Μαρτίνς - Φορτούνης: Η σχέση που περνάει από χίλια κύματα

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2020

Ο Ολυμπιακός δίνει ένα σημαντικό παιχνίδι κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και ο Κώστας Φορτούνης φωνάζει και πάλι «απών». Ο Έλληνας μέσος δεν ταξίδεψε με την αποστολή των «ερυθρολεύκων» στην Αγγλία και ο Πέδρο Μαρτίνς διαβεβαίωσε άπαντες ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να μην προπονηθεί καθώς ένιωσε ενοχλήσεις. «Χθες πριν την προπόνηση ο Κώστας μας ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να προπονηθεί. Επομένως μετά πήραμε την απόφαση να τον αφήσουμε εκτός αποστολής, αφού δεν μπορούσε να προπονηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος. 

Είναι όντως έτσι; Η αλήθεια στις σχέσεις του Πέδρο Μαρτίνς και του Κώστα Φορτούνη κρύβεται κάπου στη μέση. Μπορεί, όντως, ο διεθνής μέσος να αισθάνθηκε ενοχλήσεις και να μην μπορούσε να προπονηθεί αλλά οι δύο πλευρές βρίσκονται σε κρίση. 

Όλα άρχισαν από τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή την περσινή αγωνιστική περίοδο. Έκτοτε, ο Φορτούνης προσπαθεί να βρει τα πατήματα του 100% και να ηγηθεί και πάλι. Ένας τραυματισμός πλήγμα για τον έμπειρο τεχνικό καθώς είχε στήσει την ομάδα πάνω του. Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του ο Μαρτίνς στάθηκε στο πλευρό του και συχνά πυκνά με δηλώσεις έδειχνε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στον Έλληνα άσο ενώ ταυτόχρονα έμοιαζε να είναι ανυπόμονος για την επιστροφή του. Μάλιστα, δε δίστασε να δηλώσει ότι ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει προπονήσει στη μέχρι τώρα καριέρα του. 

Ο 28χρονος επέστρεψε και θέλησε να μπει με το «καλημέρα» στην αρχική ενδεκάδα και να πάρει τα ηνία. Κάτι που δεν ήταν εφικτό καθώς δεν είχε πλήρη ετοιμότητα και στο δυναμικό των Πειραιωτών υπήρχαν ποικίλες λύσεις. Το περιστατικό που, ίσως, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις σχέσεις τους ήταν η συμπεριφορά που είχε ο παίκτης μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα οχτώ μήνες πριν. Είχε βγει από τα αποδυτήρια και οι παρευρισκόμενοι μαρτυρούν ότι μιλούσε με κάποιον σε έντονο ύφος στο τηλέφωνο και ζητούσε να μάθει για ποιο λόγο δεν αγωνίστηκε εκείνος έστω και ως αλλαγή και πέρασε στο παιχνίδι ένας άλλος συμπαίκτης του. Ο Φορτούνης ζήτησε συγγνώμη για την αντίδραση αυτή αλλά ο αποκλεισμός του από την αποστολή με Άρσεναλ και Παναιτωλικό ήταν φυσικό επακόλουθο. 

Ερχόμενοι στη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Φορτούνης μάχεται να κερδίσει φανέλα βασικού. Ο 28χρονος μέσος δείχνει ότι βρίσκει ξανά τον παλιό καλό του εαυτό και είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα αλλά ακόμη δεν έχει κερδίσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του είναι τονίσει ότι «Θα δίνω τα πάντα, είτε παίζω από την αρχή είτε έρχομαι από τον πάγκο» ενώ και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πλέξει το εγκώμιο του ουκ ολίγες φορές.  

Βρίσκεται και πάλι, όμως, εκτός αποστολής σε ένα σημαντικό παιχνίδι και έγινε αλλαγή στο προηγούμενο. Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Φορτούνης έγινε αλλαγή καθώς, όπως φαίνεται, ο Μαρτινς δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοση του στο διάστημα που αγωνίστηκε παρά το γεγονός ότι συμμετείχε στο δημιουργικό κομμάτι και ξεχώρισε στις στατικές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. 

Ο Φορτούνης αποτελεί κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και σίγουρα η απώλεια της θέσης στο βασικό σχήμα και ο αποκλεισμός από την αποστολή σε ένα σημαντικό παιχνίδι προκαλεί ερωτηματικά. Ο Μαρτίνς φυσικά και έχει κάνει λάθη στα χρόνια παρουσίας του στο Λιμάνι αλλά σε θέματα διαχείρισης των παικτών δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.