MasterChef: 44 άτομα έπαθαν δηλητηρίαση από θαλασσινά

Metrosport Team15 Απριλίου 2023

Οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef της Ισπανίας μαγείρεψαν για τους προσκεκλημένους και… τους έστειλαν στο νοσοκομείο. Οι παίκτες έπρεπε να προετοιμάσουν πιάτα για ένα θαλασσινό μενού προκειμένου να ικανοποιήσουν τους προσκεκλημένους της παραγωγής αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά, αφού 44 άτομα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Το γύρισμα έγινε τον Ιανουάριο αλλά προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες οπότε και έγινε γνωστό το περιστατικό.

Σύμφωνα με το σενάριο του επεισοδίου, οι δύο ομάδες, Μπλε και Κόκκινοι, έπρεπε να παρασκευάσουν ένα μενού για τον εορτασμό της 20ης επετείου του Oceanogràfic με θέμα φυσικά τον θαλάσσιο κόσμο.
 Τα πιάτα όπως είναι λογικό ήταν γεμάτα θαλασσινά, ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμοκρασία αλλά και συχνά υπαίτια για τροφικές δηλητηριάσεις εάν δεν υπάρχει σωστή διαχείριση.

Το μενού ήταν κοινό και αποτελούνταν από ένα πρώτο πιάτο moluscada valenciana (που αποτελείται από στρείδια, μύδια και πέστο με βάση τα φύκια), ένα δεύτερο το δεύτερο ένα ταϊλανδέζικο σουκέτ (αχνιστό) με λαβράκι και για επιδόρπιο ένα ιαπωνικό cheesecake με φύκια.

Είναι πολύ πιθανό ότι το… δηλητηριώδες πιάτο ήταν η moluscada καθώς τα όστρακοειδή είναι ωμά και πιθανότατα ήταν η κόκκινη ομάδα που έστειλε στο νοσοκομείο 44 άτομα.

Σύμφωνα με το ισπανικό Υπουργείο Υγείας, 44 άνθρωποι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τους 100 προσκεκλημένους.

Η εταιρεία παραγωγής Shine υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Λυπούμαστε πολύ για την αδιαθεσία που ένιωσαν μερικοί από τους προσκεκλημένους στο εξωτερικό μας γύρισμα στη Βαλένθια. Πρόκειται για μια απολύτως σπάνια περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ως απόλυτη προτεραιότητα να εγγυάται για τα τρόφιμα που διαχειρίζονται τα άτομα που εμπλέκονται στη διαδικασία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.