Μαουρίσιο: «Μου έχει καταθέσει πρόταση ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team24 Μαΐου 2020

Την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξή του σε μέσο της πατρίδα του ο Ζοσέ Μαουρίσιο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε στην ιστοσελίδα  globoesporte.globo.com για την παρουσία του στον Δικέφαλο αλλά και για την πρόταση που του έχει κατατεθεί από τον σύλλογο.

Επίσης αναφέρθηκε και στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία με τον κορωνοϊό και έκανε τη σύγκριση με το πώς αντιμετώπισε η Ελλάδα την πανδημία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαουρίσιο:

Για όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία με τον κορωνοϊό: «Είναι διαφορετική η κλίμακα, αλλά το πέρασα και εδώ. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Στην Ελλάδα κινητοποιήθηκαν περισσότερο για τον κορωνοϊό και σεβάστηκαν περισσότερο το θέμα, δεν γίνονται καταχρήσεις. Φαίνεται ότι ορισμένοι άνθρωποι στη Βραζιλία δεν το σεβάστηκαν πολύ. Είπαν «είναι ένα ακόμη πράγμα που θα περάσει». Δυστυχώς, δεν είναι έτσι. Το δείχνουν οι αριθμοί. Και η σύζυγός μου και εγώ παρακολουθούμε πολύ τι γίνεται στη Βραζιλία. Μερικές φορές προσπαθούμε ακόμη και να σταματήσουμε, γιατί πονάει. Έχουμε φίλους, οικογένεια. Ελπίζω ότι οι Βραζιλιάνοι θα συνειδητοποιήσουν την κατάσταση».

Για το πώς αντιμετώπισε η Ελλάδα τον κορωνοϊό: «Μόλις εμφανίστηκε ο κορωνοϊός εδώ στην Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας πήραν πολύ γρήγορα μέτρα. Πιστεύω ότι, λόγω αυτού, η πανδημία δεν έχει αυξηθεί. Πήγαμε σε καραντίνα, αν θυμάμαι σωστά, στις 10 Μαρτίου και ήμασταν σχεδόν δύο μήνες χωρίς να φύγουμε από το σπίτι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, απλά για να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο, αλλά τα πάντα με έλεγχο. Οι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα τήρησαν τους κανόνες, τις εντολές του προσωπικού υγείας.

Ξεκίνησα προπόνηση με την ομάδα πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες. Τα πράγματα, μετά από τόσο καιρό, έχουν βελτιωθεί πολύ. Μερικά καταστήματα άρχισαν να ανοίγουν ξανά, ακόμη και τα εμπορικά κέντρα. Πραγματικά έχουμε επιστρέψει στο φυσιολογικό σε σχέση με την πανδημία, αλλά ακόμα με μεγάλη προσοχή, με γάντια, απόσταση ... Δεν μπορούμε να εισέλθουμε σε καταστήματα χωρίς μάσκα. Σε αυτή τη γραμμή που ακολούθησε η Ελλάδα, είμαστε καλά ελεγχόμενοι».

Για τις προπονήσεις στην καραντίνα: «Το προπονητικό τιμ μας έστειλε πρόγραμμα προπόνησης για το σπίτι. Μίλησα με έναν γυμναστή του ΠΑΟΚ για το πώς θα με βηθήσει η προπόνησης στο σπίτι. Αφού μου εξήγησε πήρα όργανα από το γυμναστήριο του συλλόγου και άρχισα τις προπονήσεις στο σπίτι. Ξεκουραζόμουν μόνο τις Κυριακές».

Για την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις: «Τις δύο πρώτες εβδομάδες, η ομάδα μας χωρίστηκε σε τρια γκρουπ των 10 παικτών. Αλλά δεν μπορούσαμε καν να χρησιμοποιήσουμε τα αποδυτήρια. Κάναμε προπόνηση και πηγαίναμε κατευθείαν σπίτι. Περίμεναμε μια νέα απόφαση από τον Υπουργό Υγείας, επειδή ήθελαν να δουν πώς θα ήταν αυτή η επιστροφή, εάν θα υπήρχαν πολλά κρούσματα ή όχι. Αυτό δε συνέβη και ο υπουργός Υγείας έδωσε μια συνέντευξη που μας επιτρέπει να κάνουμε κανονικές προπονήσεις. Τώρα δεν έχουμε πια τίποτα σε γκρουπ, είναι ήδη ολόκληρη η ομάδα και πηγαίνει καλά».

Για την ενδεχόμενη επανέναρξη του Πρωταθλήματος: «Δεν υπάρχει λογική να βρίσκεται κόσμος στο γήπεδο, θα προκαλούσαμε την τύχη μας. Πιστεύω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα μας δώσουν μια ιδέα για το πως θα γίνει η επιστροφή στο Πρωτάθλημα».

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ κατάφερα και έγραψα ιστορία. Καταφέραμε να κερδίσουμε το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα πέρυσι χωρίς να χάσουμε ούτε ένα παιχνίδι, μετά από 34 χρόνια. Λατρεύω το κλαμπ και όλους μέσα σε αυτό. Οι φίλαθλοί μας είναι πραγματικά τρελοί».

Για το μέλλον του: «Από τον Μάρτιο μέχρι τώρα, δεν ήμασταν ποτέ σίγουροι για τίποτα. Πότε και αν θα επέστρεφε η δράση στο ποδόσφαιρο. Αρχίσαμε κάποιες συνομιλίες με την ομάδα και έχει ήδη υποβληθεί μια πρόταση, την οποία και αναλύουμε για να κάνουμε αντιπρόταση. Καταλαβαίνουμε ότι οι ομάδες έχασαν χορηγούς και ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί Είναι φυσιολογικό να βλέπει ο σύλλογος την οικονομική πλευρά αλλά και εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.

Έχουν ξεκινήσει συνομιλίες, αλλά έχω τα πόδια μου στο έδαφος. Λόγω του κορωνοϊού, έχουν αλλάξει τα σχέδια πολλών ανθρώπων. Θα αρχίσουμε να παίζουμε ξανά, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερό και μετά θα δούμε τις καταστάσεις. Εάν πρόκειται να μείνω εδώ, θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο πράγμα, επειδή η οικογένεια είναι πλήρως προσαρμοσμένη στη Θεσσαλονίκη. Αν, πάλι, έρθει μια πρόταση από ομάδα κορυφαίου πρωταθλήματος θα το σκεφτώ, γιατί αυτό ήταν το όνειρό μου από τότε που έφυγα από τη Βραζιλία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.