Μαραγκοζίδης: «Ότι πιο μοντέρνο υπάρχει στο ποδόσφαιρο, βρίσκεται στην ακαδημία της Σάλτσμπουργκ και της Λειψίας»

Metrosport Team08 Ιουνίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ατζέντης του Στέφαν Σβαμπ, Τάσος Μαραγκοζίδης και αναφέρθηκε στο πρότζεκτ Σάλτσμπουργκ-Λειψίας που αρέσει στον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. 

«Η Red Bull έχει φιλοσοφία να μαζεύει ταλέντα απ' όλο τον κόσμο. Έχει φοβερή ακαδημία και είχα πάει πριν 2-3 χρόνια εκεί. Οι άνθρωποί της δίνουν πάνω από 12 εκατ. ευρώ στην ακαδημία της τον χρόνο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι παρέχει. Όλα όσα θέλει να έχει κάθε παιδί-ποδοσφαιριστής. Ότι πιο μοντέρνο υπάρχει στο ποδόσφαιρο, βρίσκεται εκεί. Η ακαδημία αποτελείται από υπερπολυτελή δωμάτια, φυσικοθεραπευτήρια και σύγχρονα μηχανήματα προπόνησης. Πολλοί προπονητές που βγαίνουν από εκεί κάνουν μεγάλη καριέρα. 

Η Λειψία έχει τεράστιο σκάουτινγκ. Να φανταστείτε ότι έχει 30-40 σκάουτς σ΄ όλο τον κόσμο. Κοιτούν την ταχύτητα σε όλες τις θέσεις ακόμα και στον τερματοφύλακα. Αν υπάρχει παίκτης που έχει περάσει από την ακαδημία της Σάλτσμπουργκ, αποκλείεται να είναι αργός. 

Είτε μιλάμε για την Σάλτσμπουργκ, είτε για την Λειψία είναι το ίδιο μοντέλο. Ο καλός παίκτης θα πάει από την Σάλτσμπουργκ στη Λειψία και θα ακολουθήσει και το αντίθετο δρομολόγιο. Ένα από τα πιο σύγχρονα παραδείγματα είναι ο Χάαλαντ», είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Σβαμπ και την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ: «Ο Σβαμπ είναι διακοπές, ξεκουράζεται, το Πρωτάθλημα ήταν έντονο και μαζεύει δυνάμεις για να παίξει ακόμα καλύτερα του χρόνου. Αυτό που έζησε με το Κύπελλο και με τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν το έχει ξαναζήσει στην καριέρα του».

Για τους λόγους που βρίσκεσαι στην Ελλάδα:

«Έφερα μαζί μου τον Μίνο Γκούρα, ένα παιδί που έχει μεγαλώσει στη Γερμανία και διαθέτει μεγάλο ταλέντο. Από τις ακαδημίες της Φράιμπουργκ, πήγε στην Σααρμπρίκεν. Παρά τον τραυματισμό που είχε στον πρώτο γύρο, πήγε εξαιρετικά και τώρα βρισκόμαστε στην Ελλάδα και γιατί όχι να μην έρθουμε σε επαφή με κάποιον σύλλογο».

Από την πλευρά του ο άλλοτε παίκτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς και συνεργάτης του Τάσου Μαραγκιοζίδη, Δημήτρης Πετκάκης αποκάλυψε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε χείρα βοηθείας σ΄ έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας: 

«Ο τρόπος λειτουργίας της ακαδημίας της Σάλτσμπουργκ είναι μοναδικός και κάτι πρωτόγνωρο για μένα που το είδα από κοντά. Ίσως έχει την καλύτερη λειτουργία ομάδας στην Ευρώπη. Έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα. Οι άνθρωποι του συλλόγου ποντάρουν πολλά στις ακαδημίες τους και έχουν ως στόχο να βγάζουν παίκτες και να τους πωλούν σε υψηλές τιμές. 

Από την ακαδημία αυτή πέρασε και ο Νίκος Αριστάδης. Είχε επιλεγεί από ένα καμπ. Έστειλαν έναν σκάουτ από την Σάλτσμπουργκ για να τον δουν κι η αυστριακή ομάδα φρόντισε να καλύψει όλα τα έξοδα του παιδιού και του πατέρα του. Πραγματικά σε διάστημα μιας εβδομάδας είχαν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Μακάρι κάθε ποδοσφαιριστής να περάσει από αυτή την ακαδημία. Ο Αριστάδης είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ο Ιβάν Σαββίδης τον βοήθησε οικονομικά μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον πατέρα του παιδιού. Άλλωστε ο Ιβάν Σαββίδης βοηθάει κατά καιρούς αρκετά παιδιά. Το παιδί αυτό αγωνιζόταν στον Αγροτικό Αστέρα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.