε καθήμενος στο εδώλιο, οδήγησε την ΟΥΕΦΑ να αποφασίσει τον αποκλεισμό της ομάδας του από το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο είχε εξασφαλίσει αγωνιστικά τη συμμετοχή της. 

Αυτό, σε συνδυασμό με την τελείως διαφορετική συμπεριφορά της ΟΥΕΦΑ, να μην ασχοληθεί δηλαδή με την παρόμοια περίπτωση Ολυμπιακού – Μαρινάκη, με τον τελευταίο να βρίσκεται κατηγορούμενος για στημένα παιχνίδια (!), από ότι θυμάμαι είχε σαν αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι ευρωπαϊκές εφημερίδες και τα διεθνή δίκτυα να επαναστατήσουν στην κυριολεξία, καταγγέλλοντας με καυστικούς και ειρωνικούς τίτλους ένα μεγάλο σκάνδαλο. Χαρακτηριστική περίπτωση το πρωτοσέλιδο: «Σκάνδαλο στη σκιά του Παρθενώνα» με τη φωτογραφία του Θόδωρου Θεοδωρίδη φάτσα – κάρτα, στον οποίο καταλογίζεται μια κυνική παρασκηνιακή παρέμβαση για να αποφύγει η ομάδα του πατέρα του, την προβλεπόμενη ποινή του αποκλεισμού. Να έχει δηλαδή και ο … θρύλος την ίδια τύχη όπως και η Φενέρμπαχτσε. 

Από ότι θυμάμαι εδώ στις «Ελεύθερες Σκέψεις» ασχοληθήκαμε τότε με το μεγάλο αυτό θέμα, συνοδεύοντας το σχόλιο μας και με φωτοτυπίες από τα πρωτοσέλιδα των αγγλικών ΜΜΕ. Βέβαια και τότε όπως και τώρα, καταθέσαμε την άποψη μας, η οποία δεν διέφερε από την αντίστοιχη των διεθνών Μέσων. Άλλωστε εμείς βιώνουμε εδώ και δεκαετίες τις συνέπειες αυτής της παρασκηνιακής σχέσης, προστασίας και εύνοιας. 

Κάπου εδώ όμως μπαίνει το ερώτημα, τι τύχη μπορεί να έχει μια τέτοια προσπάθεια από πλευράς ΠΑΟΚ, τη στιγμή που το κουμάντο στην ΟΥΕΦΑ ήταν και παραμένει ο γιος του Σάββα. Κάποιος έμπειρος Αθηναίος συνάδελφος έξω και μακριά από το γνωστό κύκλωμα των φερέφωνων μου είπε χαρακτηριστικά για την τύχη μιας πιθανής καταγγελίας του ΠΑΟΚ: «Ματαιοπονείτε ξεθάβοντας σκάνδαλα της συμμορίας. Δεν θα πετύχετε τίποτα. Αυτή η συμμορία είναι το ίδιο ισχυρή και εντός και εκτός Ελλάδας».

ΥΓ1: Σας θυμίζουμε για όσους το ξεχάσατε πως η σκιά του γενικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Θόδωρου Θεοδωρίδη – πιθανότατα και η παρέμβαση του – εντοπίστηκαν και σε μια ακόμη παρόμοια περίπτωση που αφορούσε τον Αστέρα της Τρίπολης. Ομάδας που οι ιδιοκτήτες της, ήταν κατηγορούμενοι για το Koriopolis και όμως σκανδαλωδώς της επετράπη η συμμετοχή της στην Ευρώπη. Τώρα τι σχέση έχει ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα Τρίπολης, καλύτερα από όλους το γνωρίζει και το έχει νιώσει ο άμοιρος Ηρακλής.

ΥΓ2: Δεν θα συμφωνήσω με όσους πιστεύουν ότι θα αποτελεί ρετσινιά για τον ΠΑΟΚ αν μείνει η τιμωρία από την εισήγηση της «επιτροπής – Αυγενάκη», με τους φυτευτούς, τους στημένους και κάποιους «τα παίρνω-πουλους». Όσο για την προσδοκία ότι κάπου θα βρεθούν και δικαστές διαφορετικών «προδιαγραφών» από τους Σκολαρίκη, Τσαγκιά και Σκουτέρη οι οποίοι θα έχουν το θάρρος να δικαιώσουν τον ΠΑΟΚ, το εύχομαι αλλά το βλέπω πολύ χλωμό.

ΥΓ3: Το μάθατε; Μετά την άρση των περιορισμών, πήρε σειρά και το Συμβούλιο Της Επικρατείας και έδωσε πίσω το διαβατήριο στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.