Μάρδας: «Το καλό και το κακό σενάριο για την οικονομία και ο γάμος Πέλκα - Κυβέλης»

Metrosport Team02 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μάρδας.

Ο οικονομολόγος και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών μίλησε αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας στην Ελλάδα αλλά και τον επικείμενο γάμο μεταξύ της κόρης του, Κυβέλης, και τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και νυν της Φενέρμπαχτσέ, Δημήτρη Πέλκα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου: «Όλοι παρακολουθούμε το τι συμβαίνει και τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία και είναι κάτι που θα μας επηρεάσει και εμάς. Οι τιμές της ενέργειας θα φύγουν στα ύψη, γιατί υπάρχει εκμετάλλευση της κρίσης. Η Ελλάδα παίρνει το 40%-45% από έναν αγωγό που ξεκινάει από τη Ρωσία και φτάνει στη χώρα μας, το να έχουμε ακριβή ενέργεια είναι το ''καλό'' σενάριο. Το κακό είναι να κοπεί η παροχή, αλλά αυτό το θεωρώ δύσκολο, αυτό δημιουργεί μία αναστάτωση, ενώ εμείς μπορούμε να αντικαταστήσουμε την έλλειψη αυτή».

Για το πότε περιμένει να ομαλοποιηθεί η κρίση: «Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα τότε θα υπάρξει μείωση των τιμών. Το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για καύσιμα και οι τιμές είναι πιο ψηλά, αλλά ελπίζουμε μέχρι του χρόνου τον χειμώνα να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Ενώ για τον γάμο του Πέλκα και της Κυβέλης, ανέφερε: «Ετοιμάζονται τα παιδιά και μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα έχουμε και ένα ευχάριστο. Ευχή κάθε πατέρα είναι να γίνει παππούς, αλλά αυτό είναι θέμα του Δημήτρη και της Κυβέλης, γιατί εμείς είμαστε εκτός FIR του ζευγαριού. Ο γάμος θα γίνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στα τέλη Ιουνίου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.