Μαραθώνιος Αθήνας 2022 – Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Διαγνώστηκα με καρκίνο 4 μήνες αφότου γέννησα»

Metrosport Team14 Νοεμβρίου 2022

Η νίκη της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2022, απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς έγινε γνωστό πως λίγους μήνες πριν η ίδια είχε βγει νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο. «Είχα διακόψει τον αθλητισμό, γιατί είχα γεννήσει. Έγινε η διάγνωση 4 μήνες μετά από την γέννηση του παιδιού. Όλοι χαίρονται με τον ερχομό ενός παιδιού, εγώ δεν μπορούσα να χαρώ. Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι το χειρότερο σενάριο» είπε αρχικά.

Για τον Μαραθώνιο και την πρωτιά της στις γυναίκες και μάλιστα με χρόνο που την έφερε στην πρώτη 20άδα των επιδόσεων σε όλους τους Μαραθώνιους, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είπε ότι δεν το πίστευε, λέγοντας χαρακτηριστικά «αγκάλιασα τον άνδρα μου και πέρασε ένα λεπτό, αφότου τερμάτισα, όταν άρχισα να τσιρίζω», λέγοντας πως μαζί της έκλαιγε με δάκρυα χαράς και ο σύζυγος της.

«Ξεκίνησα με το σκεπτικό πως ό,τι και να γίνει, θα τερματίσω στο Καλλιμάρμαρο, όποια κι αν ήταν η επίδοση μου», είπε η μαραθωνοδρόμος, η οποία αναφέρθηκε στον κόσμο που βρισκόταν κατά μήκος της διαδρομής, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά της στους αθλητές που έτρεχαν τα 42,195 μέτρα της διαδρομής: «Πήρα πολλή μεγάλη δύναμη και ενέργεια από τον κόσμο. Μου αρέσει να επικοινωνώ μαζί τους, τους χαιρετάω, τους χειροκροτώ κι εγώ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.